ЮЖНА КОРЕЯ

Цена от € 2899

27.09 - 08.10.2024

Готови ли сте за далечни приключения в най-източната част на света? Каним ви на незабравимо пътуване до “Страната на утринната свежест”. 
Добре дошли в Южна Корея - страна, за която всеки е чувал, независимо дали си представя технологичния ѝ напредък, богата история, традиции и култура, козметика или така нашумелия в последните години К-поп. 
Ще се впуснем в забързания градски живот на Сеул и Бусан, като ги съчетаем с пътуване през историята и традициите. Пригответе се за разнообразието на тази страна - от храмовете и природните паркове, кралските дворци и традиционните жилища, чак до съвременните модерни сгради и К-култура. 
Предизвикваме ви да се присъедините към нас за едно по-различно преживяване, в което ще ви докажем, че Южна Корея е достъпна дестинация за туристи. 

Заповядайте с нас, за да откриете своята собствена Корея!

ПРОГРАМА:

Ден. 1 /27.09.2024г./
Среща на Терминал 2 в 10.45ч. и полет София – Мюнхен с Lufthansa в 12.55ч- 13.55ч
Отправяме се за втори полет – Мюнхен – Сеул в 15.55ч
Ден. 2 /28.09.2024г./
Пристигаме в Сеул в 9.55ч.
Веднага отключваме туристическия си дух, защото с трансфера от летището отиваме към една от най-известните забележителности на Сеул - кулата Н-Сеул. Ще се насладим на 360-градусова гледка на Сеул отвисоко и после ще се пренесем в миналото с посещението на традиционното корейско селище в полите на хълма Намсан - Намсангол. Следва трансфер към хотела, за да се настаним и да се опитаме да преодолеем бързо часовата разлика. По желание ще опознаем квартала Донгдемун -един от най-известните райони за пазаруване в Сеул и носи името на портата Хънгинджимун (или Донгдемун) - Великата източна порта, част от крепостната стена на Сеул. Ще посетим Донгдемун Дизайн Плаза - специално построена забележителна сграда, която отваря врати през 2014 г. Нощувка.
Ден. 3 /29.09.2024г./
Закуска. Днес се отправяме към площад Гуангуамун. А как ще стане това - с най-предпочитания начин за пътуване в Сеул - метрото. Само на 3 спирки от нашия хотел се намира площадът на голямата порта на кралския дворец Гьонбук. Там се намират статуите на Великия крал Седжонг и Адмирал И Сун Шин - две от най-важните фигури в корейската история. Ще посетим музеите им, след което ще пресечем най-широкия път в Корея, за да достигнем портата на самия дворец и да наблюдаваме церемонията по смяна на кралската стража. Предстои ни обличане в традиционна корейска носия, с която ще се отправим към двореца, който е бил дом на кралете през 500-годишната история на Чосон. Ще имаме свободно време за разходки и снимки на територията на двореца. Следобяд ще се насочим към все още запазеният традиционен ханок квартал Букчон, в който най-важно е да пазим тишина за живущите в района. Преминаваме към известната със своите ръчно изработени стоки улица Инсадонг, за да има какво да отнесем и у дома. Обиколката ни ще завърши с разходка по най-известния и облагороден поток в Сеул - Чонггечон. След това отново хващаме метрото за 3 спирки и се отдаваме на заслужена почивка след дългия ден. Нощувка.
Ден. 4 /30.09.2024г./
След закуска се качваме на автобуса и се отправяме на еднодневна екскурзия към Нами, където ще вземем ферибота до самия остров. Ще се разходим из природата и ще посетим “Малката Франция” - красиво цветно селце във френски стил, което е било декор за много предавания, корейски сериали и шоута. Предвидили сме обяд и свободно време, за да направим перфектните снимки. След това ще се отправим към релсите на Гангчон, по които ще покараме байкове. Това ще бъде един перфектен ден, в който ще се откъснем от забързания живот в Сеул. След това се прибираме обратно към хотела и нощувка.
Ден. 5 /01.10.2024г./
След закуска отново хващаме метрото, за да се озовем на модерния площад Сеул, около който се намира новата сграда на кметството, която държи рекорда на Гинес за най-голямата вертикална градина в света. Ще посетим и един от четирите кралски дворци от времето на Чосон - Доксугунг, единственият дворец, чийто градини и фонтани са построени в западен стил. Запътваме се към обект номер 1 на националните богатства на Корея - портата Сунгнемун, още позната като Намдемун (великата южна порта). Ще разгледаме открития традиционен пазар. Предстои ни разходка в небесната градина на Сеул - Seoullo 7017. Няма как да пропуснем най-големия търговски квартал в Сеул - Мьондонг. Ще имаме свободно време да пазаруваме, да се насладим на корейска улична храна, разбира се да разгледаме и купим корейска козметика, която е известна по цял свят със своите качества. След това се прибираме към хотела, който е само на две спирки с метрото. Нощувка.
Ден. 6 /02.10.2024г./
Днес ни очаква един дълъг, но страхотен ден! След закуска по желание се отправяме с метро към квартала на богатите - Гангнам, за да разберем какво точно е “Gangnam Style”. Ще се разходим в COEX Mall, за да видим най-известната библиотека в Южна Корея - Starfield library. След това ще се отдадем на духовното в най-големия будистки храм по времето на Чосон, който се намира в сърцето на Сеул - Бонгънса. И всичко това че е на път към остров Йоидо, до който ще стигнем отново с метро. Привечер ще се отдадем на едно от любимите занимания на живеещите в Сеул - разходка по брега на река Хан. Ще се качим в една от най-високите сгради в Сеул - сграда 63, за да видим обсерваторията и музея в нея и да наблюдаваме залязващото слънце! След това вечерта ще се разходим с корабче по самата река, с което ще минем под пеещите фонтани на мост Банпо. Отново по същия начин, с метро, се отправяме към хотела. Нощувка.
Ден. 7 /03.10.2024г./
Закуска и събиране на багажа. Качваме се на автобус и е време е да се върнем няколко века назад с еднодневна екскурзия до Суон и традиционно корейско селище. Първата ни спирка ще бъде крепостта Хуасонг, която датира от 18 век. Следва обиколка, с която ще се потопим в живота на корейците преди няколко столетия, ще разберем как са живели, какви занаяти са имали и как са се забавлявали в истинско корейско селище от миналото. След което поемаме към втория град в нашата програма - Деджон. Включили сме преживяваме, което ще отпусне краката ни - малко спа, за да ги поглезим и подготвим за останалите приключения. Настаняваме се в хотела и по желание може да се разходим вечерта в Експо парка на Деджон, да се качим на кулата за нощни снимки и да минем по цветния мост над реката. Нощувка.
Ден. 8 /04.10.2024г./
След закуска освобождаваме хотела и се отправяме към гарата, за да се качим на влака-стрела за Бусан - втория по големина град в Корея и най-голямото пристанище в страната. В този ден ще посетим “най-красивия храм край морето” Хедонг Йонгунг, построен през далечната 1376 г. Част от деня ни ще мине в среща с обитателите на морското дъно в най-големия аквариум в Южна Корея - SEALIFE. Имаме и включен обяд и ще се разходим по брега на морето, по плажа Хеонде. След това ще се отправим към квартал Чонгсапо, за да си направим снимки в цветните влакчета, които се движат по брега на морето. Качваме се на автобуса и се отправяме към хотела в кипящия от живот квартал Сомьон. Това е сърцето на Бусан, което привлича всички с магазините, ресторантите, кафетата и клубовете си. За да имаме красив край на вечерта, по желание ще се качим на метрото към Гуангали - за да се разходим по плажа и да гледаме красивите светлини на моста. Връщаме се към хотела отново с метро, за да съберем сили за следващия ден. Нощувка.
Ден. 9 /05.10.2024г./
Закуска. Днес се отправяме към най-цветния квартал в Бусан - Гамчон, превърнат в цветен културен резерват, за да потърсим Малкия принц. Отново имаме включен обяд. Продължаваме към Джагалчи, за да видим как изглежда един от най-големите традиционни рибни пазари. Качваме се на високо на кулата в Бусан, от която се разкрива прекрасна гледка на целия град. Тя се намира в един от оживените квартали на града, Нампо. Предстои ни глътка свеж въздух на брега на морето - ще се повозим на лифт над плажа Сонгдо. Нощувка.
Ден. 10 /06.10.2024г./
Закусваме и качваме куфарите си на автобуса, който първо ще ни ответе до новия град, включен в нашата програма – Кьонгджу, столицата на древното кралство Шила. Ще се върнем назад в миналото, като ще посетим може би най-важния будистки храм на полуострова – Булгукса. В него се намира и пещерата Сокгурам със статуя на Буда, открита съвсем случайно. След обяда се придвижваме и към останалите исторически обекти – най-старата астрономическа кула в Азия, и парка Дерънгуон с над 30 погребални могили. Преди да се приберем в хотела, ще посетим и изкуственото езеро Анапджи. Нощувка.
Ден. 11 /07.10.2024г./
Закуска. Преди да се качим за последен път на влака-стрела, оставаме още малко назад във времето с посещение на традиционното селище Янгдонг. След обяда ще се върнем в Сеул, настаняваме се в хотела и имаме свободно време. По желание вечерта се отправяме към студентския град на Сеул - Хонгде, за да идем на караоке и да послушаме уличните музиканти. Нощувка.
Ден. 12 /08.10.2024г./
Закуска. Отправяме към летище Инчон, за да се качим на самолета за обратно.
Полет Сеул - Мюнхен - 11.40ч - 17.50ч. Полет Мюнхен - София - 20.20ч - 23.10ч.

Полетно разписание:
27.09 София – Мюнхен 12:55 – 13:55
27.09 Мюнхен – Сеул 15:50 – 09:55+1
08.10 Сеул – Мюнхен 11:40 – 17:40
08.10 Мюнхен – София 20:10 – 23:00
*Агенцията си запазва правото на промени в програмата!
**Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиопревозвача. В случай на промяна, всички записани ще бъдат уведомени своевременно!

ПРОМО ЦЕНИ от € 2899/човек

Промо цените са валидни до 15.05.2024 г. или изчерпване на местата. След тази дата всички цени се повишават със 100 евро.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочен самолет билет София - Мюнхен - Сеул - Мюнхен - София на Lufthansa с включени летищни такси към датата на пускане в продажба на туристическата програма 29.09.2023год.
 • Чекиран багаж- 23 кг , ръчен багаж - до 7 кг. (55cm x 40cm x 23cm)
 • 6 нощувки със закуски в Сеул, хотел 3* в двойна стая
 • 1 нощувка със закуска в Деджон, хотел 3* в двойна стая
 • 2 нощувки със закуски в Бусан, хотел 3* в двойна стая
 • 1 нощувка със закуска в Кьонгджу, хотел 3* в двойна стая
 • Трансфер летище- хотел- летище
 • Трансфер Сеул - Деджон с автобус
 • Трансфер Деджон - Бусан с автобус/ влак
 • Трансфер Бусан – Кьонгджу с автобус
 • Трансфер Кьонгджу - Сеул с влак
 • Еднодневна екскурзия до остров Нами, посещение на “Малката Франция” и разходка с колело по релсите на Гангчон, с включени входни такси и обяд
 • Еднодневна екскурзия до крепостта Суон и Корейско традиционно селище, с включени входни такси и обяд
 • Посещение на дворците Гьонбук с обличане на традиционна корейска носия и Доксугунг 
 • Двудневна обиколка на Бусан с включени входни такси и обяд
 • Еднодневна обиколка на Кьонгджу с включени входни такси и обяд
 • Карта за транспорт (T-money card) за придвижване в Сеул и сим карта с интернет
 • Местен екскурзовод при еднодневните/двудневните обиколки
 • Рапсоди представител по време на цялото пътуване

                ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

                • Допълнителни екскурзии отбелязани в програмата като "по желание" 
                • Избор на съседни седалки по време на полетите. Самолетната резервация е групова, като местата се разпределят на случаен принцип между цялата група. 
                • Задължителна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЕВРОИНС- 40лв. 
                • К-ЕТА - електронен сертификат за разрешаване на вход в Корея - 15 лв. (в случай, че е необходимо)
                • Разходи от личен характер
                • Обяд и вечеря по време на престоя, които не са описани в програмата
                • Застраховка "Отмяна на пътуване"- препоръчваме сключването на тази застраховка
                • Доплащане за настаняване в единична стая + 650 евро към основния пакет
                • PCR тест (ако е необходим)
                • Горивни такси- определят се в срок от 20 дни преди датата на заминаване

                         НАСТАНЯВАНЕ                         Сеул- Деджон- Бусан

                         Цена:

                         € 2999

                         HOTEL ICC 3*** (или подобен)- Даеджеон

                         Хотел Ик се намира в Даеджеон. Предлага помещения за настаняване с градина, безплатен частен паркинг и ресторант. Осигурен е безплатен WiFi. Хотелът предлага денонощна рецепция, бизнес център и обмяна на валута.
                         Всички стаи за гости в хотела разполагат с телевизор с плосък екран. Стаите разполагат със собствена баня с биде, сешоар и чехли. Стаите в хотел Icc са снабдени със спално бельо и хавлии.
                         Сутрин се сервира американска закуска.

                         HOTEL ARBAN 3*** (или подобен)- Бусан

                         Сгушен в квартал Busanjin-Gu в Пусан, хотел Arban разполага с денонощна рецепция, ресторант и бар.
                         Всички стаи предлагат високоскоростен WiFi достъп и разполагат с климатик/отопление. Стаите разполагат с диван, хладилник, персонално шкафче, електрическа кана и плоскоекранен телевизор с кабелни и сателитни канали. Самостоятелната баня разполага с вана и/или душ кабина. Осигурени са безплатни тоалетни принадлежности, чехли и сешоар. Предлагат се халати.
                         Гостите могат да се насладят на закуска в ресторанта на хотела или да се отпуснат в Skylounge бара на хотела след вечеря.

                         The Sotetsu Splasir Myeongdong Hotel 4**** (или подобен) - Сеул

                         Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран със сателитни канали и удобства за приготвяне на кафе/чай. Банята включва вана или душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Този 4-звезден хотел разполага с фитнес център и ресторант. Безплатен Wi-Fi и е на разположение. Хотелът е забранено пушенето.

                         Ресторантът BST на място предлага закуска на шведска маса.
                         Денонощната рецепция предлага обмяна на валута, пране и химическо чистене. Гостите могат да намерят удобен магазин в близост до хотела.

                         От 3 август 2023 г. ще има номинална такса за съхранение на багаж. Хотелът разполага със самостоятелни шкафчета за ваше удобство. 

                         Допълнителни екскурзии:

                         *допълнителните екскурзии са по желание и се заплащат с последната вноска по екскурзията.


                         По вълнението на река Хан- 50 евро

                         Днес ни очаква един дълъг, но страхотен ден! След закуска по желание се отправяме с метро към квартала на богатите - Гангнам, за да разберем какво точно е “Gangnam Style”. Ще се разходим в COEX Mall, за да видим най-известната библиотека в Южна Корея - Starfield library. След това ще се отдадем на духовното в най-големия будистки храм по времето на Чосон, който се намира в сърцето на Сеул - Бонгънса. И всичко това че е на път към остров Йоидо, до който ще стигнем отново с метро. Привечер ще се отдадем на едно от любимите занимания на живеещите в Сеул - разходка по брега на река Хан. Ще се качим в една от най-високите сгради в Сеул - сграда 63, за да видим обсерваторията и музея в нея и да наблюдаваме залязващото слънце! След това вечерта ще се разходим с корабче по самата река, с което ще минем под пеещите фонтани на мост Банпо. Отново по същия начин, с метро, се отправяме към хотела. 

                         Придвижване с метро, вход за обсерваторията на сграда 63, Разходка с кораб по река Хан


                         ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ                         Как да се запиша за екскурзията?

                         Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в горния десен ъгъл на сайта. Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
                         С попълване на формата за записване се внася депозит в размер на 500 евро// човек с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията. Останаталата сума е разделена на три вноски:

                         за дата: 22.04-02.05.2024г.
                         Втора вноска до 22.12.2023г., трета вноска до 22.02.2024г. и остатъкът до пълната сума трябва да бъде заплатен до 22.03.2024 г.

                         за дата: 27.09- 08.10.2024г.
                         Втора вноска до 27.04.2024г., трета вноска до 27.06.2024г. и остатъкът до пълната сума трябва да бъде заплатен до 27.08.2024 г.                         Трябва ли ми виза за Южна Корея?

                         Български граждани пътуват за Южна Корея без изискване за виза и „Електронно разрешение за пътуване“ (K-ETA) само с валиден межуднароден паспорт, който има валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.                         Какви са условията за анулиране на пътуването?

                         Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 64, т. а- d, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.                         Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

                         Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
                         Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
                         Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
                         Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
                         Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.

                         

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
                         


                         Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
                         
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

                         Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.                          Какво не покрива застраховката? 


                         • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
                         • Опит за самоубийство
                         • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
                         • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
                         • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

                         Повече информация може да получите в офиса на агенцията.

                         РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА