С гадже или приятели на Будва?

08.07.2022

С гадже или приятели на Будва?


     Слънце, плаж, море и парти до зори са гаранция за незабравими изживявания, които можем да си подарим с посещение на Будва. Това приятно кътче от Черна гора често напомня със себе си за италианското крайбрежие, носейки нотка романтика с гледките, които открива. Усещането за лято и възможността за бурни нощи пък ни отвеждат по-скоро към Балеарските острови, Испания, където парти настроение не липсва. При така очертаните основни нюанси на Будва сигурно вече си задавате един доста важен въпрос – дали това е дестинация, на която да се отдадете изцяло с половинката си, или по-скоро преживяване за весела приятелска компания.
Отговорът, разбира се, не е еднозначен.


    От опита с пътувания, който сме натрупали досега, а той не е малък, всяко място може да се усети по различен начин в зависимост от хората, с които го посещаваме. И най-шумната локация би могла да спечели двама влюбени с красивите си изгреви и залези, потъващи в безкрая на морето. Но и далеч по-романтична гледка от бийч бар на плажа може да смени облика си, ако е придружена с пяна парти и летни ритми.
Така че определено, което и решение да вземете, Будва ще разкрие красотата си и ще ви донесе несравними емоции. Това все пак е един от най-посещаваните курорти в Черна гора и неслучайно. В района може да се отдадете на повече от 30 плажа, нощен живот или пък наслада от средиземноморска архитектура.


    Интересен факт е, че градът става жертва на унищожително земетресение през 1979 година, след което са нужни цели 8 години за изграждането му наново до вида, в който го срещаме днес.
Като част от Римската империя назад във времето, Будва е запазила изкушаващите кулинарни традиции на италианската кухня. Ако не сте любители пък на пастата и избягвате тестените изделия, не мислете, че няма да откриете изобилие от ресторанти, предлагащи морска храна, китайски и дори японски деликатеси. Местните вина също привличат вниманието на ценители, а ракията, която се предлага, определено си печели фенове.

   Та дали да се отдадете на тези моменти с любимия човек, или с щури и верни приятели – избирате вие. Защото дори и в компания на 200 човека, сме само с един, когато сме дълбоко потънали в неговия поглед. Затова по препоръка на „властите по щастие“ споделете красотата на Будва с поне още един! И нека е безкрайно лято!

Последни публикации в блога

Защо да караме ски във френските Алпи?

12.07.2024
Защо да караме ски във френските Алпи?
прочети още

Всичко което трябва да знаете за Карнавала в Рио

14.06.2024
Карнавалът в Рио де Жанейро е едно от най-значимите културни събития в света. Всяка година през февруари или март, градът се превръща в сцена на невероятни паради, костюми и музика, привличайки милиони посетители от цял свят!
прочети още
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА