РАФТИНГ ТАРА

Виж видеото
За всички , които го предпочитат МОКРО....
Нещо БУРНО, нещо ДИВО, нещо спиращо дъха - Rapsody Adrenalin 2023!
Ще ви отведем в света на учестения пулс, неповторимите изживявания, неуловимите кадри,красивите гледки и нестихващи емоции! 
Rapsody Travel кани всички търсачи на силни усещания на едно незабравимо приключение в дълбините на река Тара.
„ Сълзата на Европа“ именно така е наречена р.Тара , заради крисалните си сини води. Тя е една от най-дългите реки на Балканите тече през Черна гора и в самия си край, преди да се влее в Дрина, минава през Босна и Херцеговина. Тара образува втория по големина в света каньон, след Гранд Каньон на р.Колорадо в САЩ. Минава през множество живописни водопади, бързеи и места на ленивост, дълбаейки 78-километровия пролом с височина над 1300м. Каньонът на река Тара е под защитата на ЮНЕСКО от 1977 година и се нарежда в Топ 25 на признатите световни природни богатства.
Освен с красотата и удивителната си природа, Тара е известна с едно от най-екстремните и трудни рафтинг трасета в Европа. То е оценено с 3 до 5 по степен на сложност.
Впуснете се в прключението наречено Rapsody Adrenalin 2023 нека заедно достигнем своя емоционален пик и да покорим буйните води на р. Тара !

НАСТАНЯВАНЕDMD camp

DMD къмпинг се намира на 4 км надолу по устието на живописната р. Дрина в една от най-красивите котловини , на около 20 км от град Фоча, Република Сръбска, Босна и Херциговина. 
Подготвили сме Ви уютни и комфортни къщички, в които да нощувате. Къмпингът разполага с абсолютно всичко, което Ви е необходимо: кухня ( без печка, естествено!), в която се готви предимно на огън. Всички специалитети са приготвени с много любов за нашите вернии гости и тези от Вас, които са за първи път наши гости. 
В нестандартно меню можете да намерите месо и картофи на жар, традиционен боб, агнешко чеверменце или току що уловена пъстървичка.
Чудите се дали това, което ще похапвате по време на това незабравимо приключение е включено в цената? 
Не само, че е включено, а при нас допълнителното също е безплатно!
Можете да похапнете толкова, колкото Ви се яде.
На Ваше разположение има и специална открита механа, в която ще обядваме вкусни специалитети. А вечер ще хапваме и пийваме всичко домашно приготвено и ще се забавляваме заедно около огъня. Къмпинга разполага също с ток, душ кабини и общи тоалетни. Спортните натури има къде да играят волейбол, останалите ще сме агитка. Чудите се кои са нашите любезни домакини?
Говорим за семйството на Душко и Деян Чалашан, които са наследници на една от най-известните фамилии, които се занимават с рафтинг, изкусни познавачи на всяко кътче на река Тара… Тук всички любители на хубавите емоции са добре дошли по всяко време!!!!

ЦЕНИ:
349лв. / човек-  настаняване в бунгало с общ санитарен възел при настаняване за 4 или 6 човека
399лв./ човек-  настаняване в бунгало с общ санитарен възел при настаняване от 2 човека
429лв./ човек- настаняване в бунгало със собствен санитарен възел при настаняване от 3 и 4 човека
469лв./ човек- настаняване в бунгало със собствен санитарен възел при настаняване от 2 човека

*Цените са на база пълен капацитет на настаняване в бунгалото. При настаняване на по-малък брой хора в бунгало се налага заплащане на празно легло- 100.00лв/ за целия престой/ 

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак мога да си направя резервация за Рафтинг по р. Тара?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, червен бутон "РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА".
Резервационната система показва в реално време налични свободни места в кемпа и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума се заплаща до 24.04.2023Какви документи са ми необходими за пътуването?

За пътуването се изисква валиден задграничен паспорт или лична карта, които трябва да бъдат валидни най-малко до 3 месеца от датата на напускане на страната.Какви са актуалните мерки за влизане в Босна и Херцеговина и влизане в България?

Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:
Към днешна дата /13.03/ всички ограничителни мерки за влизане на чуждестранни граждани на територията на Босна и Херцеговина са отменени


При връщане в България от Босна и Херцеговина:

Считано от 16.11 май (неделя), спрямо новата заповед на МЗ от 28.04.2022год. се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. НЕ е необходимо представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора (https://gdpr.rapsodytravel.bg/ОU_Rapsody_FINAL.pdf ), които се предават на туриста преди сключване на договора.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване, при условия, че до началната дата има повече от 10 дни.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Трябва ли да имам предишен опит в рафтинга?

Предишен опит не е задължителен! Преди самото спускане се провежда инструктаж от скиптъра на лодката.
В една лодка има по 8 човека + 1 скиптър.