Livigno

Ливиньо е един от най-известните италиански ски курорти, разположен от слънчевата страна на ломбардските Алпи, недалеч от Сейнт Мориц и в близост до границите с Швейцария и Австрия. Със своята надморкса височина от  1816 метра той предлага много сняг и слънце през целия ски сезон.
Често е наричан "снежен рай", тук може да се наслаждавате на чудесни условия от края на ноември до началото на май.
Ливиньо е разположен в широка долина, със ски зоните Carosello и Costaccia от едната страна и Mottolino от другата и предлага отлични условия за ски и сноуборд на слънчеви склонове и писти. Широките писти са винаги перфектно обработени, а огромният сноуборд парк предлага на сноубордистите наистина всичко, от което се нуждаят. 
Със ски почивка в Ливиньо получавате 115 километра писти на различна надморска височина - от 1800 чак до 2900 м, с 12 черни писти, включително и вълнуващата за всички запалени скиори по света писта наречена "Джорджо Рока", 37 червени и 29 сини писти. 
На разположение са модерни лифтове: включително шест гондоли, 13 седалкови лифта и 11 ски влека са от всяка една страна на планината. 
Капацитетът на тези лифтове е 47 300 души на час, тоест на практика не се губи никакво време за изчакване. 
В допълнение, сто и десетте оръдия за изкуствен сняг гарантират изкуствена снежна покривка на до 80% от пистите, които се обслужват ежедневно с повече от 40 машини за обработка. 
Карането на ски от двете страни на долината e подходящо както за начинаещи скиори, така и за почитателите на сини и червени писти, а също и за най-напредналите. Ливиньо разполага с повече от 31 лифта от двете страни на планината и пунктове за продажба на ски-пасовете, където пожелаете. Общата дължина на ски пистите е 115 км, с преобладаваща средна сложност - 42% от пистите са червени (за начинаещи), 46% са сини (със средна сложност), а 12% са черни (трудни). Най-дългата ски писта е около 4 км започва на около 3000 м надморска височина и се спуска до 1800 – на надморската височина на самия курорт. 

Ски Ливиньо (Ski Livigno) е част от ски областта Алта Валтелина (Alta Valtellina). Разположен на границата между Италия, Швейцария и Австрия комплексът включва 5 ски зони, които са и едни от най-известните ски курорти на Италия: Bormio, Livigno, Santa Valfurva Catherine и St. Columbanus Valdidentro. Алта Валтелина (Alta Valtellina) – факти: 

Дължина на ски пистите: над 220 км; 
Максимална денивелация: 1800 метра; 
Трасета за ски бягане: 80 км; 
Лифтови съоръжения: 82; 

Ние сме готови за сезон 2024, а ти?


НАСТАНЯВАНЕHotel Loredana

Hotel Loredana се намира в най-високата част на Ливиньо и е на около 1,5 км от центъра на курорта. Безплатният автобус е на 50 метра от хотела и ще ви осигури бърз достъп до центъра. В непосредствена близост е и ски лифтът Mottolino. 
Хотелът предлага на своите гости неповторима панорамна гледка към долините на Ливиньо, уютна атмосфера, просторни стаи и незабравимо преживяване. 

В ресторанта се сервират традиционни местни специалитети, приготвени от главния готвач и неговия екип. Хотелът предлага обилни закуски и вечери, които са включени във вашия пакет. Може да се насладите и на панорамната тераса докато отпивате от своята чаша кафе или вино. :)

За хората, които пътуват със собствен транспорт има безплате паркинг, от който може да се възползвате. Денонощната рецепция пък ще ви съдейства веднага в случай на нужда, а достъпът на Wi-fi е на територията на целия хотел и в стаите. В отопляемата ски стая ще може да оставите своето ски оборудване без притеснение. 
След изморителен ден може да релаксирате в сауната. 

Двойна стая:

 • Спалня
 • Баня с тоалетна и сешоар
 • Спално бельо/кърпи
 • Балкон
 • Wi-fi
 • Телевизор

Тройна стая:

 • Спалня
 • Разтегателен диван
 • Баня с тоалетна и сешоар
 • Спално бельо/кърпи
 • Балкон
 • Wi-fi
 • Телевизор
 
 09-16.03 16-23.03 
 Двойна стая 1119.00лв 1119.00лв
 Тройна стая 1069.00лв. 1069.00лв.
 
* Местата са ограничени! Посочените цени важат до изчерпване на местата! 
** В случай, че не е запълнен максималния капацитет на настаняването се налага заплащане на празно легло!

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да направя своята резервация?

- Отворете избраната от вас оферта, натиснете червения бутон „РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА“ и започнете да попълвате стъпките в нашата онлайн резервационна форма.

1 СТЪПКА – Отбележете броя на стаите, броя на пътуващите и вида настаняване.

2 СТЪПКА – Попълнете данните на всички пътуващи.
*Трите имена да бъдат на латиница, както са изписани на документа ви за самоличност.
*Датите се изписват с наклонена черта „/“.
*Трябва да попълните всички полета!

3 СТЪПКА – При желание заявете с тикче някои от допълнителните услуги, които предлагаме.
*Тази стъпка НЕ е задължителна!

4 СТЪПКА – Получавате информация за всичко избрано до момента. В тази стъпка е задължително да изберете начин на плащане, както и каква част от сумата искате първоначално да заплатите, като имате 24 часа да осъществите плащането.
*Бихме се радвали да отбележите и последните две полета (не са задължителни):
- „За екскурзията научих от...“
- „В автобуса желая да бъда с...“

**След успешното попълване на всички стъпки, ще получите потвърждение за успешното финализиране на вашата резервация на имейла, който сте ни оставили.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 64, т. a-d, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.Трябва ли ми "Медицинска застраховка"?

Медицинската застраховка е задължителна за всеки един турист и най-вече за любителите на зимните спортове. Бихте могли да сключите такава при всеки застраховател или да се възползвате от нашето предложение, в което сме включили и покритие за спасителни операции. Предлагаме два варианта за застраховка:
-Медицинска застраховка до 64-годишна възраст – 45 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за пистово каране
-Медицинска застраховка до 64-годишна възраст – 65 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за извън пистово каране

*Медицинска застраховка при нас можете да заявите в третата стъпка на резервационната форма.