ЕКСКУРЗИЯ МАЛДИВИ ОТ СОФИЯ

Цена от € 1399

17 - 27.01.2025

Малко места по света са по-красиви на живо отколкото на снимки… посетете мястото, определено като истинско парченце от рая, паднало по случайност на земята. Луксозните ризорти, зашеметяващите бели пясъчни плажове, невероятният подводен свят и запомнящите се изгреви и залези са запазена марка на Малдивите! 

Марко Поло е нарекъл това чудно място “цветето на Индия”, а пътешественика Ибан Батута го определя като “едно от чудесата на света”. И макар да изглеждат като място, на което човек може да се отдаде на абсолютен релакс, излежаване и събиране на тен, всъщност на екскурзията в Малдивите можете да си изкарате и една доста активна почивка, каквата ще Ви предложим ние. С някои от най-добрите места за гмуркане с шнорхел в света, това е и домът на най-красивите плажове в света, те са на почти всеки от близо 1200-те острова в страната и са толкова перфектни, че е трудно да повярваш, че са истински. Докато някои плажове могат да се похвалят с по-мек пясък от други, едно нещо е факт – няма да намериш по-бял пясък и по-синя вода никъде другаде по света. Дори само този факт сам по себе си е достатъчен, за да привлича над един милион туристи годишно, за да се уверят, че това място в Индийския океан е реално и наистина съществува рай на земята и той се казва Малдиви.

НАСТАНЯВАНЕHOTEL ARENA BEACH

Arena Beach Hotel се намира на крайбрежието на Maafushi. Той предлага модерни и тихи помещения за настаняване с безплатен Wi-Fi на цялата територия, включително в стаите.
Елегантите климатизирани стаи са оборудвани със сейф, електрическа кана, гардероб и телевизор с плосък екран с кабелни/сателитни канали. Собствените бани са оборудвани с вана или душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности, включително дентален комплект.
Ресторантът се намира на пясъчния плаж и сервира отлични местни и западни ястия на фона на гледката към синята лагуна.

STANDART DELUXE ROOM WITH BALCONY- Стаята е с  тераса и гледка към съседната сграда

DELUXE ROOM WITH BALCONY ISLAND VIEW - Стаята е с гледка към града и с тераса

DELUXE ROOM WITH BALCONY SEA VIEW- Стаята е с частична гледка море и с тераса

PREMIUM DELUXE ROOM WITH BALCONY SEA VIEW - Стаята е с гледка към морето и с тераса

Допълнителни екскурзии на Малдиви*- цените ще бъдат публикувани допълнително!

*заявяват се и се заплащат с последната вноска по екскурзията!                                                                                                            


Шнорхелинг с включен обяд на пясъчен остров /полудневна екскурзия/ 

/цената включва екипировка, местен водач, подводна фотография, обяд/
По време на полудневното приключение ще направим шнорхелинг на три уникални места, включително рифа на костенурките, където ще се запознаем с най-различни чудати рибки,костенурки и октоподи и многоцветни подводни растения и корали. Ще направим спирка на пясъчна плитчина, където на ослепително белия плаж, обграден от лазурно синьото море ще хапнем барбекю и ще се разхладим с безалкохолни напитки. А ако имаме късмет по време на плаването ни ще видим и делфини, докато следваме пътя им!

Целодневно посещение на локален остров Гули с дълга пясъчна ивица и възможност за водни спортове
Ще видим още един местен остров, където ще релаксираме на една дълга пясъчна ивица,а когато се загреем, ще се охладим в кристално чистата вода. Ще имаме възможност за каране на джетове на много изгодни цени.

Целодневно посещение на ризорт Ранали
Ден, който ще прекараме на ризорта, разположен на остров Рихивели – зелен остров с красива растителност, множество места, сякаш излезли от някоя картичка – пясъчна ивица във водата и самотно отделено островче до което се достига само с ходене във водата без да се налага да плува. Няма как да пропуснем вкусния обяд на блок маса, който ще ни зареди със сили и неограничените целодневни безалкохолни и алкохолни напитки от бара, които ще допринесат за приятния престой!
(цената включва: вход за ризорта, трансфери с моторна лодка, обяд на блок маса, неограничени безалкохолни и алкохолни напитки от бара)

Малдивско приключение 
*В цената е включен пикник- обяд
Едно вълнуващо приключение, което ще ни предложи различни преживявания. Ще плуваме със страшни акули,ще седнем в люлка ,опъната на мачта на потънал в океана кораб и ще обядваме на остров с дълъг и красив плаж ,на който зелената разстителност и прозрачната морска вода си подават ръка.
Ето ги местата,които ще посетим:
Shark Bay
(залива на акулите) - ще отидем до залив, където ще има множество страшно изглеждащи, дълги до 4м, но напълно безопасни акули Nurse Shark(акула дойка), които ще може да снимате, а по- безстрашните ще могат и да плуват с тях.
Остров Тинаду
- ще обядваме на местния остров Тинаду, където има див и много красив плаж  с много растителност в близост до водата.
Shipwreck (потъналия кораб)
-  ще имате възможност да плувате, правейки си снимки на фона на потънал кораб, една част от който е останала да се показва над водата. Тук тези ,които умеят да гмуркат ще "яхнат" велосипед,закотвен на 3м под водата.

Целодневно посещение на ризорт Олувели

(включва: вход за ризорта, трансфери с моторна лодка , обяд на блок маса, неограничени безалкохолни напитки, алкохолни напитки по време на обяда)
След закуска ще посетим едни от известните 4-звездни луксозни курорти, където ще имаме цял ден на разположение да се излежаваме на плажа на фона на водните бунгала, които се намират от едната страна на плажа. Ще се насладим на вкусни и богат на различни ястия за всеки вкус обяд на блок маса, който ще ни предложат в ресторанта на комплекса, където който желае ще може да консумира алкохолни напитки !  Гледката тук е очарователна, така че ще се отдадем на заслужен релакс на плажа. Ще поплуваме в басейните разположени между палмите с гледка към тюркоазената морска вода, а от инфинити басейна много от вас ще изпратят снимки на познати, за да покажат, какво е значението на думата "почивка".
*На информативната среща преди отпътуване ще получите повече информация кой ризорт ще има свободни места за посещение към настоящия момент.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в горния десен ъгъл на сайта. Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит от 250 евро на човек с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.

За дата: 20-29.11.2024год.
Останалата сума е разделена на вноски- 80% от стойността на пакета се заплаща до 01.09.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 20.10.2024год.

За дата: 30- 29.11.2024год.
Останалата сума е разделена на вноски 80% от стойността на пакета се заплаща до 01.09.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 30.10.2024год.

За дата: 07-16.12.2024год.
Останалата сума е разделена на вноски- 80% от стойността на пакета се заплаща до 01.09.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 07.11.2024год.

За дата: 09-18.01.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 09.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 09.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 09.12.2024год.


За дата: 17-27.01.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 17.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 17.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 17.12.2024год.


За дата: 25.01-04.02.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 25.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 25.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 20.12.2024год.


За дата: 02-12.02.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 02.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 20.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 20.12.2024год.


За дата: 10-18.02.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 10.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 10.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 10.01.2025год.


За дата: 17-26.02.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 17.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 17.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 17.01.2025год.


За дата: 25.02-06.03.2025год.
Останалата сума е разделена на вноски до 60% от стойността на пакета се заплаща до 25.09.2024 год, 80% от стойността на пакета се заплаща до 25.11.2024г. и остатъка до пълната сума по програмaта се заплаща до 25.01.2025годКакви документи са ми необходими за пътуването?

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Всички пътуващи до и от Малдивите следва да представят, в рамките на 48 часа преди началото на пътуването, попълнена здравна декларация /електронен формуляр/ Тя следва да бъде изпратена по електронен път чрез следния сайт: https://travel.immigration.gov.mv/

Изискванията за представяне на PCR-тест за COVID-19 за пътуващите с цел туризъм, в т.ч. и за неваксинираните са отменени. Допълнителна информация може да намерите на следния сайт: HTTPS://IMUGA.IMMIGRATION.GOV.MV/ETHD .

Изискванията към пътуващите за Малдивите се публикуват на интернет-страницата на Министерството на имиграцията: HTTPS://IMMIGRATION.GOV.MV/TOURIST-VISA/, а за противоепидемичните мерки на интернет-страницата на Службата за гражданска авиация на Малдивите: HTTPS://WWW.CAA.GOV.MV/RULES-AND-REGULATIONS/AIR-TRANSPORT-CIRCULARS.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.Трябва ли ми виза за Малдиви?

Не, български граждани могат да пребивават на острова без виза за срок до 30 дни.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 64, т. а- d, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.