Кападокия

от 599 лв. за записвания до 19.08

19.09 - 22.09.2021

Кападокия или в превод “Земя на красивите коне” -  място, изпълнено с мистика, магия и неповторима красота. Една дългоочаквана екскурзия, която вече е факт. Впуснете се в едно приключение, в което ще се запознаете от близо с историческото, културното и природно наследство, благодарение на което става и част от списъка на ЮНЕСКО и това я превръща в световноизвестна туристическа дестинация. Древният регион Кападокия се намира в централна Анадола между градовете Невшехир, Кайсери и Нигде. 
Единствено там имате възможността да видите скални форми като пирамиди, гъби, комини и подземни градове. Спиращи дъха гледки, незабравими изгреви и залези, традиционни турски вечери са малка част от нещата, които ви очакват там. Безспорно една от най – известните и големи атракции в региона е полетът с балон, който се провежда преди изгрев слънце. Небето се изпълва със стотици балони, които вече са се превърнали в неизменна част от пейзажа и са запазена марка на Кападокия. 

Приключение, което определено не е за изпускане! 

Програма:

ДЕН 1.
Среща на летище София в 08.00ч. Отпътуване за Невшехир с директен полет в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 12:00 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до хотела. Настаняване.
След обяд по желание потегляме за двучасова обиколка с QUAD мотоциклети, за да опознаем най-красивите пейзажи на Кападокия. Неповторими забележителности, необичайно приключение в джунглата през Гьореме, долината Гюлюдере, долината на любовта и село Вуавушин. Офроуд четириколките са лесни за управление и са изцяло автоматични, така че не е необходим предишен опит. Маршрута е внимателно подбран, за да може да се насладите изцяло на това предизвикателство. Връщане в хотела и свободно време.
Свободно време. Нощувка.
ДЕН 2.
Пригответе се за един неповторим ден!
Рано сутринта по желание отпътуваме за грандиозния полет с балон над красивите пейзажи на Кападокия като приблизителният час за отпътуване от хотела е около 04:30ч. Кападокия се откроява със своите цветни балони, които ще допренесат за вашето незабравимо преживяване. Самият полет трае около час. След надуване на балона с топъл въздух се качваме и се понасяме над красивата Кападокия. Балоните нямат предварителна планирана траектория, а се носят по вятъра. Изкачваме се до 300м.надм. в. като под нас ще се открият уникалните релефни образувания. Оформени от бяла вулканична пепел, местните жители наричат това чудо на природата "Приказни комини". Над сто балона едновременно са във въздуха докато се наслаждаваме на изгрева и пречупването на различните цветове на небето и слънцето. След около час полет се приземяваме близо до борда, където ни очаква трансфера до хотела.
Закуска.
Свободно време или по желание се отправяме към полудневна екскурзия "Мистична Кападокия". По време на екскурзията ще имате възможност да се запознаете от близо с най - красивите и известни части на Кападокия. Първата точка към която ще се отправим е неповторимата панорамна гледка над град Гьореме, където ще получим информация от местен водач за богатата история на Кападокия и уникалните каменни образувания, чиято географска форма се е формирала преди хиляди години. След това ще посетим замъка Учисар и най - високата точка на Кападокия - музея на открито в Гьореме, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Пътят ще ни отведе до село Кавусин и град Аванос, където ще направим и обедна почивка в типичен турски ресторант. Ще посетим и долината Пашабаг, известна със своите приказни коминчета под формата на гъби, както и в долината Дервент, която е известна със скалите с форми на животни.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 3.
Закуска.
След закуската по желание се отправяме към подземния град Kаймаклъ, който е един от най-големите в района. Населението му е около 50 000 жители на 8 различни нива като това е най-големият изкопан подземен град в Турция. Днес 3 нива са отворени за посещение и разхождайки се из тунелите, ще видим очарователна мрежа от винарни, кухни и дневни, които датират от 7 в. пр. Н.Е. След подземния град се отправяме към долината Ихлара като минаваме през дългия каньон на река Мелендиз, който представлява група от издълбани каменни скали, в които има около сто къщи, пресечени от множество реки. На обяд ще хапнем и ще си починем в село Белисирма. След като сме обядвали и отпочинали отпътуваме за манастира Селиме - най-големият каменен манастир в Кападокия. След завръщането си в Учисар ще имаме възможност да видим неповторима панорамна гледка към Долината на гълъбите, където ще научим защо гълъбите винаги са заемали специално място в сърцата на местните.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 4.
Закуска. Свободно време или конна езда.
Освобождаване на хотела.
Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 15:00 ч.
Пристигане на летище София в 17:00 ч.

ЦЕНА: 

HOTEL VINTAGE CAVE HOUSE - 599.00лв.

GRAND CAPPADOCIA HOTEL - 649.00лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в двойна или тройна стая със закуски в избрания от Вас хотел
 • Самолетен билет София - Невшехир - София
 • 20 кг. чекиран багаж
 • Салонен багаж до 5кг. /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/
 • Летищни такси
 • трансфер летище/хотел/летище
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие  5 000 евро
 • екскурзовод на български език
 • цялостна организация

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за настаняване в единична стая- 100.00лв
 • Допълнителни екскурзии / по желание /
 • Разходи от личен характер
 • Местна туристическа такса
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • PCR тест ако е необходим

Настаняване

Grand Cappadocia Hotel

   Идеален за забавление и релакс,  Grand Cappadocia се намира в района на Аднан Мендерес в Гьореме. Уникалната атмосфера грабва посетителите още с влизането в  хотела. Всяка стая е обзаведена в традиционен за Турция стил, който допринася усещането за приказен престой.  Спиращите дъха панорамни гледки, откриващи се от покрива на хотела са бонус, от който можете да се възползвате свободно! На панорамата можете да изпиете сутрешното си кафе и разбира се, да запечатате невероятни фотоси, които ще изглеждат буквално като картичка!
Тук гостите могат максимално да се възползват от всичко, което оживеният град предлага. С удобното си местоположение, хотелът е с лесен достъп до задължителните градски дестинации, които трябва да се видят. 
Цена:

649 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Vintage Cave House

Хотел „ Vintage Cave House“ –пещерен бутиков хотел, разположен в сърцето на Кападокия. Vintage Cave House очарова своите гости с великолепната гледка към "кацналото" село, долина и планини отвъд, които се разкриват реещите се в небето цветнии балони с въздух, видими от уютните пещерни стаи, построени от древни и остарели местни камъни. Историята на този пещерен хотел е също толкова възхитителна, колкото и самия него, тъй като някога преди е бил малка селска къща, а мечтата на създателя му била да превърне семейния си дом в страхотен пещерен хотел. Услужливият и професионален персонал, както и всички удобства, с които хотелът разполага, осигуряват запомнящ се престой, изпълнен с положителни емоции, за които съвременен пътешественик жадува.
Цена:

599 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

Допълнителни екскурзии

*допълнителните екскурзии са по желание, заявяват се и се заплащат с последната вноска по екскурзията.


Мистична Кападокия- 40 €

По време на екскурзията ще имате възможност да се запознаете от близо с най - красивите и известни части на Кападокия. Първата точка към която ще се отправим е неповторимата панорамна гледка над град Гьореме, където ще получим информация от местен водач за богатата история на Кападокия и уникалните каменни образувания, чиято географска форма се е формирала преди хиляди години. След това ще посетим замъка Учисар и най - високата точка на Кападокия - музея на открито в Гьореме, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Пътят ще ни отведе до село Кавусин и град Аванос, където ще направим и обедна почивка в типичен турски ресторант. Ще посетим и долината Пашабаг, известна със своите приказни коминчета под формата на гъби, както и в долината Дервент, която е известна със скалите с форми на животни. 

Древна Кападокия- 40 €

Ще ви отведем до подземния град Kаймаклъ, който е един от най-големите в района. Населението му е около 50 000 жители на 8 различни нива като това е най-големият изкопан подземен град в Турция. Днес 3 нива са отворени за посещение и разхождайки се из тунелите, ще видим очарователна мрежа от винарни, кухни и дневни, които датират от 7 в. пр. Н.Е. След подземния град се отправяме към долината Ихлара като минаваме през дългия каньон на река Мелендиз, който представлява група от издълбани каменни скали, в които има около сто къщи, пресечени от множество реки. На обяд ще хапнем и ще си починем в село Белисирма. След като сме обядвали и отпочинали отпътуваме за манастира Селиме - най-големият каменен манастир в Кападокия. След завръщането си в Учисар ще имаме възможност да видим неповторима панорамна гледка към Долината на гълъбите, където ще научим защо гълъбите винаги са заемали специално място в сърцата на местните.
 

Полет с балон- 150 €

Пригответе се за един неповторим ден! 
Рано сутринта по желание отпътуваме за грандиозния полет с балон над красивите пейзажи на Кападокия като приблизителният час за отпътуване от хотела е около 04:30ч. Кападокия се откроява със своите цветни балони, които ще допренесат за вашето незабравимо преживяване. Самият полет трае около час. След надуване на балона с топъл въздух се качваме и се понасяме над красивата Кападокия. Балоните нямат предварителна планирана траектория, а се носят по вятъра. Изкачваме се до 300м.надм. в. като под нас ще се открият уникалните релефни образувания. Оформени от бяла вулканична пепел, местните жители наричат това чудо на природата "Приказни комини". Над сто балона едновременно са във въздуха докато се наслаждаваме на изгрева и пречупването на различните цветове на небето и слънцето. След около час полет се приземяваме близо до борда, където ни очаква трансфера до хотела.

Двучасова обиколка с QUAD мотоциклети- 25 €

За да опознаем най-красивите пейзажи на Кападокия се отправяме на двучасова обиколка с QUAD мотоциклети. Неповторими забележителности, необичайно приключение в джунглата през Гьореме, долината Гюлюдере, долината на любовта и село Вуавушин. Офроуд четириколките са лесни за управление и са изцяло автоматични, така че не е необходим предишен опит. Маршрута е внимателно подбран, за да може да се насладите изцяло на това предизвикателство. Връщане в хотела и свободно време.

Kонна езда-  35 €

Конната езда е едно от задължителните приключения, в които трябва да се впуснете! Не случайно Кападокия е наричана "Земя на красивите коне".  По време на тази допълнитената екскурзия ще имате възможност да се насладите на прекрасните гледки, докато яздите сред уникални вулканични образувания. Маршрутът ни минава през старото гръцко село Чавушин, от където ще видите местността от друга перспектива и ще се любувате на невероятните хълмове и панорамната гледка към "комините".

Често задавани въпросиКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите горе в десния ъгъл на сайта и внасяне на депозит от 200лв. до 48часа след постъпване на резервацията. Останалата сума e разделена на вноска от 200лв. до 19.07.2021 и остатъкът до пълния пакет по програмaта се заплаща до 19.08.2021год.Какви документи са ми необходими за пътуването?

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането, както и попълнен електронен формуляр от сайта на Министерството на здравеопазването на Турция на адрес https://register.health.gov.tr/ Пътниците, в рамките на 72 часа преди полета.Има ли изискване за предоставяне на PCR тест за влизане в Турция и влизане в България?

Всички, желаещи да преминат през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Турция, следва да представят:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Документите за негативен PCR тест и бърз антигенен тест, следва да съдържат датата и часа на изследването за COVID-19, имената и паспортните данни на лицето, данни за лабораторията извършила изследването, вкл. оригинален печат, доказателство за платена такса за изследването (касова бележка или фактура).

Влизащите на територията на Турция, могат да бъдат допълнително тествани на случаен принцип на граничните пунктове. В случай, че резултатът от този тест е положителен, ще бъдат карантинирани за 10 дни в посоченото от тях място на настаняване. Пътниците, при които е установен индийският вариант на COVID-19 - В.1.617, ще бъдат карантинирани за 14 дни. Освобождаване от карантина е възможно след отрицателен резултат от тест за COVID-19 на 10-тия/съответно 14-тия ден.

При връщане в България от Турция трябва да се предостави един от следните документи:
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза;
- Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
- След влизане в България до 24 часа трябва да бъде направен PCR тест за отпадане на поставената карантина.

Рапсоди Травел България има подписан договор с Лаборатория "Рамус", всички клиенти могат да се възползват от префенренциална цена на теста- 60лв/ тест.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора (https://gdpr.rapsodytravel.bg/ОU_Rapsody_FINAL.pdf ), които се предават на туриста преди сключване на договора.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число;
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА