БАЛИ

Цена от € 1999

14 - 25.09.2024

Мечтал ли си да отидеш на място, което да може да ти даде всичко, от което душата ти се нуждае? Ако отговорът е да, то остров Бали е твоята несбъдната мечта, която може да бъде реалност съвсем скоро! Красивата дива джунгла е средище и дом на култура, история и крие в себе си пъстри емоции, които очакват теб да ги изживееш. Оризови тераси, будистки религиозни храмове, скрити водопади, широки плажни ивици, вкусна храна и феноменални залези… ето това е изворът на магия – остров Бали!

ПРОГРАМА:

ДЕН 1. /14.09.2024/
Среща на летище София, Терминал 2 в 19.00 ч.
Отпътуване в 21.10ч. от София с редовен полет на TURKISH AIRLINES по маршрут София – Истанбул – Бали. Кацане в Истанбул в 22.40ч. Излитане от Истанбул в 01.55ч.
ДЕН 2. /15.09.2024/
Кацаме на летище Денпасар привечер 19.15. Настаняваме се в хотела, по желание може да направим нощна разходка в курорта Семиняк и да пием по коктейл за добре дошли!
ДЕН 3. /16.09.2024/
Закуска, свободно време за опознаване на курорта!
По желание за тези от вас, които търсят спокойната красота и връзката с природата в най-чистата й форма ще посещеним водопада Таман Беджи Грия, който е идеална смесица от Свещен храм и водопад.
Пред нас ще се открие внушителения водопад с височина около 25 метра, който величествено се спуска в естествен басейн с кристално чисти води.
Шумът на разбиващата се вода в скалите и свежият планински въздух създават а атмосфера на спокойствие и мир който приканва посетителите да се отпуснат и да се свържат с природата.
Това, което прави това място толкова специално, е неговата свещена атмосфера.
Според местни вярвания, водата на този водопад има пречистващи свойства и се използва в религиозни церемонии.
Тази духовност се усеща във въздуха и добавя по-дълбоко измерение към изживяването от посещението на водопада.
Най-смелите могат да се насладят на освежаващо плуване в естествения басейн или да разгледат малки пещери и фигури, изваяни в камък, които се намират след водопада.
За фотографите и любителите на природата околната среда предлага зашеметяващи пейзажи и уникални възможности за улавяне на красотата на Бали.
По време на посещението ще изминем целия маршрут, за да влезем във водите на водопада, които са свещено и молитвено място.
В цената влиза дупосочен трансфер от-до хотела, вход за територията на парка, церемониално пречистване във водата, саронг, кърпа, кокос, местен водач и напитка за освежаване.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 4. /17.09.2024/
Закуска, свободно време за плаж или по желание ще отделим деня, за да отдъхнем на тюркоазения плаж Dreamland. Време да изпием няколко студени кокоса и да хапнем сладолед, ако някоя маймуна не ни ги открадне преди да го направим!
След плажуването ще посетим храма Улууату, който е разположен на ръба на висока скала в южната част на острова и ще се насладим на още един приказен залез!
Денят ни ще завърши на плажа в Джимбаран за една вкусна вечеря със свежи морски дарове!
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 5. /18.09.2024/
Закуска, свободно време за плаж или по желание отпътуване за Санур, за да си хванем бърза лодка, с която само на час от бреговете на Бали, се намира островът Нуса Пенида. Ще се гмурнем във водите на Балийското море с шнорхел, за да се насладим на пъстрите рибки, корали и риба Манта, която достига до 9 метра дължина! След като сме се поизморили от водните приключения, се отправяме на индонезийски обяд, а после продължаваме с туристическа обиколка на острова, за да видим от птичи поглед плажът Kelingking, Broken Beach и др., които да запечатаме в снимки!
Връщане в хоте
ДЕН 6. /19.09.2024/
Ранна закуска и освобождаваме хотела. Днес отпътуваме към джунглата, за едно адреналиново приключение с АТВ-та. Ще бъде лудо и вълнуващо и живописно пътуване, за да се насладите на красотата на Бали от различна перспектива. Опитен инструктор ще проведе пълна инструкция за безопасност, преди да се спуснем през бамбуковата джунгла и оризовото поле!

След като сме се заредили с голяма доза адреналин нашето приключение продължава към Двореца в Убуд- Pura Saren Agung. Дворецът е построен по време на господството Ида Тьокода Путу Кандел и е добре запазен от неговите наследници. Служи за официална резиденция на кралското семейство Убуд. Има добре запазена балийска архитектура и приятна градина. Известен е като основно място за поставяне на драматични вечерни танцови спектакли.

Отправяме се към едно от скритите бижута в гр. Убуд и епицентър на остров Бали- през коридор ограден от две езера, пълни с водни лилии и цветя на лотос, достигаме до храма на Сарасвати или храма Лотус. Пура Таман Сарасвати, пълното име на храмът, е кралски храм, посветен на индуиската богиня Сарасвати, богинята на ученето, литературата и изкуството. В хиндуистката митология Сарасвати е божествената съпруга на Брахма, богът на творението. Красотата и атмосферата са завладяващи и омагьосващи – не могат да се опишат с думи или да се пресъздадат със снимки, трябва да се преживеят!
Настаняване в хотела Убуд.
Нощувка.
ДЕН 7. /20.09.2024/
Закуска, свободно време за опознаване на Убуд или отпътуване за Батубалан, където ще се насладим на представление на известния местен танц Баронг, вдъхновен от древната история на хиндуизма. Танцът баронг изобразява сцена от индуистката поема „Махабхарата“, в която Сухадева постига безсмъртие – история, неособено популярна сред индийците. Баронг е митологично животно, достатъчно могъщо, за да помогне на Сухадева да победи злата вещица Рангда. Традиционната сцена, костюмите и оркестърът от ударни инструменти – металофони и гонгове, които се наричат гамелан, превръщат танца в незабравимо зрелище!

Заредени с енергията на танца продължаваме към друго културно място, а именно Батуан Вилидж, за да видим процеса на създаване на традиционно живописно изкуство
Предстои ни едно изключително интересно посещение, а именно плантация за кафе. Тук ще ни покажат дърветата на робуста и арабика, ванилови дръвчета, ананас и джинджифил в естествената им природа, също така едно интересно животинче цеватка- хищен бозайник, подобен на енот, който прави това кафе толкова специално. Ще имаме възможност за дегустация на различни кафета и чайове.

Продължаваме към живописните оризови тераси Тегалланг! Вълшебно приключение, на което ще разберем повече за това как балийците отглеждат своя ориз и защо го правят с толкова много любов! По желание на групата ще посетим две от най-известните места в района на оризовите тераси, а именно люлката на Бали и птичето гнездо, от където стават едни от най-впечатляващите снимки! (заплаща се по желание на място допълнителен вход за тях)
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 8. /21.09.2024/
Закуска, свободно време или днес ще се отправим към културното сърце на Убуд. Ще имаме възможност да посетим градината на пеперудите- представете си голямо оризово поле, което обгражда разкошни градини с тропически растения с ярки цветове и пеперуди. И вие се разхождате всред тази прелест. В парка се отглеждат различни видове, някои изключително редки. Можете да наблюдавате не само полета на крехките създания, но и как се излюпват пеперудите. Не си обиколил остров Бали ако не си открил вълшебството на водопадите му и именно за това сме предвидили да посетим водопада Тегенунган, като ще имаме възможност да скочим в него или ако не се осмеляваме, то поне да поплуваме вътре. Последното ни посещение е Тирта Емпул- храм, в който водите са свещени и според будистките вярвания могат да пречистят ума и душата!
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 9. /22.09.2024/
Закуска.
Днес по желание ще посетим Танах Лот. Това е скално образование край индонезийския остров Бали. Там се намира древният храм за поклонение Пура Танах Лот. Твърди се, че храмът е дело на Данг Хианг Нирарта. По време на пътуванията си по южния бряг през 16ти век, той видял скалното образование, харесал го е, разговарял е с местните рибари и им казал да построят свято място за поклонение на боговете на Балийските морета. Храмът е бил част от Балийските митове и е един от седемте храма построени покрай Балийския бряг.
След това се отправяме към един от най-важните храмове за алийската общност, а именно Храмът Улун Дану Бератан- Той е главният воден храм на остров Бали, посветен на богинята на реките и езерата Деви Дану.Улун Дану Бератан е построен през 1633 г. и вече близо четири столетия се издига величествено на брега на езерото Бератан. Когато нивото на водата се вдигне заради проливните дъждове, храмът изглежда сякаш плава насред езерото - наистина впечатляваща гледка.
По време на тура сме включили обяд в местен ресторант на бюфет.

Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 10. /23.09.2024/
Закуска и свободен ден за релакс!
ДЕН 11. /24.09.2024/
Закуска. След като направим чек аут, денят ни е свободен и можем да напазаруваме сувенири, да похапнем като за последно вкусна индонезийска храна и след като се освежим- трансфер към летището в Денспасар и тръгваме обратно за България.
Полет: Денпасар- Истанбул- 21.20- 05.00ч+1

*Агенцията си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата!
**Програмата е примерна и всички турове се заплащат допълнително по желание. Ако не желаете да посетите дадените обекти може да използвате времето си за плаж или каквото вие прецените.
ДЕН 12. /25.09.2024/
Пристигане в България с полет от Истанбул- София- 25.04- 08.35ч.

Полетно разписание:
14.09 София – Истанбул 21:10 – 22:40
15.09 Истанбул – Денпасар 01:50 – 19:15
24.09 Денпасар – Истанбул 21:20 – 05:00
25.09 Истанбул – София 07:20 – 08:35
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиопревозвача. В случай на промяна, всички записани ще бъдат уведомени своевременно!

ПРОМО ЦЕНИ от 1999 / човек

/Промо цените са валидни до 01.07.2024 г. След тази дата всички цени се повишават със 100 евро./

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Денпасар – Истанбул – София с редовен полет на Turkish airlines с  включен 7кг  ръчен и 23кг. чекиран багаж с включени летищни такси към дата на публикуването на туристическата програма към дата 22.06.2023год. 
 • Транфер: летище- хотел- летище
 • 4 нощувки в двойна стаи в хотел Grand Balisani Suites 4* (или подобен) с включени закуски в Семиняк
 • 5 нощувки в двойна стаи в хотел Kuwarasan 4* (или подобен) с включени закуски в Убуд 
 • Посещение на храмовете Pura Saren Agung & Pura Taman Sarsavati
 • Местен екскурзовод по време на допълнителните екскурзии на английски език
 • Рапсоди представител по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

 • Виза за влизане в страната 500 000 IDR /прибл. 62 лв по курса на деня/- заплаща се и се издава на място при кацане
 • Избор на съседни седалки по време на полетите. Самолетната резервация е групова, като местата се разпределят на случаен принцип между цялата група. 
 • НЯМА ВЪЗМОЖОСТ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ЕДИНИЧНА СТАЯ!
 • Допълнителни екскурзии- описани в програмата- заявяват се по желание и се заплащат с последната вноска по екскурзията 
 • Медицинска застраховка към ЕВРОИНС- 30лв. с покритие 20 000 €, Опция Б за целия престой
 • Бакшиши (шофьор/ местен гид)– около 5 $ на човек/ на тур
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"- препоръчваме сключването на тази застраховка!
 • Такса гориво, вредни емисии – обявява се 20 дни преди полета
 • Разходи от личен характер;

НАСТАНЯВАНЕGrand Balisani Suites- Семиняк & Kuwarasan resort- Убуд

Цена:

€ 1999

Grand Balisani Suites 4**** в Семиняк

Престоят ни в Бали започва с 4 нощувки в  Grand Balisani Suites. Разположен точно на плажа Sunset в Семиняк, хотелът предлага на своите гости уютно настаняване в балийски стил и открит басейн.
Всички стаи са оборудвани с кабелна телевизия, DVD плейър и минибар. Включени са също личен сейф.
С изглед към плажа Batu Belig, хотелът предлага традиционни масажни услуги.
Гостите могат да се насладят на гледката към залеза от водния бар на басейна или докато вечерят в ресторант Kamboja. 
Всяка сутрин се сервира закуска на блок маса.

 Kuwarasan resort 4****

Добре дошли в рая! През следващите дни в Убид, ще отседнем в Kuwarasan resort! Тук ще намерите така желания баланс за вашата душа! В края на престоя ви мирогледа ви ще бъде променен, за да изградите своя собствена уникална връзка със себе си, защото всеки момент тук е ваш и всичко е съобразено с вашите нужди!
Сред удобствата в този ризорт са денонощна рецепция и рум-сървиз, както и безплатен WiFi на цялата територия. Комплексът разполага с открит плувен басейн, тук гостите могат да се насладят на гурме специалитети в ресторанта или на питие в бара.

Стаите за гости са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, електрическа кана, душ, сешоар и гардероб. Разполагащи със самостоятелна баня с вана и безплатни тоалетни принадлежности, стаите в комплекса предлагат изглед към оризовите тераси или басейна. Като комплимент за гостите са йога клас, минерална бутилка с вода във всяка стая, следобеден чай, сезонни плодове, сутрешна разходка из оризовите плантации. 

ТИПОВЕ СТАИ:

Двойна стая делукс с гледка към градината в Семиняк и суит с гледка към оризовите тераси в Убуд- € 1 999,00/ човек*
Двойна стая делукс с гледка към морето в Семиняк и суит с гледка към оризовите тераси в Убуд- € 2 099,00/ човек*


*Посочените цени са промоционални за записване до 15.05.2024год. след тази дата се увеличават с + 100 евро/ човек.
Цените са на човек на база избрания тип стая при пълен капацитет на настаняване. Няма възможност за настаняване в единична стая!

Допълнителни екскурзии*:

/*Допълнителните екскурзии са по желание и се заявяват и заплащат с последната вноска по екскурзията! Провеждането им се осъществява при минимум 20 записани!/

ПОСЕЩЕНИЕ НА ВОДОПАДА ТАМАН БЕДЖИ ГРИЯ- 45 евро

За тези от вас, които търсят спокойната красота и връзката с природата в най-чистата й форма, посещението на водопада Таман Беджи Грия е идеална смесица от Храм и водопад.

Пред нас ще се открие внушителения водопад с височина около 25 метра, който величествено се спуска в естествен басейн с кристално чисти води.
Шумът на разбиващата се вода в скалите и свежият планински въздух създават а атмосфера на спокойствие и мир който приканва посетителите да се отпуснат и да се свържат с природата.
Това, което прави това място толкова специално, е неговата свещена атмосфера.
Според местни вярвания, водата на този водопад има пречистващи свойства и се използва в религиозни церемонии.
Тази духовност се усеща във въздуха и добавя по-дълбоко измерение към изживяването от посещението на водопада.
Най-смелите могат да се насладят на освежаващо плуване в естествения басейн или да разгледат малки пещери и фигури, изваяни в камък, които се намират след водопада.
За фотографите и любителите на природата околната среда предлага зашеметяващи пейзажи и уникални възможности за улавяне на красотата на Бали.
По време на посещението  ще изминем целия маршрут, за да влезем във водите на водопада, които са свещено и молитвено място.
В цената влиза дупосочен трансфер от-до хотела, вход за територията на парка, церемониално пречистване във водата, саронг, кърпа, кокос, местен водач и напитка за освежаване. 


На място по желание срещу допълнително заплащане имате възможност да се включите и за:
Палмово четене- да прочетат ръката ви или да прочетат датата ви на раждане;
Лечебна терапия- Релаксация на ума, работа върху умствени блокажи и лечебни терапии;
Терапия на миналия живот- Става дума за извършване на регресии към минали животи и неутрализиране на лоши енергии от минали животи;
Отворяне на Aura- Отваряне на положителна аура, активиране на чакрите и генериране на положителна енергия;
Tri Datu Plus- Церемония- четене на длан, лечебна терапия и отворена аура;
Панча Дату Церемония- четене на длан, лечебна терапия, терапия за минали животи и отворена аура

ОСТРОВ НУСА ПЕНИДА- 110€

Отпътуване за Санур, за да си хванем бърза лодка, с която само на час от бреговете на Бали, се намира островът Нуса Пенида. Ще се гмурнем във водите на Балийското море с шнорхел, за да се насладим на пъстрите рибки, корали и риба Манта, която достига до 9 метра дължина! След като сме се поизморили от водните приключения, се отправяме на индонезийски обяд, а после продължаваме с туристическа обиколка на острова, за да видим от птичи поглед плажовете Кelingking , Broken Beach, Angle Bilabong, Crystal bay beach, които да запечатаме в снимки! 
В цената са включени: 
 • трансфер хотел- пристанище в Санур- хотел
 • бърза лодка до Нуса пенида
 • Tур на Нуса пенида с бус
 • шнорхелинг екипировка 
 • частна лодка и спиране на 4 места за шнорхелинг
 • обяд 
 • минерална вода

ПЛАЖЪТ DREAMLAND, КОМПЛЕКСЪТ УЛУУАТУ, ВЕЧЕРЯ В JAMBARAN- 55€

Ще отделим деня, за да отдъхнем на тюркоазения плаж Dreamland. Време да изпием няколко студени кокоса и да хапнем сладолед, ако някоя маймуна не ни ги открадне преди да го направим!

След плажуването ще посетим храма Улууату, който е разположен на ръба на висока скала в южната част на острова и ще се насладим на още един приказен залез! 
Денят ни ще завърши на плажа в Джимбаран за една вкусна вечеря със свежи морски дарове! (в цената не е включени напитки по време на вечерята) 
В цената са включени: 
- транспорт с климатизиран бус, вход за посещаваните обекти, вечеря- морски дарове.

Пътува се около 1.5 часа в посока, в зависимост от трафика на острова!

КУЛТУРНОТО СЪРЦЕ НА УБУД- 50€

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в горния десен ъгъл на сайта. Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит в размер на 500 лв. / човек с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума е разделена на вноски, втора вноска до 13.10.2023год. Остатъкът до пълната сума трябва да бъде заплатена до 13.02.2024 г.Трябва ли ми виза за Бали?

Визата за български граждани се издава на място при кацане, след попълване на формуляр за пребиване на острова и заплатена такса от 500 000 IDR /прибл. 62 лв по курса на деня/
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и поне една празна страница за поставяне на визата.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 64, т. а- d, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.Допълнителна информация за Бали!

*Часово време: София – 12 ч.; Бали – 17 ч.

Безопасно ли на остров Бали ?
Бали винаги е бил спокоен. Що се отнася до безопасността по улиците, има много малко насилие в Бали, особено в Убуд - просто внимавайте срещу джебчиите в плажните зони и с чанти на мотоциклети късно вечер.

Може ли да се пие водата в Бали ?
Чешмяната вода в Бали не се пие! Винаги пийте бутилирана или филтрирана вода. 99% от ресторантите в Бали използват бутилирана вода за всички готварски цели и е препоръчително да се пият и да се четкат зъбите с бутилирана вода, за да се избегне - лека дизентерия, която може да се появи, но преминава след няколко дни.
*Препоръчваме ви да си носите лекарства против всякакъв стомашен дискомфорт и температура, за всеки случай.

Какво облекло мога да нося в Бали?
Джапанки или удобни сандали за ходене са задължителни с леки дрехи като тениски и шорти, за да ви охлаждат, се препоръчва и светъл пуловер за вечери, ако карате мотор. Когато влизате в храмове, трябва вашите рамене да са покрити и да носите саргон (за мъже и жени) - обикновено са осигурени саргони, когато посещавате храм. Може да искате винаги да държите водонепроницаемо яке наблизо, ако сте в Убуд между ноември и февруари, тъй като могат да се появят бързи и тежки дъждове и може да ви изненадат! *Препоръчваме да си носите репелент против комари, дъждобран (може и на място да се закупи), удобни обувки (маратонки).

Валута/ кредитни карти в Бали?
Местната валута – Индонезийски рупи (IDRP)
Ако ще обменяте валута на място, най-добре е да обмените щатски долари. Доларите на много места се приемат за разплащане.
Валутен курс: 1000 IDRP= 0,12BGN; 14 000= +/- 1.00 USD
Повечето малки магазини, ресторанти и туристически компании работят само в брой. Банкоматните са на всякъде на острова. Често получавате много добър валутен курс чрез банкомат и е удобно. Чейндж бюрата са навсякъде по целия остров, въпреки че не всички от тях са надеждни. Стоите настрана от малките балийски парични чейнджове (момчетата с ръчно написани тарифи).
Не забравяйте да информирате банката издател на кредитната/ дебитната си карта за планираното пътуване или пък рискувате картата да бъде блокирана от "неочаквана активност".

Имаме ли нужда от имунизация при пътуване до Бали?
Не се изискват предварителни имунизации!

* Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.Какъв бюджет е нужен за седмично посещение в Бали?

С включени в пакетната цена транспорт и настаняване един турист може да очаква нужен бюджет от около 200-400 USD за разходи от личен характер.Кога е най-подходящо да посетим Бали?

В Индонезия обикновено е топло през цялата година, затова може да се посети по всяко време. Има два обособени сезона. Април до Септември обикновено е сухо и топло. Октомври до Март е по-хладно и шансът за превалявания е по-голям, но обикновено превалява за час, което допринася за приятно разхлаждане от жегата.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА