Оперативна програма "Иновации и Конкурентноспособност"

01.01.2021

ПРОЕКТНА ДЕЙНОСТ ИЗПЪЛНЕНА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕОДОЛЯВАНЕ НЕДОСТИГА НА СРЕДСТВА ИЛИ ЛИПСАТА НА ЛИКВИДНОСТ, НАСТЪПИЛИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ЕПИДЕМИЧНИЯ ВЗРИВ ОТ COVID-19.

            В резултат на настъпилата епидия от коронавирус (CODIV-19) в началото на март 2020 г, по един или друг начин дейността на голяма част от фирмите, действащи на територията на България бе ограничена или напълно спряна, което повлия изключително неблагоприятно на развитието им и възможността да реализират какъвто и да оборот и печалба. 
     Негативните икономически последници вследствие на епидемията оказаха огромно влияние върху туристическия сектор. Със заповед всички организирани пътувания и екскурзии бяха отменени за не малък период от време, което оказа много неблагоприятно влияние върху дейността на туроператорите и турагентите. Освен че сме принудени да връщаме масово пари на клиентите си, голяма част, от които все още се намират в трети страни и не се възстановяват към нас, във връзка с отменените пътувания, ние сме лишени и от нови клиенти, респективно приходи, тъй като наложените мерки в борбата с COVID-19 в почти всички държави направиха така, че практически да няма туризъм и бъдещи резервации. Финансовота подкрепа по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, насочена към микро и малки предприятия, спомогна дружеството ни да си набави част от необходимия оборотен капитал, който бе жизнено важен за продължаване на нормалната дейност на фирмата и запазване на нейното съществуване, в обстановката на обявеното Извънредно положение в България от 13.03.2020 и огромното намаляне на потребителското търсене.  
         С помощата на получената финансова подкрепа по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, „РАПСОДИ ТРАВЕЛ БЪЛГАРИЯ“ ООД успя да покрие своите текущи разходи в една изключително трудна икономическа обстановка.

Последни публикации в блога

Запиши се за ски и спечели ваучер

06.11.2023
Включи се в играта на Contrabanda и Rapsody Travel. Резервирай до 30 ноември и участвай в томбола за ваучер на стойност 500 лв. като използваш промо код CONTRABANDA.
прочети още

Защо в Банско на 8-ми декември?

17.10.2023
Най-предпочитаната парти дестинация по време на студентския празник, която води класациите в последните години е именно зимния курорт Банско, още познат като меката на студентския празник. Ето няколко съвета, за истински незабравим 8ми декември в Банско.
прочети още
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА