Serre Chevalier

от € 299 за записвания до 04.12.2021

12.03 - 19.03.2022

   Сер Шевалие се намира във Високите Алпи ( Hautes Alpes) и се състои от Бриансон (Briancon), който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство и три села (Saint-Chaffrey/Chantemerle, Villeneuve/La Salle les Alpes, le Monêtier les Bains ). Неговите 250 км писти го правят най-голямата автономна ски зона във Франция. Пистите са много и разнообразни. Те са високопланински и пресичат гори от всички склонове на планината. Има възможности и за любителите на извънпистовото каране. Курортът е с изразен спортен и забавен характер. На разположение са няколко големи вериги супермаркети, от където гостите на зимния рай, могат да си набавят всичко необходимо.


ИНФОРМАЦИЯ В ЦИФРИ:

 – 81 БР. ПИСТИ /ЗЕЛЕНИ-13, СИНИ-25, ЧЕРВЕНИ-29, ЧЕРНИ-14/ 

– 250 КМ ПИСТИ 

– 62 ЛИФТА

– 2830 ндмв НАЙ-ВИСОКА ТОЧКА ДО КОЯТО ЛИФТА ВОДИ /Le Monetier les Bains/ 

– 1400 ндмв МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА КУРОРТА


Програма:

1. ДЕН Събота- Франция
Пристигане в Serre Chevalier, настаняване в апартаментите след 16:00 ч. Свободно време за почивка, опознаване на курорта и точене на кантове. Нощувка.
2- 7. ДЕН Неделя- Петък- Франция
След като получите вашата ски карта ще имате възможност да решите по кои от всичките 250 км писти да се спуснете в Serre Chevalier. Пригответе се за многжество емоции, снежни игри на снега и нови запознанства!
8. ДЕН Събота
Почистване и освобождаване на апартаментите сутринта до 10:00ч. Отпътуване към България или кой от където е...

ЦЕНА от: 349.00 евро
цена за настаняване в едноспален апартамент за 4 човека

ЦЕНА от: 299.00 евро
цена за настаняване в двустаен апартамент за 6 човека

ЦЕНА от: 329.00 евро*
цена за настаняване в тристаен апартамент за 6 човека

ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ДО 04.12! СЛЕД ТАЗИ ДАТА СЕ ОСКЪПЯВАТ С + 50 ЕВРО!

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в апартаменти за 4/ 6  човека;
 • Спално бельо;
 • 6 дневна ски карта GRANDE GALAXIE. Освен за Serre Chevalier, картата дава право  на еднодневно посещение на всеки един от курортите Les Deux Alpes, Alpe d'Huez, Puy Saint Vincent, Montgenèvre and Sestrières;
 • Почистване на апартамента в края на престоя (единствено трябва да се изнесе боклука,  да се изпразни съдомиялната машина и да се поставят съдовете в шкафовете);
 • Безплатен шатъл от понеделник до петък  (1-2 пъти дневно);
 • Представител от местната агенция- партньор 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочен транспорт от София до ски курорта. Считано от 01.02.2022г. цената се променя на 140€ с тръгване на 11.03.2022 и връщане на 20.03.2022 год. където е предвидено място за вашата ски екипировка (при мин. група от 45 човека)
 • Двупосочен транспорт от летище Бергамо/ Милано до ски курорта. Считано от 01.02.2022г. цената се променя на 140€ с тръгване на 12.03.2022, час на взимане от летището 12.00- 12.30ч.  Връщане на 19.03.2022 год. късния следобяд на летище Бергамо.
  В автобус е предвидено място за 1бр. куфар и 1бр. ски екипировка, като багажът трябва да бъде натоверен от пътника на 11.03, точен час и място на отпътуване ще бъдете информирани до една седмица преди заминаването. Всеки багаж ще има предварително издаден стикер, който всеки пътуващ със самолет ще има ангажимент да разпечата и донесе при товаренето на автобуса. Агенцията не носи отговорност за забавяне или отмяна на полета от страна на авиокомпанията.
 • Допълнителна ски/ сноуборд екипировка – 40€ / на брой/
 • Туристическа такса около 1€- 1,5€ на ден за един човек , плаща се на място;
 • Медицинска застраховка – 45лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за пистово каране;
 • Медицинска застраховка – 65лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за извънпистово каране;
 • Депозит щета – 300 € за апартамент – задължително. Блокира се от САМО от кредитна карта.  Възстановява се в края на престоя, ако не са установени щети в апартамента;
 • Затраховка "Отмяна на пътуване";
 • PCR тест (ако е необходим);
 • Разходи от личен характер;

Настаняване

Residence Aquisana

Residence Aquisana се намира в Serre Chevalier. Уютно, топло и приветливо - това са думите описващи точно мястото за настаняване. От резиденцията имате лесен достъп до ски пистите (на 300 метра) пеша или с шатъл бус. Можете да направете ски почивката си още по-ползотворна, като след дългия ден на уникалните писти се отпуснете в зоната за релакс с басейн и хамам и се възползвайте максимално от  удобствата на нашите любезни домакини.
Всяко едно от помещенията за настаняване е оборудвано с функционален кухненски бокс, в който можете да прогорвяте храната си по време на престоя. Гостите могат да се възползват и от безплатен Wi-Fi.

Цени за настаняване в едноспален апартамент с максимален капацитет за 4 човека (40m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателен двоен диван за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло 
баня;

- 528.00 евро на човек, при настанени двама възрастни;
- 442.00 евро на човек, при настанени трима възрастни;
- 399.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;Цени за настаняване в двустаен апартамент с максимален капацитет за 6 човека (49m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателен двоен диван за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло, стая с двуетажно легло, баня:

- 419.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;
- 385.00 евро на човек, при настанени петима възрастни;
- 349.00 евро на човек, при настанени шестима възрастни;Цени за настаняване в тристаен апартамент с максимален капацитет за 6 човека (51m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателен двоен диван за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло, втора спалня с 2 единични легла, баня;

- 439.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;
- 399.00 евро на човек, при настанени петима възрастни;
- 379.00 евро на човек, при настанени шестима възрастни;


Цена:

€ 349

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Често задавани въпросиКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, червен бутон "РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА".
Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума е разделена на вноски:
за дата 15- 22.01.2022:
до 15.11.2021– 200лв.
до 15.12.2021 – остатъка в зависимост от избрания пакет

за дата 12- 19.03.2022:
до 15.01.2022– 200лв.
до 19.02.2022 – остатъка в зависимост от избрания пакетКакви са актуални мерки за влизане в България от Франция?

Считано от последната заповед на министъра на здравеоопазването, от 15.02.2022год., влизаща в сила от 17.02.2022год. при връщане в България от Франция (червена зона):

Лицата се допускат на територията на страната при представяне на един от следните документи:
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация,
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване
- валиден цифров COVID сертификат на ЕС

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят документ се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Поставеното под карантина лице може да направи изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или бърз антигенен тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.
В случай на отрицателен резултат от проведеното изследване, карантината на лицето се счита за преустановена от деня на регистрирането на резултата в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Мога ли да си взема ски екипировката с мен?

Да, разбира се!
Ако имаш избрана опция "организиран транспорт" за МЕСЕЦ МАРТ е предвидено място за твоята екипировка:
*ски екипировка включва:
ски/сноуборд, обувки, щеки, каска, очила, протектори. Препоръчваме да бъдат опаковани в ски/сноуборд калъф, който да е надписан.

Допълнителна ски/сноуборд екипировка се таксува 40€ / на брой/Какво е застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД Армеец представялва групова или индивидуална застраховка на български и чуждестранни граждани за времето от тръгването до връщането на пътуващия извън територията на Република България.

Медицинска застраховка за пистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на любителски спорт.

Медицинска застраховка за извъпистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на екстремен спорт.

Застраховката покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. Спасителните разноски ви гарантират спасителен екип, на място в планината, който осигурява транспортиране от пистата до лечебното заведение.

Самата застраховка покрива COVID лечение, ако в страната НЕ Е обявена епидемия.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.Какви са актуални мерки за влизане във Франция, както и вътрешни мерки в страната?

УСЛОВИЯ ЗА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ СПРЯМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ към 16.02
Лицата, които са напълно ваксинирани - по смисъла на европейската регламентация, не следва да представят други документи освен ЕВРОПЕЙСКИ СЕРТИФИКАТ за завършена ваксинационна схема и ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОТСЪСТВИЕ НА СИМПТОМИ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО.

Ваксините, които се признават във Франция: Pfizer/ Comirnaty/ Moderna/ AstraZeneca/ Vaxzevria/ Covishield/ Janssen.
*За завършена ваксинационна схема /напълно ваксинирани лица/ се считат:
* 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson;
* 7 дни след втората поставена доза на ваксините, които изискват две дози;
* за лицата, получили всички необходими дози от ваксина, призната от Световната здравна организация, но непризната от Европейската агенция по лекарствата – 7 дни след поставянето на допълнителна доза от ARNm ваксина, призната от Европейската агенция по лекарствата.
*От 1 февруари 2022 г. лицата на възраст над 18 години, които желаят да влязат във Франция, трябва да са получили допълнителна доза от ARNm ваксина най-късно 9 месеца след последната им поставена доза.

Лицата, които не са ваксинирани, следва да представят:
- отрицателен резултат от PCR тест, направен в последните 72 часа преди пътуването
или
- отрицателен антигенен тест, направен в последните 48 часа преди пътуването
или
- сертификат за възстановяване след прекарано заболяване ковид-19, валиден преди най-малко 11 дни и преди не повече от 6 месеца.

ВАЖНО! Лицата до 12-годишна възраст са освободени от горепосочените изисквания.


ВЪТРЕШНИ МЕРКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ:
От 24.01.2022 г. във Франция влезе в сила законът, с който санитарният пропуск се заменен с ваксинационен пропуск. Занапред, достъпът до повечето обществени места няма да бъде възможен с отрицателен тест, а само при наличието на сертификат за завършена ваксинационна схема, за преболедуване от ковид-19 или при наличието на медицински противопоказания за ваксиниране.

Основните положения са следните:
- ваксинационният пропуск важи за всички лица над 16-годишна възраст;
- ваксинационният пропуск представлява едно от следните доказателства /представени в електронен вид чрез апликацията TousAntiCovid или на хартия/:

*Доказателство за завършена ваксинационна схема, включително бустерна доза за лицата над 18-годишна възраст, поставена в съответните срокове. Понастоящем, бустерната трета доза трябва да бъде поставена в срок най-много 4 месеца след втората доза, за да бъде валиден ваксинационният пропуск - с последната актуализажия от 15 февруари 2022г.
*Доказателство за възстановяване след прекарано заболяване ковид-19, в срок не по-рано от 11 дни и не по-късно от 4 месеца - с последната актуализажия от 15 февруари 2022г.
*Документ за наличие на противопоказания за поставяне на ваксина;

Изключения от горните вътрешни правила:
- санитарният паспорт /негативен резултат от PCR или антигенен тест <24 часа/ остава в сила за лицата между 12 и 15-годишна възраст;
- младежите на възраст 16 и 17 години на този етап са освободени от необходимостта да имат бустерна доза, за да бъде активен техният ваксинационен пропуск;

Ваксинационен пропуск се изисква за достъп до:
- зали за спектакли, атракционни паркове, концертни зали, фестивали, зали за спорт, игрални зали, библиотеки и документационни центрове, кина;
- ресторанти, барове /включително на терасите/, с изключение на закупуване на храна за в къщи;
- професионални семинари и салони, ако се състоят извън предприятието и събират над 50 лица;
- пътуване на дълги разстояния с междурегионален обществен транспорт /вътрешни самолетни полети, бързоскоростни влакове TGV, влакове Intercités, нощни влакове, междурегионални автобуси/;
- механичните ски-съоръжения /влекове, лифтове и др.под./;
- туристически места от типа на къмпинг или ваканционни клубове, като контролът на ваксинационния пропуск се прави еднократно при пристигането.

Калкулатор на сроковете за поставяне на бустерна доза е наличен на следните линкове:

HTTPS://MONRAPPELVACCINCOVID.AMELI.FR/
HTTPS://MESCONSEILSCOVID.SANTE.GOUV.FR/JE-VEUX-ME-FAIRE-VACCINER.HTML#SUIS-JE-CONCERNE-PAR-LA-DOSE-DE-RAPPEL-DITE-3-E-DOSE

Информация за сроковете за поставяне на бустерна доза е налице на следните адреси:

На френски език:
HTTPS://WWW.SERVICE-PUBLIC.FR/PARTICULIERS/ACTUALITES/A15318

На английски език:
HTTPS://WWW.SERVICE-PUBLIC.FR/PARTICULIERS/ACTUALITES/A15318?LANG=EN


Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест; бърз антигенен тест - 24лв./тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА