Val Thorens

от € 369 за записвания до 28.02

19.03 - 26.03.2022

Вал Торенс, най-добрият ски курорт в света или снежният рай на френските Алпи. Там е най-добрата ски писта не само във Франция, но и в Европа. Пистите в Трите долини, от които е част и Вал Торенс са над 600 километра, което я прави една от осемте най-големи ски зони.
Френският ски курорт разполага с 321 пътеки, а върховете, от които могат да се спускат любителите на зимния спорт, са 25.
Това е и най-високият курорт в Европа, разположен на 2300 м, което прави изграждането на всичко – лифтове, ресторанти, хотели и т.н. изключително трудно. Затова и всички определят френския проектант Пиер като мечтател. Той обаче не спира докато не види проекта си готов. Пиер успява да се справи без абсолютно никаква подкрепа – нито икономическа, нито административна, тъй като властите му отказват необходимите разрешения.

През лятото на 1971 г. започва изграждането на 3 лифта. Няколко месеца по-късно, на 18 декември, е открит първият зимен сезон на ски курорта, който днес се счита за най-иновативния на Земята.
Кабините на лифта са оборудвани с видео системи. Те буквално летят като орел, развивайки 100 километра в час. За 2 минути стигат до 3230 м надморска височина.
Ски почивка на Вал Торенс може да ви предложи най-различни забавления, освен каране на ски. Сред тях са карането на моторни шейни и шейни с кучета – пътеките предназначени за този вид развлечение са с дължина от 6 км, което също е рекорд.
На френския ски курорт има и около 40 бара, дискотеки и клубове, които работят до късно. Трябва да добавим и ресторантите, чиито брой достига 60.
Има и десетки спа и спортни центрове, външно джакузи и се организират безплатни концерти на джаз, суинг и класическа музика, които се провеждат всеки вторник през зимния сезон.

Програма:

1. ДЕН Събота- Франция
Пристигане във Val Thorens, настаняване в апартаментите след 16:00 ч. Свободно време за почивка, опознаване на курорта и точене на кантове. Нощувка.
2- 7. ДЕН Неделя- Петък- Франция
След като получите вашата ски карта започва така очакваното спускане. Винаги препоръчваме на всички добре да загреете, за да избегнете неприятни контузии и да се насладите на цялата си ски ваканция. Ски зоната е достатъчно голяма от начинаещи до напреднали, за всеки има по нещо.
Точно в 15:00ч. всеки ден на няколко локации, започва APRESKI SKI PARTY, на което може да отпочинете с чаша бира или вино, и да се насладите на музиката.
Вечерно време ще намерите десетки ресторанти, пъбове и клубове във Val Thorens, за да уплътните своята програма.
8. ДЕН Събота
Почистване и освобождаване на апартаментите рано сутринта. Отпътуване към България или кой от къде е...

ЦЕНИ: от 369 EUR* 

/ при настаняване в студио от 4 човека/

ЦЕНА: от 399 EUR*  
/ при настаняване в студио-кабин от 4 човека/

ЦЕНА: от 439 EUR*  
/ при настаняване в апартамент от 6 човека/


МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА НА ЧОВЕК НА БАЗА ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ НА НАСТАНЯВАНЕ В ИЗБРАНО ОТ ВАС ПОМЕЩЕНИЕ. В СЛУЧАЙ, ЧЕ НЕ Е ЗАПЪЛНЕН МАКСИМАЛНИЯ КАПАЦИТЕТ НА НАСТАНЯВАНЕ СЕ НАЛАГА ЗАПЛАЩАНЕ НА ПРАЗНО ЛЕГЛО. ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА! 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 7 нощувки в избрано от вас тип помещение
 • 6 дневна ски карта Val Thorens – Orell / 150км писти /

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане 35 € за ъпгрейд на ски картата “ТРИТЕ ДОЛИНИ”- заявява се и се заплаща по желание с последната вноска!
 • Туристическа такса около 1€- 1,5€ на ден за един човек , плаща се на място
 • Медицинска застраховка – 45 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за пистово каране
 • Медицинска застраховка – 65 лв. (покритие 20 000€ + 5000€ спасителни операции) за извън пистово каране
 • Депозит щета:  350 € на студио и студио-кабин за 4 човека; 400- 500 €  на апартамент за 6 човека. Заплаща се на място при настаняване на рецепция. Блокира се САМО от кредитна карта- VISA или MASTERCARD. Сумата се отблокира от картата в края на престоя при неустановяване на щети в апартамента. Суми в брой НЕ СЕ ПРИЕМАТ! ;
 • Спално бельо + хавлия – 15 € на човек за целия престой. Може да носите лично спално белъо и хавлия.
 • Чистене на апартамента се доплаща на място (при желание);
 • Доплащане за празно легло 160 € (за целия престои) при студио и апартаменти до 399 евро
 • Доплащане за празно легло 200 € (за целия престои) при апартаменти до 499 евро
 • Затраховка "Отмяна на пътуване"- препоръчваме сключването на тази застраховка!
 • PCR тест (ако е необходим);
 • Разходи от личен характер;

Настаняване

Residence Temples Du Soleil- Nаzka

Апартаменти Nazka са част от Residence Temples Du Soleil се намират на входа на ски курорта Val Thorens.
Всеки апартамент разполага с кухня, която включва микровълнова печка, съдомиялна машина и съоражения за готвене.  Гостите имат директен достъп до ски пистите Val Thorens и Three Valleys. Най-близкият лифт е на 20 метра.
Наличен 1 бр. апартамент за 6 човека. 
Апартаментът за 6 човека представялва отделно помещение със спалня или две отделни легла, разтегателен двоен диван в трапезарията и двеутажно легло. 

Цена на човек настанен в апартамент за 6 човека: 439 еврo

Посочените цени са на човек на база пълен капацитет на настаняване в избрано от вас помещение. В случай, че не е запълнен максималния капацитет на настаняване се налага заплащане на празно легло- 200 евро

Цените са валидни до изчерпване на местата! 


Цена:

€ 439

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Cimes De Caron

Cimes De Caron Appartements Val Thorens Immobilier е разположен във Вал Торанс зона Solelil, само на 300 м от ски лифта Campagnols. Ски лифт Musaraigne е на 300 м от мястото за настаняване. На място има частен паркинг срещу допълнително заплащане.
WiFi се предлага срещу допълнително заплащане, в зависимост от наличността на покритието.

Налични 2 бр. студио за 4 човека и 6 бр. студио-кабин до 4 човека 
Студиата разполагат с трапезария с разтегателен двоен диван и стая тип "кабина" с двуетажно легло. 

Цена на човек настанен в студио кабин до 4 човека: цени от 369 евро.

Посочените цени са на човек на база пълен капацитет на настаняване в избрано от вас помещение. В случай, че не е запълнен максималния капацитет на настаняване се налага заплащане на празно легло- 160 евро.

Цените са валидни до изчерпване на местата! 

Цена:

€ 399

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Residence Temples Du Soleil- Cuzko

Апартаменти Cuzko са част от Residence Temples Du Soleil се намират на входа на ски курорта Val Thorens.
Всеки апартамент разполага с кухня, която включва микровълнова печка, съдомиялна машина и съоражения за готвене.  Гостите имат директен достъп до ски пистите Val Thorens и Three Valleys. Най-близкият лифт е на 20 метра.
Налични 2 бр. студио за 4 човека и 6 бр. студио-кабин до 4 човека 
Студиата разполагат с трапезария с разтегателен двоен диван и стая тип "кабина" с двуетажно легло. 

Цена на човек настанен в студио до 4 човека: цени от 369 евро.

Цена на човек настанен в студио-кабин до 4 човека: цени от 399 евро.

Посочените цени са на човек на база пълен капацитет на настаняване в избрано от вас помещение. В случай, че не е запълнен максималния капацитет на настаняване се налага заплащане на празно легло- 160 евро.

Цените са валидни до изчерпване на местата! 

Цена:

€ 369

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Често задавани въпросиКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, червен бутон "РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА".
Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит от 200 евро с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума в зависимост от избрания пакет се заплаща до 01.03.2022год.Какви са актуални мерки за влизане в България от Франция?

Считано от последната заповед на министъра на здравеоопазването, от 15.02.2022год., влизаща в сила от 17.02.2022год. при връщане в България от Франция (червена зона):

Лицата се допускат на територията на страната при представяне на един от следните документи:
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация,
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят документ се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Поставеното под карантина лице може да направи изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или бърз антигенен тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.
В случай на отрицателен резултат от проведеното изследване, карантината на лицето се счита за преустановена от деня на регистрирането на резултата в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Какво е застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД Армеец представялва групова или индивидуална застраховка на български и чуждестранни граждани за времето от тръгването до връщането на пътуващия извън територията на Република България.

Медицинска застраховка за пистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на любителски спорт.

Медицинска застраховка за извъпистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на екстремен спорт.

Застраховката покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. Спасителните разноски ви гарантират спасителен екип, на място в планината, който осигурява транспортиране от пистата до лечебното заведение.

Самата застраховка покрива COVID лечение, ако в страната НЕ Е обявена епидемия.Мога ли да си взема ски екипировката с мен?

Да, разбира се!
Ако имаш избрана опция "организиран транспорт" е предвидено място за твоята екипировка:
*ски екипировка включва:
ски/сноуборд, обувки, щеки, каска, очила, протектори. Препоръчваме да бъдат опаковани в ски/сноуборд калъф, който да е надписан.

Допълнителна ски/сноуборд екипировка се таксува 40€ / на брой/Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.Какви са актуални мерки за влизане във Франция, както и вътрешни мерки в страната?

УСЛОВИЯ ЗА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ СПРЯМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ към 16.02
Лицата, които са напълно ваксинирани - по смисъла на европейската регламентация, не следва да представят други документи освен ЕВРОПЕЙСКИ СЕРТИФИКАТ за завършена ваксинационна схема и ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОТСЪСТВИЕ НА СИМПТОМИ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО.

Ваксините, които се признават във Франция: Pfizer/ Comirnaty/ Moderna/ AstraZeneca/ Vaxzevria/ Covishield/ Janssen.
*За завършена ваксинационна схема /напълно ваксинирани лица/ се считат:
* 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson;
* 7 дни след втората поставена доза на ваксините, които изискват две дози;
* за лицата, получили всички необходими дози от ваксина, призната от Световната здравна организация, но непризната от Европейската агенция по лекарствата – 7 дни след поставянето на допълнителна доза от ARNm ваксина, призната от Европейската агенция по лекарствата.
*От 1 февруари 2022 г. лицата на възраст над 18 години, които желаят да влязат във Франция, трябва да са получили допълнителна доза от ARNm ваксина най-късно 9 месеца след последната им поставена доза.

Лицата, които не са ваксинирани, следва да представят:
- отрицателен резултат от PCR тест, направен в последните 72 часа преди пътуването
или
- отрицателен антигенен тест, направен в последните 48 часа преди пътуването
или
- сертификат за възстановяване след прекарано заболяване ковид-19, валиден преди най-малко 11 дни и преди не повече от 6 месеца.

ВАЖНО! Лицата до 12-годишна възраст са освободени от горепосочените изисквания.


ВЪТРЕШНИ МЕРКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ:
От 24.01.2022 г. във Франция влезе в сила законът, с който санитарният пропуск се заменен с ваксинационен пропуск. Занапред, достъпът до повечето обществени места няма да бъде възможен с отрицателен тест, а само при наличието на сертификат за завършена ваксинационна схема, за преболедуване от ковид-19 или при наличието на медицински противопоказания за ваксиниране.

Основните положения са следните:
- ваксинационният пропуск важи за всички лица над 16-годишна възраст;
- ваксинационният пропуск представлява едно от следните доказателства /представени в електронен вид чрез апликацията TousAntiCovid или на хартия/:

*Доказателство за завършена ваксинационна схема, включително бустерна доза за лицата над 18-годишна възраст, поставена в съответните срокове. Понастоящем, бустерната трета доза трябва да бъде поставена в срок най-много 4 месеца след втората доза, за да бъде валиден ваксинационният пропуск - с последната актуализажия от 15 февруари 2022г.
*Доказателство за възстановяване след прекарано заболяване ковид-19, в срок не по-рано от 11 дни и не по-късно от 4 месеца - с последната актуализажия от 15 февруари 2022г.
*Документ за наличие на противопоказания за поставяне на ваксина;

Изключения от горните вътрешни правила:
- санитарният паспорт /негативен резултат от PCR или антигенен тест <24 часа/ остава в сила за лицата между 12 и 15-годишна възраст;
- младежите на възраст 16 и 17 години на този етап са освободени от необходимостта да имат бустерна доза, за да бъде активен техният ваксинационен пропуск;

Ваксинационен пропуск се изисква за достъп до:
- зали за спектакли, атракционни паркове, концертни зали, фестивали, зали за спорт, игрални зали, библиотеки и документационни центрове, кина;
- ресторанти, барове /включително на терасите/, с изключение на закупуване на храна за в къщи;
- професионални семинари и салони, ако се състоят извън предприятието и събират над 50 лица;
- пътуване на дълги разстояния с междурегионален обществен транспорт /вътрешни самолетни полети, бързоскоростни влакове TGV, влакове Intercités, нощни влакове, междурегионални автобуси/;
- механичните ски-съоръжения /влекове, лифтове и др.под./;
- туристически места от типа на къмпинг или ваканционни клубове, като контролът на ваксинационния пропуск се прави еднократно при пристигането.

Калкулатор на сроковете за поставяне на бустерна доза е наличен на следните линкове:

HTTPS://MONRAPPELVACCINCOVID.AMELI.FR/
HTTPS://MESCONSEILSCOVID.SANTE.GOUV.FR/JE-VEUX-ME-FAIRE-VACCINER.HTML#SUIS-JE-CONCERNE-PAR-LA-DOSE-DE-RAPPEL-DITE-3-E-DOSE

Информация за сроковете за поставяне на бустерна доза е налице на следните адреси:

На френски език:
HTTPS://WWW.SERVICE-PUBLIC.FR/PARTICULIERS/ACTUALITES/A15318

На английски език:
HTTPS://WWW.SERVICE-PUBLIC.FR/PARTICULIERS/ACTUALITES/A15318?LANG=EN


Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест; бърз антигенен тест - 24лв./тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА