НОВА ГОДИНА В БРАЗИЛИЯ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Цена от € 1799

28.12.2022 - 08.01.2023

Приготви си един коктейл "Кайпириня", пусни си страстна самба и вече си напълно готов, да продължиш напред! 

Няма да те лъжем, тайно винаги сме си мечтали за тази гореща страна, ей така да стегнем куфара и да си пием студения коктейл на плажа под звуците на боса нова! Е, дойде този момент да пуснем мечтите да полетят и да станат реалност! 
Това пътешествие ще те отведе до Джунглите на Амазонка, до златните плажове на Рио де Жанейро, а когато усетиш леката сладка умора, финият аромат на кафето ще те събуди, за да те понесе в ритъма на танца, а на дансинга определено става горещо! 
Точно така! Бразилия! Душата ни ликува!  Да го направим като бразилците! Гмуркаме се дълбоко във водите на Атлантическия океан, а на плажа Копакабана освен да събираме златист тен, ще се почерпим със студени коктейли! Разговорите за футбол, карнавал и танци са задължителни! Какво чакаш още?

ПРОГРАМА:

ДЕН 1/ 28.12.2022
Среща на летище София два часа преди полета, индивидуално чекиране, регистрация на багаж, митническа и паспортна проверка.
Полетът се изпълнява от Turkish Airlines.

След дълг полет пристигаме късно вечерта и се настаняваме в най-големия град в Централна Америка, където днес живеят 15 милиона души - Сао Пауло.
ДЕН 2/ 29.12.2022
Закуска.
Не знаем дали знаете, но Сао Пауло е най-големият град в южното полукълбо и е истинска джунгла от небостъргачи. Град, за който не се говори толкова много, но космополитността му определено ще ви изуми.

Готови ли сте да се слеем с града?
По желание сме Ви подгототвили туристическа обиколка на Сао Пауло, известен още като Ню Йорк в Южна Америка и това ще видите най-добре, когато стъпите на Avenidu Paulista, най-дългата улица в града. Като част от обиколката на града, не можем да подминем готическата катедрала, Музеят на изкуствата, паркът Ibirapuera. Ще надникнем и в старата част на града, за да усетим най- добре духа на Бразилия.

Следва трансфер до Рио де Жанейро. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 3/ 30.12.2022
Закуска.
ЕХ, Рио де Жанейро!
Пригответе се за един много дълъг и вълнуващ ден!
Без съмнение най-известният символ на страната е посещението на статуята на Исус Христос, разположена на хълма Корковадо. Освен че се смята за едно от новите чудеса на света, статуята символизира самата Бразилия, която е приятелска и отворена за всички. Бразилия, която ще приветства всички с отворени обятия. Ще вземем лифта до паметника, ще направим някои от най-добрите снимки някога и ще се насладим на спиращата дъха гледка.
След това не можем да не посетим Маракана, най-големият стадион в света. Обиколката НЕ включва посещения на вътрешната част на стадиона, тревни площи и трибуни.
След това се отправяме към емблематичния плащад "Самбодрома" - мястото, където започва известният карнавал в града, който със сигурност сте имали възможност да видите по телевизията. Тук ще научим нещо ново за самбата и как училищата по самба се подготвят за карнавала.
Преди да стигнем до последната спирка за деня, ще се отбием до колоритните и пъстри стълби Селарон, където ще можем да и направимзапомнящи се снимки. Последната спирка, която ще посетим е катедрала Матрополитан и арката Лапа, които се намират в топ 10 на най - интересните места в града.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 4/ 31.12.2022
Закуска.
Денят е посветен на тази толкова дългоочаквана почивка на някои от плажовете Копакабана, Ипанема или Леблон, където ще усетим истинския дух на кариока. Ще събираме сили за Новогодишната нощ на хубави плажове под слънчевите лъчи. А как на плажа без коктейл? Кайпиринята е задължителна, за да разхлажда в горещия следобед!

Следобяд връщане в хотела. Приготви ли сме ви парти за посрещане на Нова година. ОЧАКВАЙТЕ СКОРО повече информация.
ДЕН 5/ 01.01.2023
Закуска. Честита Нова 2023 година!
Свободно време за релакс след новогодишното парти или самостоятелна разходка.
Нощувка.
ДЕН 6/ 02.01.2023
Закуска.
По желание се впускаме стремглаво в едно от най-популярните места в града, а именно "Pao de Azucar" или в превод "Захарната глава". Ако попитате местните кой изглед е по-добър в града, този от Корковадо или от "Захарната глава", определено всички ще посочат именно гледката от тук, защото той е някак по-очарователен и никъде освен това място няма да имате по-добра гледка към Копакабана. Освен самата гледка, интересна част е и историята от къде идва името му. Много от местните смятали, че прилича на бучка захар и по-точно стария начин за получаване на захар от захарна тръстика, който е бил много разпространен в Португалия преди няколко века.
След като се насладим на мястото се отправяме към втората ни спирка, а именно - до превърнакия се в символ графит в чест на олимпийските игри в Бразилия. Ще си направим няколко снимки и се отправяме към последната ни спирка, може би и най - интересната, която е до местна школа по Самба, където ще се запонаем по-отблизо с историята, традициите и облеклата на този местен танц.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 7/ 03.01.2023
Закуска.
За тези, които искат да опознаят другата страна на Бразилия, ще организираме пътуване до eдна от най- известните фавели "Дона Марта", Историческия център на Рио и библиотекта. Една от най-голямата фавела в града и една от най-големите фавели в света, където днес живеят над 3 500 души в над 500 дървени къщи и около 2 000 тухлени постройки. Разликата в надморската височина е 352м., а наклона почти 45 градуса. Ще научим повече за фавелите и тяхното образуване и ще надникнем в някои от най-интересните им части.
Заедно с местен водач, който обикновено е от фавелата, ще се разходим по улиците на Росиня, ще говорим с местните, ще посетим местното училище. Това ще бъде поредното истинско бразилско приключение. След това се отправяме към две не по - малко интересни забележителности - Историческия център на Рио и красивата "Real Gabinete Portugues de Leitura". Приказна библиотека, която изглежда сякаш е излязла от един от филмите за Хари Потър. Мястото е основано през 1837 г., само няколко години след обявяването на независимостта на Бразилия, след като група от 43 португалски имигранти (предимно политически бежанци от Португалия) решават да отворят място, което да популяризира португалската култура, извън тяхната страна, на съвсем ново континент.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 8/ 04.01.2022
Закуска.
По желание ще се отправим към може би едно от най-интересните места, където ще направите най-добрата снимка в живота си. Ако оцелеете, разбира се. Готови ли сте за Telegrafo?
В зона Telegrapho не е разрешено паркирането на големи туристически автобуси, поради което се използва комбиниран транспорт, въпреки това последната част до скалата е преход от 30-40мин. Препоръчваме удобно облекло и обувки.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 9/ 05.01.2022
Закуска.
Свободно време за плаж или самостоятелна разходка.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 10/ 06.01.2023
Закуска.
Свободно време за плаж или самостоятелна разходка.
Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 11-12/ 07 и 08.01.2023
Закуска. Свободно време. Около 12:00 ч. освобождаваме хотела и се отправяме с трансфер към летището в Сао Пауло за полет към Истанбул, а след това към София.

По време на полета обобщаваме впечатленията си, подреждаме снимките по телефона, с усмивка и заредени с много енергия се прибираме вкъщи, като си спомняме за страхотното приключение, наречено Бразилия!
Пристигане в България вечерта на 08.01.2023!

Полетно разписание за 28.12.22 - 08.01.23*:

1  TK1028 V 28DEC 3 SOFIST HK1       0950 1215   
2  TK 193 V 28DEC 3 ISTGRU HK1       1430 2205  
3  TK 194 V 07JAN 6 GRUIST HK1       2345 1825+1
4  TK1029 V 08JAN 7 ISTSOF HK1        2020 2035  

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията. Агенцията си запазва правото на промени в програмата, ако такива се наложи да се правят във връзка с промяната на полетното разписание.

**Агенцията си запазва правото да променя цени, маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата!
Също така допълнителните екскурзии, могат да претърпят промяна в зависимост от наложените мерки във връзка с Ковид-19 в Бразилия!
ПРОМО ЦЕНА: 1799.00 € 
/промоционалната цена е за записвания до 30.09.2022 г./

РЕДОВНА ЦЕНА: 1999.00 € 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочен самолет билет:  София- Истанбул- Сао Пауло-Истанбул-София
 • Чекиран багаж- 23кг , ръчен багаж- 8кг.
 • 1 нощувка със закуска в Сао Пауло, Novotel Sao Paulo Jaragua Conventions 4* (или подобен) 
 • 9 нощувки със закуски в Рио де Жанейро, South American Copacabana 4* (или подобен)
 • Всички трансфери по пътуването
 • Летищни такси
 • Представител на агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии, описани в програмата и входни такси
 • Доплащане за настаняване в единична стая- 230 евро/ за целия престой
 • Задължителна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към Евроинс, покритие 20 000 евро, опция Б и покритие за Covid-19- 35.00лв.
 • PCR test (ако е необходим)
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

НАСТАНЯВАНЕ

South American Copacabana в Рио де Жанейро и Novotel Sao Paulo Jaragua Conventions в Сао Пауло

South American Copacabana Hotel 4* e на 2 минути пеша от плажа, на 350 метра от плажовете Копакабана и Ипанема. Можете да се насладите на спиращия дъха силует на Рио де Жанейро от слънчевата тераса до басейна. WiFi е безплатен.
Стаите в South American Copacabana се отличават със съвременен интериор и разполагат с минибар и 32-инчов LCD телевизор с кабелен достъп. Някои предлагат спа басейн и допълнителни жилищни зони. 
Хотел South American Copacabana сервира ежедневна закуска на шведска маса в луксозния ресторант. Предлага селекция от топли ястия, тропически плодове и хляб.
Можете да се насладите на спиращия дъха силует на Рио де Жанейро от слънчевата тераса до басейна. Този 4-звезден хотел разполага с добре оборудвана фитнес зала, сауна и лоби бар с настолни компютри на разположение на гостите.

Novotel Sao Paulo Jaragua Conventions 4* се намира в сърцето на Сао Пауло, на една пресечка от метростанция Anhangabau или Republica. Разполага с 2 ресторанта, оборудван фитнес център и предлага съоръжения за хора с ограничена подвижност. WiFi е безплатен и е достъпен навсякъде.
Климатизираните стаи в Novotel са оборудвани с минибар, плоскоекранен телевизор с кабелни канали, сейф, работно бюро и телефон. Самостоятелната баня включва душ, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Някои стаи разполагат и с вана.
Ресторант 365 сервира международна кухня. Гостите могат да избират и от разнообразие от напитки, закуски и сандвичи в бар 365.
В Novotel Jaraguá има официален театър. През делничните дни се предлага безплатен местен автобусен транспорт, който гостите могат да използват, за да посетят места като Катедралния площад и булевард Паулиста.
Цена:

€ 1799

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ*:

*Допълнителните екскурзии са по желание, заявяват се и се заплащат с последната вноска по екскурзията!


Туристическа обиколка на Сао Пауло - 30 €

Сао Пауло е най - големият град в Бразилия и в Южното полукълбо. Център е на метрополен регион с почти 20 милиона жители, което го прави седми по големина в света. Често определян като най - богатия град в Бразилия, Сао Пауло е и най - динамичният финансов и търговски център в страната.
Ще имаме възможност да разгледаме града отблизо и да се запознаем със забележителностите, историята му и да се слеем с местните жители.

/Обиколката е с продължителност 5-6 часа/

"Захарнара глава", Олимпийския булевард, училище по Самба - 75 € 

"Pao de Azucar" или в превод "Захарната глава". Ако попитате местните, кой изглед е по-добър в града, този от Корковада или от "Захарната глава", определено всички ще посочат именно гледката от тук, защото той е някак по-очарователен и никъде като това място няма да имате по-добра гледка към Копакабана. Освен самата гледка, интересна част е и историята от къде идва името му. Много от местните смятали, че прилича на бучка захар и по-точно стария начин за получаване на захар от захарна тръстика, който е бил много разпространен в Португалия преди няколко века.
След като се насладим на мястото се отправяме към втората ни спирка, а именно - до превърнакия се в символ графит  в чест на олимпийските игри в Бразилия. Ще си направим няколко снимки и се отправяме към последната ни спирка, може би и най - интересната, която е до местна школа по Самба, където ще се запонаем по-отблизо с историята, традициите и облеклата на този местен танц.

/Цената включва: билет за лифта, транспорт, местен лицензиран екскурзовод.
Продължителност на екскурзията: 6-7 часа/
Статуята на Исус Христос, стадион Маракана, площад "Самбодромо", стълбите Селарон, Катедралата, Арката Лапа - 90 €

Денят започва с посещение на един от най - познатите символи на Рио. Разположена на хълма Корковадо, освен че се смята за едно от новите чудеса на света, статуята на Исус Христос символизира самата Бразилия, която е приятелска и отворена за всички, Бразилия, която ще приветства всички с отворени обятия. Ще вземем лифта до паметника, ще направим някои от най-добрите снимки някога и ще се насладим на спиращата дъха гледка. 
След това не можем да не посетим Маракана, най-големият стадион в света. Обиколката НЕ включва посещения на вътрешната част на стадиона, тревни площи и трибуни.
След това се отправяме към емблематичния плащад "Самбодрома" -  мястото, където започва известният карнавал в града, който със сигурност сте имали възможност да видите по телевизията. Тук ще научим нещо ново за самбата и как училищата по самба се подготвят за карнавала. 
Преди да стигнем до последната спирка за деня, ще се отбием до колоритните и пъстри стълби Селарон, където ще можем да и направимзапомнящи се снимки. Последната спирка, която ще посетим е катедрала Матрополитан и арката Лапа, които се намират в топ 10 на най - интересните места в града.

/Цената включва: билет за статуята на Исус Христос, транспорт, местен лицензиран екскурзовод.
Продължителност на екскурзията: 6-7 часа./

Фавелата "Доня Марта", Историческия център на Рио, Португалската библиотека- 80 €

Една от най-голямата фавела в града и една от най-големите фавели в света, където днес живеят над 3 500 души в над 500 дървени къщи и около 2 000 тухлени постройки. Разликата в надморската височина е 352м., а наклона почти 45 градуса. Ще научим повече за фавелите и тяхното образуване и ще надникнем в някои от най-интересните им части.
Заедно с местен водач, който обикновено е от фавелата, ще се разходим по улиците на Росиня, ще говорим с местните, ще посетим местното училище. Това ще бъде поредното истинско бразилско приключение. След това се отправяме към две не по - малко интересни забележителности - Историческия център на Рио и красивата "Real Gabinete Portugues de Leitura". Приказна библиотека, която изглежда сякаш е излязла от един от филмите за Хари Потър. Мястото е основано през 1837 г., само няколко години след обявяването на независимостта на Бразилия, след като група от 43 португалски имигранти (предимно политически бежанци от Португалия) решават да отворят място, което да популяризира португалската култура, извън тяхната страна, на съвсем ново континент.

/Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, местен екскурзовод, който живее във фавелата./

Pedra do Telegrafo- 50 €

Може би едно от най-интересните места, където ще направите най-добрата снимка в живота си. Ако оцелеете, разбира се. Готови ли сте за Telegrafo? 
В зона Telegrapho не е разрешено паркирането на големи туристически автобуси, поради което се използва комбиниран транспорт, въпреки това последната част до скалата е преход от 30-40мин. Препоръчваме удобно облекло и обувки.

/Цената включва: транспорт, лицензиран местен екскурзовод./


Специално за вас - нашите приключенци, сме подгорвили промоционален пакет с допълнителни екскурзии, от които можете да се възползвате по време на незабравимата си екскурзия в Бразилия!

ПАКЕТ "SAMBA TIME":

--> Туристическа обиколка на Сао Пауло - 30.00 евро;
--> Статуя на Исус Христос, Маракана, "Самбодромо", стълбите Селарон, Катедралата, Арката Лапа - 90.00 евро;
 --> "Захарната глава", Олимпийския булевард, училище по Самба - 75.00 евро;
--> Фавелата "Дона Марта", Исторически център, Библиотека - 80.00 евро.
 --> Pedra Do Telegrafo - 50.00 евро

Промо цена на пакета 290.00 евро вместо 325.00 евро!

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИКак да се запиша за екскурзията?

Записването за екскурзията става след консултация с наш сътрудник за налични свободни места, попълване на резервационната форма, която може да намерите горе в десния ъгъл на сайта и внасяне на депозит от 500 евро/ човек.

Oстатъкът до пълната сума по програмaта се заплаща до 25.11.2022 г.

Обръщаме внимание, че резервационната форма за записване се попълва с данни по валиден международен паспорт- изписани коректно имена на латиница с номер на паспорт/ дата на издаване и валидност!Какви документи са ми необходими за пътуването?

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
Безвизов режим при престой до 90 календарни дни.Какви са актуалните мерки за влизане в Бразилия и връщане в България?

Ограничителни мерки за влизане в Бразилия:
Считано от 04.04.2022 г. всеки, който пътува до Бразилия е длъжен при качване в самолета да представи Сертификат за ваксинация с последна/единствена доза, поставена минимум 14 дни преди момента на влизане в страната.
Сертификатът за ваксинация следва да бъде представен в електронен или хартиен вид. Приложеният имунизационен агент следва да бъде признат от Световната здравна организация или от здравните органи на държавата на произход на лицето.

Освободени от задължението за представяне на сертификат за ваксинация са лица, които попадат в една от следните групи:
-бразилски граждани, лица със статут на резиденти в Бразилия;
-лица, за които поставянето на ваксина може да бъде противопоказно поради здравословно състояние;
-лица, които поради възрастта си не подлежат на ваксинация съгласно критериите на Министерство на здравеопазването;
-лица, които пристигат от държави с недостатъчна наличност на ваксини.

Пристигащите, които попадат в някоя от изброените групи и не представят сертификат за ваксинация следва да представят:
документ, доказващ лабораторен тест RT-PCR за коронавирус SARS-CoV-2 (covid-19) или антигенен тест , с отрицателни резултат, извършени до двадесет и четири часа преди момента на качване на борда – документът трябва да е на един от следните езици: английски, португалски или испански език;

Забележка: в случай на полет с връзки или междинни кацания, когато пътникът остава в ограничена зона на летището, ще се вземе предвид периодът преди качването на първия етап от пътуването.

Деца до 12 годишна възраст, които пътуват с придружител с отрицателен тест, не са длъжни да представят документ, доказващ отрицателен резултат от някои от тестовете.
Деца от 2 до 12 години, които пътуват без придружител трябва да представят документ, доказващ отрицателен резултат от един от двата теста.
За деца до 2 годишна възраст няма изискване за представяне на който и да е от изброените документи.


Връщане в България:
Считано от 1 май (неделя), спрямо новата заповед на МЗ от 28.04.2022 г. се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. НЕ е необходимо представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

* При промяна и/или въвеждане на допълнителни ограничителни мерки / изискване за ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуване, негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 / за влизане в държавата, в която се провежда пътуването, извън случаите на ВЪВЕДЕНА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ И/ИЛИ ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА, туроператорът не носи отговорност!

Туроператорът е освободен от отговорност и в случай на нововъведени вътрешни правила и ограничителни мерки, наложени от страна на вътрешното законодателство на въпросната държава!Има ли някаква задължителна имунизация за влизане в Бразилия?

Препоръчително е пътуващите до Бразилия да имат ваксинация срещу жълта треска минимум 10 дни преди влизане в страната.Допълнителна полезна информация:

Министерството на външните работи препоръчва:

- Да не се извършват индивидуални, неорганизирани от лицензирани местни или чуждестранни туроператори, туристически пътувания в посочените щати. Запазва се и препоръката при посещения на големите туристически центрове (включително Рио де Жанейро) в страната да се осъществяват само организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на съответните градове, като напълно следва да се избягват бедните квартали.
- Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му.
- Препоръчва се пътуването с предварително заплатена здравна осигуровка.
- Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.
- Да се оставя задграничния паспорт и ценностите на сигурно място в хотела, туристите да се движат с фотокопие на паспорта;
- Извън хотела да не се носят големи суми пари, да се съхраняват в сейфа в хотелската стая или на рецепцията на хотела;
- На улицата да не се носят бижута, скъп часовник и фотоапарат, други аксесоари, които могат да привлекат вниманието на крадци;
- Да се говори по мобилен телефон само в закрити помещения (магазин, ресторант), а не на улицата;
- Да се съхраняват документите отделно от парите;
- Да се обменят пари само в лицензираните обменни бюра или в хотела, на летището;
- При загуба/кражба на паспорт незабавно да се уведоми консулската служба при посолството в Бразилия. Само Консулската служба при посолството може да издава временен паспорт за завръщане до България
- Препоръчва се на българските граждани, пътуващи в Бразилия, да се регистрират в посолството на България по телефон или чрез ел. поща – Embassy.Brasilia@mfa.bg

Местна валута:
Бразилски реал (BRL) (1 €. = 3,65 реала )

Особености на законодателството:
Присъдите за притежание и трафик на наркотици са от 5 до 15 години. В страната се провежда последователна политика за борба с наркотрафика, съпътствана от особено внимателен контрол по летищата, осъществяван с най-съвременна техника.Какво е застраховка "Отмяна на пътуването"?

Рапсоди Травел България ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката при желание се сключва до 5 календарни дни от датата на договора за пътуване
Цената на застраховката е 4,5% тарифно число от стойността на пакета за пътуване.
Покритието за Ковид е свободно избираемо с/у доплащане от 0.5% тарифно число;
Има възможност за добавяне на покритие за удължаване на пътуване (разходи за презаверка на самолетен билет, хотелско настаняване и т.н.), с/у доплащане на допълнителна премия съгласно тарифите.Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. 

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Какво не покрива застраховката? 


• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования
• Опит за самоубийство
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения

Повече информация може да получите в офиса на агенцията.Какви са условията за анулиране на пътуването?

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо изискваните от туроператора разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора (https://gdpr.rapsodytravel.bg/ОU_Rapsody_FINAL.pdf ), които се предават на туриста преди сключване на договора.

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА