Топ 5 фото локации в Истанбул

09.10.2023

Ако се чудите къде са най-добрите места за снимки в Истанбул, то в тази статия ще ви помогнем да откриете най-красивите места в града и да се сдобиете с най- добрите кадри, които да споделите в профилите си в социалните мрежи. 

Истанбул е един от най-живописните градове, които можете да посетите, независимо дали искате да правите снимки на впечатляваща архитектура или на исторически места. Този град има много възможности за снимки, тъй като обхваща два континента- Европа и Азия. Голямото разнообразие от обекти в града ще удовлетвори всеки фотограф. 

1.      Тахт

Тахт е място за хора, които наистина обичат да се снимат и се интересуват от актуалните места в социалните мрежи. То е най-популярното сред чуждестранни и местни блогъри и инфлуенсъри.

Тахт  всъщност  е  фотостудио,  намиращо  се  на  покрива  на  стара сграда между Египетския пазар и Капалъ чарши. Създадено е изцяло за туристите и пресъздава типичен турски интериор. Зад вас пък се открива невероятна гледка към Стария град, Босфора, Златния рог и Галата. Може сами да се снимате срещу такса, а ако пък искате да използвате услугите на някой от техните фотографи – цената е по договаряне.

В случай, че нямате много време за снимки в града, можете да разчитате  на  Taht  Istanbul,  където  да  създадете  уникални  снимки, запечатани на фона на едни от най- познатите забележителности на мегаполисния град.

2. Seven hills 

Seven Hills е ресторант с магическа гледка, разположен в сърцето на града . Терасата е основно изградена от 2 части – за хранене и за снимки. Може да направите хубави снимки, докато хапвате типична турска закуска, храните чайките и се наслаждавате на пленяваща гледка, откриваща се към Света София и Синят а джамия. 

Рест орант ът отваря в 8.30ч. сутринта и именно т огава е най-доброто време за посещение през есента, зимата и пролетта. През лятото изгревът е по-ранен, така че е по-добре да отидете по залез.

3. Балат

Балат е район на Истанбул и е пълен с множество места за снимки, коет о го прави идеално мяст о за фот осесии. Това е кварт ал с т есни калдъръмени улички и цвет ни къщи, къдет о модерни кафенета и авангардни галерии са разположени до старинните квартални бакалии. В града има множество улици-чадъри, които са идеални за добавяне на цвят към вашите снимки в социалнит е мрежи, но най-добрият и най- колорит ният се намира в Балат, където са разположени и цветните стълби. Ще се уверит е, че цветовете на тези стълби са много по- живи от всички останали в града. Может е да се насладит е на чаша турско кафе, възхищавайки се на цветнатафеериявнякоеот многотокитникафенета.

Най-добро време за посещение е сутринта, тъй като следобед е доста натоварено. 

4. Кулата Галата

Това е едно от задължителните места за посещение в Истанбул. Впечатляващата архитектура на хилядолетната кула и тясната красива уличка пред нея всекидневно събира милиони харесвания в социалнит е мрежи.
Съвкупност т а от 67 мет роват а височина на кулат а, нейнот о местоположение и 360-градусовата панорамната т ераса на последния етаж дават невероят нат а възможност за уникални кадри с изглед от една страна към залива Златен рог, а от друга към необятния Босфор.

5.    Площад Султан Ахмет

Площадът е сред най- посещаваните в града, какт о и едно от най- добрите места за инстаграмиране в Истанбул. Там се намира храмът Свет а София и джамията Султан Ахмет, по- извест на кат о Синят а джамия. Храмът Свет а София е бивша църква и музей. Обявена е за едно от най-великите архитектурни произведения на 

планетата и е приета за 8-то чудо на света. Можете да снимате какт о величествената архитект ура отвън, така и уникалните стенописи отвътре. Посещението на храма дава усещането, че стъпвате в свещения свят на христ иянст вот о и исляма, обединени под впечат ляващ купол, в мист ериозна ат мосфера и широка гама от архитектурни и художествени произведения спиращи дъха от хилядолет ия насам. 

Синят а джамия е една от най-красивит е джамии и забележит елност и не само в града, а и в свет а. Със своит е впечат ляващи над 20 хиляди плочки Изник (малки орнаментирани, традиционни сини плочки, коит о дават и прозвищет о на джамият а), шест минарета и зашеметяващия отромен вътрешен двор ще ви дадат възможност да направите прекрасни снимки. 

Прииска ли ви се вече да посетите това пленително място? 

Резервирайте от ТУК и бъдете част от приключението "LOST IN ISTANBUL Vol.10"

Последни публикации в блога

Всичко което трябва да знаете за Карнавала в Рио

14.06.2024
Карнавалът в Рио де Жанейро е едно от най-значимите културни събития в света. Всяка година през февруари или март, градът се превръща в сцена на невероятни паради, костюми и музика, привличайки милиони посетители от цял свят!
прочети още

Запиши се за ски и спечели ваучер

06.11.2023
Включи се в играта на Contrabanda и Rapsody Travel. Резервирай до 30 ноември и участвай в томбола за ваучер на стойност 500 лв. като използваш промо код CONTRABANDA.
прочети още
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА