Serre Chevalier

от € 299 за записвания до 15.10

15.01 - 22.01.2022

   Сер Шевалие се намира във Високите Алпи ( Hautes Alpes) и се състои от Бриансон (Briancon), който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство и три села (Saint-Chaffrey/Chantemerle, Villeneuve/La Salle les Alpes, le Monêtier les Bains ). Неговите 250 км писти го правят най-голямата автономна ски зона във Франция. Пистите са много и разнообразни. Те са високопланински и пресичат гори от всички склонове на планината. Има възможности и за любителите на извънпистовото каране. Курортът е с изразен спортен и забавен характер. На разположение са няколко големи вериги супермаркети, от където гостите на зимния рай, могат да си набавят всичко необходимо.


ИНФОРМАЦИЯ В ЦИФРИ:

 – 81 БР. ПИСТИ /ЗЕЛЕНИ-13, СИНИ-25, ЧЕРВЕНИ-29, ЧЕРНИ-14/ 

– 250 КМ ПИСТИ 

– 62 ЛИФТА

– 2830 ндмв НАЙ-ВИСОКА ТОЧКА ДО КОЯТО ЛИФТА ВОДИ /Le Monetier les Bains/ 

– 1400 ндмв МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА КУРОРТА

Програма:

1. ДЕН Събота- Франция
Пристигане в Serre Chevalier, настаняване в апартаментите след 16:00 ч. Свободно време за почивка, опознаване на курорта и точене на кантове. Нощувка.
2- 7. ДЕН Неделя- Петък- Франция
След като получите вашата ски карта ще имате възможност да решите по кои от всичките 250 км писти да се спуснете в Serre Chevalier. Пригответе се за многжество емоции, снежни игри на снега и нови запознанства!
8. ДЕН Събота
Почистване и освобождаване на апартаментите сутринта до 10:00ч. Отпътуване към България или кой от където е...

ЦЕНА от: 399.00 евро
цена за настаняване в двустаен апартамент за 4 човека

ЦЕНА от: 349.00 евро
цена за настаняване в двустаен апартамент за 6 човека

ЦЕНА от: 369.00 евро
цена за настаняване в тристаен апартамент за 6 човека:

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА НА ЧОВЕК НА БАЗА ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ НА НАСТАНЯВАНЕ В ИЗБРАНО ОТ ВАС ПОМЕЩЕНИЕ. В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е ЗАПЪЛНЕН МАКСИМАЛНИЯТ КАПАЦИТЕТ НА НАСТАНЯВАНЕ, СЕ НАЛАГА ЗАПЛАЩАНЕ НА ПРАЗНО ЛЕГЛО. ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА! 

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в апартаменти за 4/ 6  човека;
 • Спално бельо;
 • 6 дневна ски карта GRANDE GALAXIE. Освен за Serre Chevalier, картата дава право  на еднодневно посещение на всеки един от курортите Les Deux Alpes, Alpe d'Huez, Puy Saint Vincent, Montgenèvre and Sestrières;
 • Почистване на апартамента в края на престоя (единствено трябва да се изнесе боклука,  да се изпразни съдомиялната машина и да се поставят съдовете в шкафовете);
 • Безплатен шатъл от понеделник до петък  (1-2 пъти дневно);
 • Представител от местната агенция- партньор 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа такса около 1€- 1,5€ на ден за един човек , плаща се на място;
 • Медицинска застраховка – 45лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за пистово каране;
 • Медицинска застраховка – 65лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за извънпистово каране;
 • Депозит щета – 300 € за апартамент – задължително. Блокира се от кредитна карта.  Възстановява се в края на престоя, ако не са установени щети в апартамента;
 • Затраховка "Отмяна на пътуване";
 • PCR тест (ако е необходим);
 • Разходи от личен характер;

Настаняване

Residence Aquisana

Residence Aquisana се намира в Serre Chevalier. Уютно, топло и приветливо - това са думите описващи точно мястото за настаняване. От резиденцията имате лесен достъп до ски пистите (на 300 метра) пеша или с шатъл бус. Можете да направете ски почивката си още по-ползотворна, като след дългия ден на уникалните писти се отпуснете в зоната за релакс с басейн и хамам и се възползвайте максимално от  удобствата на нашите любезни домакини.
Всяко едно от помещенията за настаняване е оборудвано с функционален кухненски бокс, в който можете да прогорвяте храната си по време на престоя. Гостите могат да се възползват и от безплатен Wi-Fi.

Цени за настаняване в двустаен апартамент с максимален капацитет за 4 човека (40m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателно легло за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло 
баня;

- 531.00 евро на човек, при настанени двама възрастни;
- 399.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;Цени за настаняване в двустаен апартамент с максимален капацитет за 6 човека (49m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателно легло за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло, стая с двуетажно легло, баня:

- 419.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;
- 385.00 евро на човек, при настанени петима възрастни;
- 349.00 евро на човек, при настанени шестима възрастни;Цени за настаняване в тристаен апартамент с максимален капацитет за 6 човека (51m²)
   Разпределение: всекидневна с разтегателно легло за 2-ма души, оборудван кухненски бокс (хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка, прибори и съдове, кафе машина, чайник), спалня с двойно легло, втора спалня с 2 единични легла, баня;

- 439.00 евро на човек, при настанени четирима възрастни;
- 395.00 евро на човек, при настанени петима възрастни;
- 379.00 евро на човек, при настанени шестима възрастни;


Цена:

€ 349

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Често задавани въпросиКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след консултация с наш сътрудник за налични свободни места, попълване на резервационната форма, която може да намерите горе в десния ъгъл на сайта и внасяне на депозит от 200лв., а останала сума се заплаща на вноски, както следва:
до 15.11.2021– 200лв.
до 15.12.2021 – остатъка в зависимост от избрания пакетИма ли изискване за предоставяне на PCR тест за влизане във Франция и влизане в България?

Пътниците, които пристигат във Франция, се допускат на територията на страната, при представянето на:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа или
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
- сертификат за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19.
*За завършена ваксинационна схема се счита:
- 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson;
- 7 дни след втората поставена доза на останалите ваксини, които изискват две дози.

Считано от 1 юли 2021 г., българските граждани пътуват във всички държави от ЕС, вкл. Лихтенщайн, Швейцария, Исландия и Норвегия с единен цифров сертификат, който се издава от Националната здравно-информационна система. За повече информация HTTPS://WWW.MFA.BG/BG/SITUATIONCENTER/30308

При влизане в страната е необходимо да бъде представена декларация за отсъствие на симптоми на covid-19 в последните 48 часа преди отпътуването и за липса на контакт с потвърден случай на covid-19 в последните 14 дни преди отпътуването.

При връщане в България от Франция трябва да се предостави един от следните документи:
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза;
- Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
- След влизане в България до 24 часа трябва да бъде направен PCR тест за отпадане на поставената карантина.

Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест; бърз антигенен тест - 24лв./тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Какво е застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД Евроинс представялва групова или индивидуална застраховка на български и чуждестранни граждани, за целия период на пътуването извън територията на Република България.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Мога ли да си взема ски екипировката с мен?

Да, разбира се!
Ако имаш избрана опция "организиран транспорт" е предвидено място за твоята екипировка:
*ски екипировка включва:
ски/сноуборд, обувки, щеки, каска, очила, протектори. Препоръчваме да бъдат опаковани в ски/сноуборд калъф, който да е надписан.

Допълнителна ски/сноуборд екипировка се таксува 40€ / на брой/Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА