На ски в Алпите с чартър CHAMONIX - Randumgoodies

Виж видеото
CHAMONIX / Шамони/ е емблематична дестинация, която привлича туристи от цял свят, благодарение на своята красота и магия. 
Независимо дали искате да предизвикате себе си или да се насладите на почивка, долината Шамони ще ви предложи всичко, от което имате нужда. 
Разположен в подноживето на Мон Блан, между върховете на Aiguiles Rouges и забележителния Aiguille du Midi (3842м), Шамони е един от най-старите ски курорти във Франция. 
Шамони ви дава възможност да карате в 4 различни ски зони (Balme, Les Grands Montets, Brévent - Flégère, Les Houches), които минават по долината от Le Tour надолу до Les Houches. Над 140 км маркирани писти със спиращи дъха гледки към най-високата планина в Европа. Различните ски зони са свързани с Шамони чрез 65 лифта. 
Курортът има и отлична зона за ски бягане, адаптирана за всички нива. Освен всички ски активности, Шамони предлага и разнообразие за хората, които не карат, като например изкачване на замръзнал водопад, пешеходни преходи, разходки с хеликоптер и парапланеризъм. 

Ние сме готови за сезон 2024, а ти?

НАСТАНЯВАНЕRésidence Pierre & Vacances Premium La Ginabelle

Résidence Pierre & Vacances Premium La Ginabelle се намира в сърцето на Шамони. Резиденцията предлага на своите гости настаняване от висок клас. Апартаментите са просторни и уютни, оборудвани с всичко необходимо за един незабравим престой. 
След ден на пистите можете да се насладите на предимствата на сауната и хамама, преди да се поглезите в Deep Nature Spa. Можете да комбинирате спорт и релакс, като поплувате в отопляемия закрит плувен басейн или тренирате във фитнес залата. 
Комплексът предлага лесен достъп до най-добрите туристически обекти по пътя на теснолинейката Montenvers. Тя осигурява достъп до ледника Мер дьо Глас, а кабинковият лифт за Егий дю Миди ще ви отведе до великолепните върхове.

Апартамент с две спални - 37/45 кв.м.:

 • Всекидневна с диван
 • Спалня с двойно легло
 • Спалня с две единични легла
 • Баня с вана или душ
 • Кухненски бокс
 • Спално бельо и кърпи

Апартамент с една спалня - 30 кв.м.:

 • Всекидневна с разтегателен диван
 • Спалня с двойно легло
 • Ниша с двуетажно легло
 • Баня с вана или душ
 • Кухня
 • Спално бельо и кърпи

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да направя своята резервация?

- Отворете избраната от вас оферта, натиснете червения бутон „РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА“ и започнете да попълвате стъпките в нашата онлайн резервационна форма.

1 СТЪПКА – Отбележете броя на стаите, броя на пътуващите и вида настаняване.

2 СТЪПКА – Попълнете данните на всички пътуващи.
*Трите имена да бъдат на латиница, както са изписани на документа ви за самоличност.
*Датите се изписват с наклонена черта „/“.
*Трябва да попълните всички полета!

3 СТЪПКА – При желание заявете с тикче някои от допълнителните услуги, които предлагаме.
*Тази стъпка НЕ е задължителна!

4 СТЪПКА – Получавате информация за всичко избрано до момента. В тази стъпка е задължително да изберете начин на плащане, както и каква част от сумата искате първоначално да заплатите, като имате 24 часа да осъществите плащането.
*Бихме се радвали да отбележите и последните две полета (не са задължителни):
- „За екскурзията научих от...“
- „В автобуса желая да бъда с...“

**След успешното попълване на всички стъпки, ще получите потвърждение за успешното финализиране на вашата резервация на имейла, който сте ни оставили.

***Вноски и срокове за заплащане на екскурзията:
До 24 часа след направена резервация се заплаща депозит в размер на 500лв./човек.
Остатъкът от сумата по пакета следва да се заплати в срок до 30.12.2023 година.Мога ли да си взема ски екипировката с мен?

Да, разбира се!
В самолета е предвидено място за 8кг. ръчен багаж
20кг. чекиран багаж
13кг. ски екипировка (ски, щеки, обувки/ сноуборд, обувки)*
*Всички останали аксесоари (каски, ръкавици, очила и др.) трябва да бъдат включени в чекирания багаж.Трябва ли ми "Медицинска застраховка"?

Медицинската застраховка е задължителна за всеки един турист и най-вече за любителите на зимните спортове. Бихте могли да сключите такава при всеки застраховател или да се възползвате от нашето предложение, в което сме включили и покритие за спасителни операции. Предлагаме два варианта за застраховка:
-Медицинска застраховка до 64-годишна възраст – 45 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за пистово каране
-Медицинска застраховка до 64-годишна възраст – 65 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за извън пистово каране

*Медицинска застраховка при нас можете да заявите в третата стъпка на резервационната форма.Какво е застраховка "Отмяна на пътуване"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какво има в ски зоната на Шамони?

Chamonix Unlimited skipass, който ние сме включили в пакетната цена на нашата оферта за курорта Шамони, ви дава възможност да карате в общо 19 ски зони на територията на три държави – Франция, Италия и Швейцария. На ваше разположение ще имате 1003 км ски писти, както и неограничен достъп до едни от най-легендарните зони – Шамони, Лешу Сен Жерве, Межев-Евазия Монблан, Курмайор и Вербие. Този ски пас предлага:
*3 екскурзионни обекта: Aiguille du Midi, Montenvers - Mer de Glace, Tramway du Mont-Blanc & et Skyway Monte Bianco /Италия/;
*ски зони в Шамони: ски зона Brévent-Flégère, ски зона Grands Montets, ски зона Balme - Le Tour – Vallorcine;
*ски зона Houches - Saint-Gervais;
*ски зона Evasion Mont Blanc Megève;
*ски зони за начинаещи: La Vormaine, les Chosalets, Le Savoy, Plateau 2000 /Planpraz/, Plateau de Lognan & Les Planards;
*ски зона Courmayeur /Италия/;
*Crans Montana /Швейцария/;
*Verbier - 4 Vallées Mont-Fort 3330 /Швейцария/ - 50% от 1 дневна ски карта