SAALBACH

от € 599 за записвания до 15.11

12.03 - 19.03.2022   19.03 - 26.03.2022

Saalbach е отлична отправна точка с 270 километра писти. Курорта предлага отлични ресторанти, бирарии, барове с разнообразна музика, дискотеки и спортни съоръжения. Част от ски курорта в Леоганг, е официално обявен за един от 5-те най-добри ски курорти с най-малко препълнените писти. С други думи, ски курортът е наречен Ски цирк, не заради цирковете, които са били там, а заради факта, че целият ски курорт може да се обиколи, без да се повтаря една и съща писта и можете да карате ски на два хълма - безкрайна снежна арена! Програма:

1. ДЕН Събота- Австрия
Пристигане в Saalbach, настаняване в апартаментите след 16:00 ч. Свободно време за почивка, опознаване на курорта и точене на кантове. Нощувка.
2- 7. ДЕН Неделя- Петък- Австрия
След като получите вашата ски карта ще имате възможност да решите по кои от всичките км писти да се спуснете в Saalbach. Пригответе се за много незабравими емоции, игри на снега и незабравими преживявания в снежни емоции.
8. ДЕН Събота
Почистване и освобождаване на апартаментите сутринта до 10:00ч. Отпътуване.
ЦЕНА: 599 EUR*  
/ при настаняване в апартамент от 4 човека/

*МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА НА ЧОВЕК И СА ВАЛИДНИ ДО 15.11!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 7 нощувки в избрания от Вас тип помещение
  • 6-дневна ски карта за Saalbach - Ski Alpin Card

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Туристическа такса - около 2€ на ден за един човек, плаща се на място 
  • Медицинска застраховка – 45 лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за пистово каране
  • Медицинска застраховка – 65лв. (с покритие 20 000€ + 5000€ за спасителни разноски) за  извън пистово каране
  • Доплащане за празно легло при непълен капацитет на помещението - 300 €
  • Депозит щета –  300 € за апартамент – задължително. Блокира се от кредитна карта.  Възстановява се в края на престоя при неустановяване на щети в апартамента.
  • Затраховка "Отмяна на пътуване";
  • PCR тест (ако е необходим);
  • Разходи от личен характер;

Настаняване

LANDAL REHRENBERG

Landal Rehrenberg е модерен комплекс с добре оборудвани апартаменти и красива панорамна гледка. Той представлява отлично съотношение цена и качество в един от най-добрите ски центрове в Австрия, Saalbach, разположен в района на Залцбургск. Селото е на четири километра от най-близкия кабинков лифт Schönleitenbahn. 
На главния път, който е на разстояние по-малко от 500 метра, има безплатна местна автогара. При добри снежни условия е възможно със ските да стигнете до апартамента си, а детските ски писти се намират редом до рецепцията на населеното място.
Ски курортът е построен в австрийски планински стил с високо качество и повечето апартаменти са с напълно оборудвана кухня, хол с уютен кът за сядане, телевизор, спални с удобни легла, баня, тоалетна и балкон. В апартаментите има безплатен Wi-Fi интернет.

Ски е спортът изисква мускулна релаксация и възстановяване на тялото след целодневните спускания по стотици километровите писти. В тази резиденция, след ски, можете да се отпуснете в СПА и уелнес центъра с отопляем басейн. Басейнът се намира в основната сграда на комплекса.


Цена:

€ 649

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Често задавани въпросиКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след консултация с наш сътрудник за налични свободни места, попълване на резервационната форма, която може да намерите горе в десния ъгъл на сайта и внасяне на депозит от 200лв., а останала сума се заплаща на вноски, както следва:
до 12.01.2022– 200лв.
до 12.02.2022 – остатъка в зависимост от избрания пакетКакво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Има ли изискване за предоставяне на GREEN PASS за влизане в Австрия и влизане в България?

Считано от 1 юли 2021 г., българските граждани пътуват във всички държави от ЕС, вкл. Лихтенщайн, Швейцария, Исландия и Норвегия с единен цифров сертификат, който се издава от Националната здравно-информационна система. За повече информация HTTPS://WWW.MFA.BG/BG/SITUATIONCENTER/30308


Съгласно в момента действащата наредба на здравния министър, в сила до 31 октомври 2021 г., се обособява група от 60 държави с по-ниска степен на заразяване, сред които е и България (Anlage 1). За влизане в Австрия от тези държави без карантина важи т.нар. „3-G-условия“ /имунизиран, преболедувал или тестван/. Трите условия за влизане без карантина са:
1. Документ за ваксинация на немски или английски език, че лицето е ваксинирано с една от одобрените от Европейската здравна агенция ваксини и одобрените от СЗО китайски ваксини Синофарм и Синовак.
2. Сертификат от лекар или от здравните власти за преболедуван Ковид-19 през последните 180 дни. Може да се представи и сертификат за антитела, не по-стар от 90 дни.
3. Отрицателен резултат от PCR-тест, не по стар от 72 ч. или повече от 48 часа в случай на антигенен тест и повече от 24 часа в случай на антигенен тест за домашна употреба, който е регистриран в официална система за обработка на данни.


Пристигащите от България, които не отговарят на „3-G условията“ при пристигане задължително се регистрират онлайн в системата Pre-Travel-Clearance HTTPS://ENTRY.PTC.GV.AT/ и в рамките на 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус.

За непълнолетните лица до навършване на 12-годишна възраст се прилагат същите условия и правни последици, както за пълнолетните лица, под чийто надзор пътуват, с изключение на задължението да бъдат тествани. Ако се счита, че карантината на възрастния, под чийто надзор пътуват непълнолетните, е приключила, карантината за тях също се счита за приключила.

От 18 август 2021 г. доказателството за ваксинация по смисъла на правилото 3-G се прилага от 22-ия ден след поставянето на втората доза на ваксина, която изисква поставянето на две дози или от 22-ия ден за ваксината, от която се поставя само една доза (засега единствената такава ваксина е Johnson & Johnson/Janssen) и е валидно за 12 месеца от поставянето на втората доза.

При връщане в България от Австрия трябва да се предостави един от следните документи:
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза;
- Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
- След влизане в България до 24 часа трябва да бъде направен PCR тест за отпадане на поставената карантина.

Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на PCR тест- 60лв/ тест; бърз антигенен тест - 24лв./тест.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!
Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Има ли изискване за предоставяне на GREEN PASS за качване на лифтовете?

Скиорите трябва да покажат GREEN PASS, който удостоверява, че те са били или ваксинирани, възстановени от коронавирус или с отрицателни проби от направени антинеген (до 48 часа) или PCR test ( до 72 часа). Скиорите задължително трябва да носят маски на ски лифтовете и да спазват дистанция,Какво включва застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"?

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД АРМЕЕЦ представялва групова или индивидуална застраховка на български и чуждестранни граждани за времето от тръгването до връщането на пътуващия извън територията на Република България.

Медицинска застраховка за пистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на любителски спорт.

Медицинска застраховка за извъпистово каране включва покритие за мед. разноски до 20 000 евро, спасителни разноски до 5 000 евро и лични разходи до 500 евро със завишение за упражняване на екстремен спорт.

Застраховката покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. Спасителните разноски ви гарантират спасителен екип, на място в планината, който осигурява транспортиране от пистата до лечебното заведение.

Самата застраховка покрива COVID лечение, ако в страната НЕ Е обявена епидемия.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Можете да анулирате своето пътуване до 20 дни преди датата на отпътуване, без да дължите никаква неустойка! След този период се дължи неустойка спрямо заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА