ЙОГА РИТРИЙТ В БАЛИ

Цена от € 2599

21.03 - 01.04.2024

Каним ви да се потопите в свят, който надхвърля обикновеното, изцяло ново ниво на вътрешен баланс, където йога практиката и връзката с природата се сливат в едно. Имаме удоволствието да ви поканим на нашия ексклузивен йога ритрийт в Бали. 
Изграден с любов към всеки елемент, този ритрийт обещава неповторимо преживяване, в което ще се преобразите, оставяйки отпечатък върху своята душа.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1. /21.03.2024/
Среща на летище София, Терминал 2 в 19.30 ч.
Отпътуване в 21.35ч. от София с редовен полет на TURKISH AIRLINES по маршрут София – Истанбул – Бали. Кацане в Истанбул в 18.25ч. Излитане от Истанбул в 01.50ч.
ДЕН 2. /22.03.2024/
Кацаме на летище Денпасар привечер 19.15. Настаняваме се в хотела. Нощувка.
ДЕН 3. /23.03.2024/
Да се събудиш в Бали. Днес денят ни започва с вкусна закуска, а след нея е време и за нашето първо събиране.
Ще започнем с кратко представяне като всеки участник ще сподели нещо за себе си.
Чрез лека контактната йога ще разчупим бариерите, за да се научим да се доверяваме на другите и да изпитаме радостта от физическия контакт. Ще проведем леки упражнения и групови игри, които ще ни помогнат да се свържем на дълбоко ниво, да се усмихнем и да се подготвим за приключението, което предстои.
В ранния следобяд ще посетим плажа Ла Планча- най-пъстрият и любим плаж на балийците, където ще се насладим на първия си уникален залез, настанили се удобно в шарени барбарони слушайки хубава музика и пиейки студени коктейли! По залез слънце ще отправим и нашето групово и лично намерение. Всеки участник ще направи вътрешно кратко лично намерение за ритриита. След това, като група, ще формулираме общо намерение, което ще ни направлява и помага да се насладим на процеса следващите магични дни да са изпълнени с обогатяващи запознанства и нови вдъхновения.
ДЕН 4. /24.03.2024/
След закуска се събираме отново за да си поговорим за основните идеи и концепции на йогата, съпроводена с теоретична част и лека раздвижваща практика, която е подходяща за всеки.
Нашия йога учител Георги, ще ви разкаже за дълбоката идея зад мистичната наука на йога като обобщи и ви вдъхнови с интересните концепции, които да ви мотивират да навлезете в практиката с разбиране и ентусиазъм. След това ще направим кратка, но ефективна раздвижваща тялото и енергията практика, която да освободи напрежението в тялото и да избистри ума. Заредени с нови сили се отправяме към тюркоазения плаж Паданг Паданг. Време да изпием няколко студени кокоса и да хапнем сладолед, ако някоя маймуна не ни ги открадне преди да го направим!
След плажуването ще се отбием до храма Улууату, който е разположен на ръба на висока скала в южната част на острова и ще се насладим на още един приказен залез!
Денят ни ще завърши на плажа в Джимбаран, където по желание ще си направим една вкусна вечеря със свежи морски дарове! (консумацията в ресторанта не е включена)
След приключването на туристическата обиколка се завръщаме в хотела и се отправяме към плажа, където Георги ще ви посвети в още една лечебна система- Изкуството на Тай-йога масажа. Това ще бъде водена практика по двойки, която след предварителна теоретична част ще ви научи как и къде се натискат акупресурни точки, които да освободят напрежението в тялото и да отпуснат мускулите. Тай масажа е удобен подход, в който не се използват масла или триене в кожата. Не се използва сила, а се прилага тежеста на тялото така че масажиращият да не се изморява. Може да бъде приложен през дрехите и в различни позиции на тялото, легнали или седнали. Първо единия участник ще бъде получаващ, а после ролите ще се сменят и получилия масаж ще направи масаж на другия. Чрез постоянната комуникация и обмен между участниците, ще разберете и усетите тялото си по по-осъзнат начин.
Нощувка.
ДЕН 5. /25.03.2024/
Ранна закуска, свободно време за плаж или по желание отпътуване в ранни зори (около 6ч) за Санур, за да си хванем бърза лодка, с която само на час от бреговете на Бали, се намира островът Нуса Пенида. Ще се гмурнем във водите на Балийското море с шнорхел, за да се насладим на пъстрите рибки, корали и риба Манта, която достига до 9 метра дължина! След като сме се поизморили от водните приключения, се отправяме на индонезийски обяд, а после продължаваме с туристическа обиколка на острова, за да видим от птичи поглед плажът Kelingking, Broken Beach и др., които да запечатаме в снимки!
Връщане в хотела.
Време е за екстатични танци! След като групата е постигнала синхрон и свобода на изразяването, ще направим музикално танцувална практика, която ще съчетае няколко техники, които да съчетаят полезното с екстатичното и спонтанно танцуване. Всеки ще направи вътрешно свое лично намерение, което ще бъде подсилено чрез вдигнатата енергия от танца и изпратено към вселената в пика на емоционалната превъзбуда от ескалиращата музика и танцуването. Практиката ще има елементи, в които водещият ще насочва процеса през индивидуално спонтанно танцуване без определен стил или предрасъдъци, към групови формации на форми и преплитане между участниците така че обмена и колективната енергия да подсилят предварителното намерение. Нощувка.
ДЕН 6. /26.03.2024/
Ранна закуска и освобождаваме хотела. Днес отпътуваме към джунглата, където по желание тези от вас, на които адреналина им е в кръвта ще се впуснат в едно адреналиново приключение с АТВ-та. Ще бъде лудо и вълнуващо и живописно пътуване, за да се насладите на красотата на Бали от различна перспектива. Опитен инструктор ще проведе пълна инструкция за безопасност, преди да се спуснем през бамбуковата джунгла и оризовото поле!

След като сме се заредили с голяма доза адреналин нашето приключение продължава към Двореца в Убуд- Pura Saren Agung. Дворецът е построен по време на господството Ида Тьокода Путу Кандел и е добре запазен от неговите наследници. Служи за официална резиденция на кралското семейство Убуд. Има добре запазена балийска архитектура и приятна градина. Известен е като основно място за поставяне на драматични вечерни танцови спектакли.

Отправяме се към едно от скритите бижута в гр. Убуд и епицентър на остров Бали- през коридор ограден от две езера, пълни с водни лилии и цветя на лотос, достигаме до храма на Сарасвати или храма Лотус. Пура Таман Сарасвати, пълното име на храмът, е кралски храм, посветен на индуиската богиня Сарасвати, богинята на ученето, литературата и изкуството. В хиндуистката митология Сарасвати е божествената съпруга на Брахма, богът на творението. Красотата и атмосферата са завладяващи и омагьосващи – не могат да се опишат с думи или да се пресъздадат със снимки, трябва да се преживеят!
Настаняване в хотела в Убуд.
Нощувка.
ДЕН 7. /27.03.2024/
Закуска.
След закуска се впускаме в една необятна материя, а именно техниките на дишането- теория и практика.
Георги ще ви въведе в дълбочина в теорията, която лежи зад управлението на дъха, за да може практиката след това да е подплътена и осъзната. Ще научите принципи и практики, които да вдигнат енергийното ви ниво и ще разширят съзнанието.
След тази изключително важна и полезна практика, се отправяме към следващото ни приключение.
Предстои ни едно изключително интересно посещение, а именно плантация за кафе. Тук ще ни покажат дърветата на робуста и арабика, ванилови дръвчета, ананас и джинджифил в естествената им природа, също така едно интересно животинче цеватка- хищен бозайник, подобен на енот, който прави това кафе толкова специално. Ще имаме възможност за дегустация на различни кафета и чайове.

Продължаваме към живописните оризови тераси Тегалланг! Вълшебно приключение, на което ще разберем повече за това как балийците отглеждат своя ориз и защо го правят с толкова много любов! По желание на групата ще посетим две от най-известните места в района на оризовите тераси, а именно люлката на Бали и птичето гнездо, от където стават едни от най-впечатляващите снимки!
Връщане в хотела.

Освен физическите практики, които освобождават телесните ограничения и блокажи, Георги ще проведе 3 семинара по 3 различни, но взаимно допълващи се теми. Всяка една от тези лекции ще бъде придружена с писмени материали, в които се обясняват още по-подробно концепциите, които ще бъдат преподадени.
Тази вечер ще си говорим за чакрите. Георги ще ви разкаже за 7те основни енергийни центъра в тялото, техните асоциации и различни проявления. Те са свързани с компонентите, които ни изграждат като личност и различните аспекти, за които отговарят и тяхната последователност в разширяването на съзнанието и напредъка на индивида по духовния му път.
1чакра- Оцеляване, физическо тяло, пари, ресурси, заземяване, връзка със земята и корените.
2чакра- Емоции, страсти, желания, сексуалност, привличане, автентично изразяване на тялото, промяна, движение и творчество.
3чакра - Воля, амбиция, лична сила, самоувереност, изграждане на стабилна идентичност и място в света.
4чакра - Любов, състрадание, морални ценности, подкрепа и помощ, прошка, благодарност, чувство за свързаност на отделната личност с колективното.
5чакра - Изразяване, говорене, слушане, вибрация, глас, манифестация и материализиране на идеи, влияние, власт, водачество, преподаване и насочване на енергията в желана посока.
6чакра - Интуиция, разбиране на концепции и идеи, обективно мислене и осъзнаване, фокус и концентрация, визуализация.
7чакра - Връзка с духовното, разпознаване на знаци и синхроничности, които дават напъствия, вдъхновение, интеграция на всички долни чакри, връзка с Висшия Аз, осъзнаване на човека като част от вселената.
Нощувка.
ДЕН 8. /28.03.2024/
Закуска и е време за нашата сутрешна йога практика. Физическата част на йога практиката ще бъде адаптирана спрямо общото ниво на групата. Принципите на преподаване на Георги са- практичност, простота и функционалност, като се избягват прекалено сложни и опасни пози. Йогата ще бъде комбинация от разтягания и заздравяващи упражнения, които да балансират тялото между сила и гъвкавост.
След йогата продължаваме се отправяме към трите най-известни места в източната част на острова- храмът Лемпуянг, където се намира популярната порта към рая!
След това ще се отбием до Тирта Ганга, за да походим по вода, да нахраним рибките и да разгледаме другия най-любим будистки комплекс на балийците. Последната ни спирка е потъналия в зеленина, воднен дворец Уджунг (Taman Soekasada Ujung). Това е едно действително райско място с цветни алеи, палми, езерца с красиви лотоси и фонтани, обградени от множество статуи на балийски божества. Дворецът не е построен за живеене, а като резиденция за отдих на кралското семейство Карангасем.
Пътува се около 2.5 часа в посока, в зависимост от трафика на острова!
За този трип препоръчваме да си вземете достатъчно вода, слънцезащитен крем, удобни обувки, шал/ шапка, слъченви очила!
Връщане в хотела.
Вечерта ще се съберем да си поговорим за трите фундаментални полярности. В тази беседа, Георги ще ви обясни за основните енергии на триединството. То може да се асоциира с концепции от всички науки, от физичните до духовните. На атомно ниво, те се изразяват като- Протон (+) положителен заряд,Неутрон(неутралност) и Електрон (-) отрицателен заряд. Те могат да се асоциират с мъжката(+), женската(-) и детската, чистата неутрална и балансирана енергия. В йога това може да се асоциира с Пингала нади- мъжкия енергиен канал, Ида- женския енергиен канал и Сушумна - средния енергиен канал. В Индийската философия това са трите основни божества- Брахма(+)-създателя, Шива(-) унищожителя и Виншну ( поддържащият). Тук ще направим подробен анализ на тези енергии в различните човешки аспекти и как функционират на практика на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво.
На физическо- Работа(+) Подържане(неутралност) Почивка(-).
На ментално - Утвърждение(+) Потвърждение(неутралност) Отрицание(-)
на емоционално - Експресия(+) Емоционална интелигентност ( неутралност) Депресия(-)
На духовно - Практика(+) Съзерцание(неутралност) Медитация(-)
Ще разгледаме различните им приложения в ежедневито и как да балансираме тези аспекти така че да не изпадаме в крайности и да подържаме неутрален енергиен баланс. Постоянното лашкане на махалото в ляво и дясно- (+) и (-), постепенно затихва и заставаме в средната точка, в която се случва истинското духовно израстване и напредък.
Нощувка.
ДЕН 9. /29.03.2024/
Закуска. Днес сутринта ни е отредена за динамичната Ошо медитация. Това е активна практика измислена от Ошо, предназначена за освобождаване на задръжки, блокажи и сковаване на творческата енергия. Тя се провежда рано сутринта и се разделя на пет етапа. Първоначално участниците се фокусират върху бързо и хаотично дишане през носа, акцентирайки върху издишването, за да активират тялото и да го заредят с енергия и кислород. След това се продължава със свободно изразяване чрез спонтанни движения, пеене или други средства. Третата фаза включва подскачане на място и забиване на петите в пода с извикване на мантрата "ХУ", което издига енергията от първа чакра към седма. След това участниците замразяват всяко движение, за да наблюдават и осъзнават вътрешното си преживяване. Медитацията завършва с етап на танц, като празник на свободата. Този процес е мощен инструмент за трансформация, който помага на личноста да се изразява спонтанно и креативно.
Денят ни продължава с опознаване на Убуд или отпътуване за Батубалан, където ще се насладим на представление на известния местен танц Баронг, вдъхновен от древната история на хиндуизма. Танцът баронг изобразява сцена от индуистката поема „Махабхарата“, в която Сухадева постига безсмъртие – история, неособено популярна сред индийците. Баронг е митологично животно, достатъчно могъщо, за да помогне на Сухадева да победи злата вещица Рангда. Традиционната сцена, костюмите и оркестърът от ударни инструменти – металофони и гонгове, които се наричат гамелан, превръщат танца в незабравимо зрелище! Продължаваме към Батуан Вилидж, за да видим процеса на създаване на традиционно живописно изкуство. Ще имаме възможност да посетим градината на пеперудите- представете си голямо оризово поле, което обгражда разкошни градини с тропически растения с ярки цветове и пеперуди. И вие се разхождате всред тази прелест. В парка се отглеждат различни видове, някои изключително редки. Можете да наблюдавате не само полета на крехките създания, но и как се излюпват пеперудите. Не си обиколил остров Бали ако не си открил вълшебството на водопадите му и именно за това сме предвидили да посетим водопада Тегенунган, като ще имаме възможност да скочим в него или ако не се осмеляваме, то поне да поплуваме вътре. Последното ни посещение е Тирта Емпул- храм, в който водите са свещени и според будистките вярвания могат да пречистят ума и душата!
Връщане в хотела.

Тази вечер ще си говорим за 8те начина за боравене с енергията: Това са основните 8 възможни интеракции с енергията от всякакъв вид, физическа, психоемоционална и духовна. Всяка от тях може да има полезно или деструктивно въздействие в зависимост от контекста: Абсорбиране-поеамане и задържане на енергия; Пропускане- прозрачност и оставяне на енергията просто да премине през нас без да ни засегне; Рефлекция/Огледалност- Отразяване на насочена енергия обратно към източника в същия и вид; Усилване- използване на насочена или присъстваща енергия като използваме нейната сила, добавяйки наша собствена; Отклоняване-подобно на рефлекцията, но тук я пренасочваме към друг източник; Изкривяване- погрешно усвояване или разбиране на дадена енергия или информация; Разреждане- намаляване на интензитета на дадена енергия; Трансформация- променяне на състоянието на дадена енергия, като например използване на дадено преживяване или емоция, за да и повдигнем вибрацията. Всеки един от тези методи има своето проявление на ниво физика, биология, химия, в човешките и животинските взаимотношения. Тази лекция ще ни даде добро разумно обяснение и осъзнаване на това как можем да реагираме на ситуации, емоции и информация, както и да започнем да забелязваме как самите ние и другите оперираме в ежедневните си интеракции със света.
Нощувка.
ДЕН 10. /30.03.2024/
Закуска.
Предпоследният ни ден е отделен за финални споделяния и сбогуване. Обединени като група и преминали през целия трансформативен процес на нашето пътешествие, ще си дадем време за рефлекция, споделяне на осъзнавания. Ще се сбогуваме сърдечно с благодарност един към друг, отново с общо заявление, с което да утвърдим преживяното и да прехвърлим и удължим това чувство и към ежедневния си живот.
След практиката денят ни е свободен за релакс.
ДЕН 11. /31.03.2024/
Закуска. След като направим чек аут, денят ни е свободен и можем да напазаруваме сувенири, да похапнем като за последно вкусна индонезийска храна и след като се освежим- трансфер към летището в Денспасар и тръгваме обратно за България.
Полет: Денпасар- Истанбул- 21.05- 05.00ч

*Агенцията си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата!
**Програмата е примерна и туровете отбелязани като "по желание" се заплащат допълнително. Ако не желаете да посетите дадените обекти може да използвате времето по ваша преценка.
ДЕН 12. /01.04.2024/
Пристигане в България с полет от Истанбул- София- 01.04- 14.35ч.

Полетно разписание:
21.03 София – Истанбул 21:35 – 00:05
22.03 Истанбул – Денпасар 01:50 – 19:15
31.03 Денпасар – Истанбул 21:05 – 05:00
01.04 Истанбул – София 13:20 – 14:35
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиопревозвача. В случай на промяна, всички записани ще бъдат уведомени своевременно!

ПРОМО ЦЕНИ от 2599 

/Промо цените са валидни до 15.12.2023 г. След тази дата всички цени се повишават със 100 евро./

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Денпасар – Истанбул – София с редовен полет на Turkish airlines с  включен 7кг  ръчен и 23кг. чекиран багаж с включени летищни такси към дата на публикуването на туристическата програма към дата 26.07.2023год. 
 • Транфер: летище- хотел- летище
 • 6 дневни дневни йога практики и медитации, 3 лекции по време на престоя в Бали с Георги Ранчев- сертифициран йога учител
 • 4 нощувки в хотел Grand Balisani Suites 4* (или подобен) с включени закуски в Семиняк
 • 5 нощувки в хотел Kuwarasan 4* (или подобен) с включени закуски в Убуд 
 • Турове описани в програмата
 • Местен екскурзовод по време на допълнителните екскурзии на английски език
 • Рапсоди представител по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

 • Виза за влизане в страната 500 000 IDR /прибл. 62 лв по курса на деня/- заплаща се и се издава на място при кацане
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за настаняване в единична стая- 500€ за целия престой
 • Допълнителни екскурзии- описани в програмата като по желание, заплащат се последната вноска по екскурзията 
 • Медицинска застраховка към ЕВРОИНС- 30лв. с покритие 20 000 €, Опция Б за целия престой
 • Бакшиши (шофьор/ местен гид)– около 5 $ на човек/ на тур
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"- препоръчваме сключването на тази застраховка!
 • Такса гориво, вредни емисии – обявява се 20 дни преди полета
 • Освен по време на пътуванията, в които Георги ще бъде на разположение да ви разкрива необятните тайни на вселената от неговия богат многоспектърен опит, в свободното време, ще можете да запазите индивидуална кратка сесия (30мин) , в която Георги да ви даде лични насоки или да отговори на по-персонални въпроси или да ви направи Персонален тай масаж с хиропрактика (хиропрактика е по желание ) с отделно заплащане.  Забележка: Опцията за персоналнии сесии ще зависи от времето и енергията / настроението/ силите, които са останали на Георги.

ЗА ГЕОРГИ РАНЧЕВ- НАШИЯТ ЙОГА УЧИТЕЛ:Георги Ранчев е започнал своето себеразвитие и изследване когато е бил на 14 години. В последствие се оказва, че прадядо му е един от първите практикуващи йога в България. 
Активно се интересува от езотерика, духовно развитие, психология, мистицизъм и потенциала на човешката душа.  
Срещата му с йога е през 2013г, а 2015г започва да преподава. Йогата обединява знанията му за тялото, душата, емоциите и ума. „Йога беше свързващото звено между всичките ми знания и бях страстно запленен от древните учения. Започнах да практикувам и целебният й ефект върху емоциите, тялото и ума ми –  беше категоричен. Усещайки мощното въздействие на тази древна система изпитах огромно желание да я предам нататък“ . Преподава различни стилове йога – Виняса йога, Ин йога, Контактна йога, Акро йога, класическа хатха йога , терапевтична йога, функционална Виняса , Power йога и Йога с гонг. Завършил е 200 часа йога курс със специализация по баланс на чакрите към ISPA. 200ч към Йога Алианс при Санджай Йоги . Освен йога Георги е масажист терапевт със специализация в точковия масаж и Хиропрактиката.
Има 3 нива по тайландски масаж при Иван Шивачев. 3 нива по хиропрактика и остеопатия при Робърт Сарафов . 3 нива по приложна кинезиология към руската школа. 1 ниво по Хиропрактика при Чавдар Нинов. Завършил е Софийски Университет специалност Философия. Завършил е и курс по тантра при Сомананда и Сева Прем. Посещава множество уъркшопи при известни терапевти и е лично обучаван и напътстван от специалисти в различни школи – юмейхо, корективен стречинг, хибридни тренировъчни програми, холистични и алтернативни методи на лечение. Участник е в множесто звуколечебни сеанси с гонгове, тибетски купи и диджериду. Помощник в цветотерапия. Изготвя програми за самолечение и упражнения за вкъщи. 
Завършил е курс по Метачетене което му осигурява 10 пъти по-ефективно и бързо четене на книги. Завършил обучение по Автентично лековито докосване (OFT) от Genе Keys. Завършил е 1, 2 и 3-то ниво в програмата по трансформационно дишане. Обучавал се е в лечение по чакрите. 
Любителски се занимава с Хюмън дизайн, Ген ключове и кабала . 
Това, което Георги обича е да дава насоки за пълно излекуване на тялото, душата и разума чрез комбиниран подход. Автор на множество статии за чакрите, баланс на тялото и благополучието на човека. 
В процес на издаване на Еницклопедия за чакрите в 4 тома. 
Първия изцяло теоретичен, другите три са практични за начинаещи и много напреднали.

НАСТАНЯВАНЕGrand Balisani Suites- Семиняк & Kuwarasan resort- Убуд

Цена:

€ 2599

Grand Balisani Suites 4**** в Семиняк

Престоят ни в Бали започва с 4 нощувки в  Grand Balisani Suites. Разположен точно на плажа Sunset в Семиняк, хотелът предлага на своите гости уютно настаняване в балийски стил и открит басейн.
Всички стаи са оборудвани с кабелна телевизия, DVD плейър и минибар. Включени са също личен сейф.
С изглед към плажа Batu Belig, хотелът предлага традиционни масажни услуги.
Гостите могат да се насладят на гледката към залеза от водния бар на басейна или докато вечерят в ресторант Kamboja. 
Всяка сутрин се сервира закуска на блок маса.

 Kuwarasan resort 4****

Добре дошли в рая! През следващите дни в Убид, ще отседнем в Kuwarasan resort! Тук ще намерите така желания баланс за вашата душа! В края на престоя ви мирогледа ви ще бъде променен, за да изградите своя собствена уникална връзка със себе си, защото всеки момент тук е ваш и всичко е съобразено с вашите нужди!
Сред удобствата в този ризорт са денонощна рецепция и рум-сървиз, както и безплатен WiFi на цялата територия. Комплексът разполага с открит плувен басейн, тук гостите могат да се насладят на гурме специалитети в ресторанта или на питие в бара.

Стаите за гости са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, електрическа кана, душ, сешоар и гардероб. Разполагащи със самостоятелна баня с вана и безплатни тоалетни принадлежности, стаите в комплекса предлагат изглед към оризовите тераси или басейна. Като комплимент за гостите са йога клас, минерална бутилка с вода във всяка стая, следобеден чай, сезонни плодове, сутрешна разходка из оризовите плантации. 

ТИПОВЕ СТАИ:

4/ Двойна стая делукс с гледка към градината в Семиняк и суит с гледка към басейна в Убуд- 2599 евро/ човек*
7/ Двойна стая делукс с гледка към градината в Семиняк и суит с гледка към оризовите тераси в Убуд- 2699 евро/ човек*
3/ Двойна стая делукс с гледка към морето в Семиняк и суит с гледка към оризовите тераси в Убуд- 2799 евро/ човек*

*Посочените цени са промоционални и валидни за записване до 15.12.2023г. или до изчерпване на местата, след тази дата всички посочени цени се увеличават с +100 евро. 
Цените са на човек, на база пълен капацитет на настаняване в избраното помещение. В случай, че не е запълнен пълния леглови капацитет се налага доплащане на празно легло в стая я размер на 500 евро за целия престой. 

Допълнителни екскурзии*

/*Допълнителните екскурзии са по желание и се заявяват и заплащат с последната вноска по екскурзията! Провеждането им се осъществява при минимум 20 записани!/

ОСТРОВ НУСА ПЕНИДА- 100€

Отпътуване за Санур, за да си хванем бърза лодка, с която само на час от бреговете на Бали, се намира островът Нуса Пенида. Ще се гмурнем във водите на Балийското море с шнорхел, за да се насладим на пъстрите рибки, корали и риба Манта, която достига до 9 метра дължина! След като сме се поизморили от водните приключения, се отправяме на индонезийски обяд, а после продължаваме с туристическа обиколка на острова, за да видим от птичи поглед плажовете Кelingking , Broken Beach, Angle Bilabong, Crystal bay beach, които да запечатаме в снимки! 
В цената са включени: 
 • трансфер хотел- пристанище в Санур- хотел
 • бърза лодка до Нуса пенида
 • Tур на Нуса пенида с бус
 • шнорхелинг екипировка 
 • частна лодка и спиране на 4 места за шнорхелинг
 • обяд 
 • минерална вода

АTV приключение в джунглата- 40€/ 60€

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в горния десен ъгъл на сайта. Резервационната система показва в реално време налични свободни места по хотели и типове помещения.
С попълване на формата за записване се внася депозит в размер на 600 лв./ човек с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис в срок от 24часа от постъпване на резервацията.
Останалата сума е разделена на вноски, втора вноска до 21.01.2024год. Остатъкът до пълната сума трябва да бъде заплатена до 21.02.2024 г.Допълнителна информация за Бали!

*Часово време: София – 12 ч.; Бали – 17 ч.

Безопасно ли на остров Бали ?
Бали винаги е бил спокоен. Що се отнася до безопасността по улиците, има много малко насилие в Бали, особено в Убуд - просто внимавайте срещу джебчиите в плажните зони и с чанти на мотоциклети късно вечер.

Може ли да се пие водата в Бали ?
Чешмяната вода в Бали не се пие! Винаги пийте бутилирана или филтрирана вода. 99% от ресторантите в Бали използват бутилирана вода за всички готварски цели и е препоръчително да се пият и да се четкат зъбите с бутилирана вода, за да се избегне - лека дизентерия, която може да се появи, но преминава след няколко дни.
*Препоръчваме ви да си носите лекарства против всякакъв стомашен дискомфорт и температура, за всеки случай.

Какво облекло мога да нося в Бали?
Джапанки или удобни сандали за ходене са задължителни с леки дрехи като тениски и шорти, за да ви охлаждат, се препоръчва и светъл пуловер за вечери, ако карате мотор. Когато влизате в храмове, трябва вашите рамене да са покрити и да носите саргон (за мъже и жени) - обикновено са осигурени саргони, когато посещавате храм. Може да искате винаги да държите водонепроницаемо яке наблизо, ако сте в Убуд между ноември и февруари, тъй като могат да се появят бързи и тежки дъждове и може да ви изненадат! *Препоръчваме да си носите репелент против комари, дъждобран (може и на място да се закупи), удобни обувки (маратонки).

Валута/ кредитни карти в Бали?
Местната валута – Индонезийски рупи (IDRP)
Ако ще обменяте валута на място, най-добре е да обмените щатски долари. Доларите на много места се приемат за разплащане.
Валутен курс: 1000 IDRP= 0,12BGN; 14 000= +/- 1.00 USD
Повечето малки магазини, ресторанти и туристически компании работят само в брой. Банкоматните са на всякъде на острова. Често получавате много добър валутен курс чрез банкомат и е удобно. Чейндж бюрата са навсякъде по целия остров, въпреки че не всички от тях са надеждни. Стоите настрана от малките балийски парични чейнджове (момчетата с ръчно написани тарифи).
Не забравяйте да информирате банката издател на кредитната/ дебитната си карта за планираното пътуване или пък рискувате картата да бъде блокирана от "неочаквана активност".

Имаме ли нужда от имунизация при пътуване до Бали?
Не се изискват предварителни имунизации!

* Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 64, т. а- d, заложени в Общите условия на туроператора, които се предават на туриста преди сключване на договора или в ТАБ "Общи условия за ползване" в нашия сайт.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване.
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число и трябва да има минимум 10 дни до началната дата на пътуването.
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Трябва ли ми виза за Бали?

Визата за български граждани се издава на място при кацане, след попълване на формуляр за пребиване на острова и заплатена такса от 500 000 IDR /прибл. 62 лв по курса на деня/
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и поне една празна страница за поставяне на визата.За кого е подходяща програмата?

За всички интересуващи се от йога, медитация, техники на дишането, всички, които искат да изразят балгодарност към живота, както и да преоткрият магията на Бали.
Пътуването не е подходящо за лица под 16год.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА