Рафтинг Тара

Цена от 349 лв.

24 - 27.05.2023

Виж видеото
За всички , които го предпочитат МОКРО....
Нещо БУРНО, нещо ДИВО, нещо спиращо дъха - Rapsody Adrenalin 2023!
Ще ви отведем в света на учестения пулс, неповторимите изживявания, неуловимите кадри,красивите гледки и нестихващи емоции! 
Rapsody Travel кани всички търсачи на силни усещания на едно незабравимо приключение в дълбините на река Тара.
„ Сълзата на Европа“ именно така е наречена р.Тара , заради крисалните си сини води. Тя е една от най-дългите реки на Балканите тече през Черна гора и в самия си край, преди да се влее в Дрина, минава през Босна и Херцеговина. Тара образува втория по големина в света каньон, след Гранд Каньон на р.Колорадо в САЩ. Минава през множество живописни водопади, бързеи и места на ленивост, дълбаейки 78-километровия пролом с височина над 1300м. Каньонът на река Тара е под защитата на ЮНЕСКО от 1977 година и се нарежда в Топ 25 на признатите световни природни богатства.
Освен с красотата и удивителната си природа, Тара е известна с едно от най-екстремните и трудни рафтинг трасета в Европа. То е оценено с 3 до 5 по степен на сложност.
Впуснете се в прключението наречено Rapsody Adrenalin 2023 нека заедно достигнем своя емоционален пик и да покорим буйните води на р. Тара !

ПРОГРАМА:

ДЕН 1.
Отпътуване от България около 22:00ч. от София за Босна и Херцеговина. Нощен преход.
ДЕН 2.
Пристигане в кампа преди обяд. Настаняване в къщичките и свободно време. Може да починете от пътуването, а за тези които са заредени с енергия има условия за волейбол и футбол, също така и път с пейки до реката, който е подходящ за разходки и пикник. Разбира се, и нашият екип е подготвил различни игри и забавления на територията на кампа. По време на вечерята, която е предвидена за 20:00ч. ще имате възможността да опитате различни традиционни специалитети, направени на място от свежи натурални съставки от района на Каньона нарчен Тара. Купонът продължава около огъня с музика и танци.
ДЕН 3.
Закуската се сервира към 10:00 ч.и включва вкусотии, които не можете да опитате никъде другаде – домашно сушена шунка и топли понички с крема сирене са само началото на нашия интересен ден.
След закуска е време за рафтинг екипировката – спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анураци. Транспорт с джипове до Брестановица – началото на рафтинга. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга.
Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от р.Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 22 км адреналин и спиращи дъха гледки, се пристига с лодка до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агнешко, ярешко, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети…
След обяд ще имате свободно време за разходка , почивка или плуване.
В 21:00ч. – вечеря.
В ресторанта можете да пиете местно червено вино от винарната на Требине, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири. Купона продължава за всички, които имат сили до ранни зори!
ДЕН 4.
Богата закуска, освобождаваме кемпа и отпътуваме за България.
Пристигане късно около 23:30ч. в София.

ЦЕНИ: от 349.00лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с модерни туристически автобуси
 • 2 нощувки настанени в бунгала с общ санитарен възел за 4 или 6 човека
 • 2 закуски + 2 обяда + 2 вечери
 • РАФТИНГ по р. Тара 22 км. /пълна екипировка + инструктор/
 • Рафтинг оборудование
 • Такса за националния парк
 • Медицинска застраховка към ЕВРОЙНС с покритие 5000 евро за мед. разноски
 • Представител на агенцията по време на Вашето пътуване и цялостна организация

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за бунгало със собствен санитарен възел 80 лв. (на човек за целия престои) за 3 или 4 човека.
 • Доплащане за двойно бунгало +40 лв. (на човек за целия престои) към избрания тип бунгало за настаняване
 • Доплащане на празно легло в бунгало- 100лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

НАСТАНЯВАНЕ

DMD camp

DMD къмпинг се намира на 4 км надолу по устието на живописната р. Дрина в една от най-красивите котловини , на около 20 км от град Фоча, Република Сръбска, Босна и Херциговина. 
Подготвили сме Ви уютни и комфортни къщички, в които да нощувате. Къмпингът разполага с абсолютно всичко, което Ви е необходимо: кухня ( без печка, естествено!), в която се готви предимно на огън. Всички специалитети са приготвени с много любов за нашите вернии гости и тези от Вас, които са за първи път наши гости. 
В нестандартно меню можете да намерите месо и картофи на жар, традиционен боб, агнешко чеверменце или току що уловена пъстървичка.
Чудите се дали това, което ще похапвате по време на това незабравимо приключение е включено в цената? 
Не само, че е включено, а при нас допълнителното също е безплатно!
Можете да похапнете толкова, колкото Ви се яде.
На Ваше разположение има и специална открита механа, в която ще обядваме вкусни специалитети. А вечер ще хапваме и пийваме всичко домашно приготвено и ще се забавляваме заедно около огъня. Къмпинга разполага също с ток, душ кабини и общи тоалетни. Спортните натури има къде да играят волейбол, останалите ще сме агитка. Чудите се кои са нашите любезни домакини?
Говорим за семйството на Душко и Деян Чалашан, които са наследници на една от най-известните фамилии, които се занимават с рафтинг, изкусни познавачи на всяко кътче на река Тара… Тук всички любители на хубавите емоции са добре дошли по всяко време!!!!

ЦЕНИ:
349лв. / човек-  настаняване в бунгало с общ санитарен възел при настаняване за 4 или 6 човека
399лв./ човек-  настаняване в бунгало с общ санитарен възел при настаняване от 2 човека
429лв./ човек- настаняване в бунгало със собствен санитарен възел при настаняване от 3 и 4 човека
469лв./ човек- настаняване в бунгало със собствен санитарен възел при настаняване от 2 човека

*Промо цените важат за записвания до 10.04.2023г. След тази дата всички цени се покачват с 50лв.

**Цените са на база пълен капацитет на настаняване в бунгалото. При настаняване на по-малък брой хора в бунгало се налага заплащане на празно легло- 100.00лв/ за целия престой/ 

Цена:

349 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак мога да си направя резервация за Рафтинг по р. Тара?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, червен бутон "РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА".
Резервационната система показва в реално време налични свободни места в кемпа и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума се заплаща до 24.04.2023Какви документи са ми необходими за пътуването?

За пътуването се изисква валиден задграничен паспорт или лична карта, които трябва да бъдат валидни най-малко до 3 месеца от датата на напускане на страната.Какви са актуалните мерки за влизане в Босна и Херцеговина и влизане в България?

Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:
Към днешна дата /13.03/ всички ограничителни мерки за влизане на чуждестранни граждани на територията на Босна и Херцеговина са отменени


При връщане в България от Босна и Херцеговина:

Считано от 16.11 май (неделя), спрямо новата заповед на МЗ от 28.04.2022год. се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. НЕ е необходимо представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора (https://gdpr.rapsodytravel.bg/ОU_Rapsody_FINAL.pdf ), които се предават на туриста преди сключване на договора.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване, при условия, че до началната дата има повече от 10 дни.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Трябва ли да имам предишен опит в рафтинга?

Предишен опит не е задължителен! Преди самото спускане се провежда инструктаж от скиптъра на лодката.
В една лодка има по 8 човека + 1 скиптър.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА