Едно лудо приключение в Будва

12.08.2020
Лятото свършва, когато ние кажем, затова, решихме да затворим страниците на ЛЯТО 2016 с едно лудо приключение в Будва, Черна Гора.Денят е 1-ви септември, часът е осем вечерта, а автобусите ни са строени пред храм-паметник “Св. Александър Невски” и са готови да отпътуват към поредната ни парти дестинация. Купонът продължава през целия път, като с нетърпение чакаме да захвърлим куфарите в стаята, да облечем банските и да отидем на welcome party в един от най-добрите плажни клубове в Будва.
Времето е с нас и ние сме с него, слънцето пече, музиката е в тон с леките вълни на морето. Настроението е повече от приповдигнато и затова си отваряме по една студена Kamenitza, за да се насладим по-добре на очакването за следващите дни.Излишно е да отбелязваме, че през тях посетихме всички най-добри клубове в Будва, нали? Това, което сега искаме да ви разкажем обаче, е какво още можете да правите в градчето, ако като нас отивате на почивка с по-стегнат бюджет.1. В Будва можете да събирате слънчеви лъчи и да правите тен целогодишно.
Не се шегуваме! Тук лятото трае от май до октомври, а в района на Будва има 35 пясъчни плажа, 8 от които имат „син флаг“ за чистота. Те са основно с камъчета, което прави водата кристално чиста.2. Почувствайте се все едно сте излезли от приказките, като се разходите из стария град. Освен културни паметници с историческо значение, старият град на Будва се гордее и с множество заведения, галерии и магазини, които могат да задоволят всеки вкус и стил. Под открито небе се организират разнообразни театрални постановки и шоу спектакли, а след залез слънце цялата тази величественост придобива съвсем различен облик, като се превръща в основно средище на нощния живот.

3. Изтанцувайте своя танц със символа на града – Танцуващото момиче. Как да стигнете до нея? За някои може да се окаже мисията невъзможна, но ние вярваме във вас! Трябва да минете по една тясна и извита каменна пътечка след края на стария град, да повървите (внимателно!) по ръба на скалите и ще се окажете на малко завойче, от което се открива приказна гледка… като за картичка. Сега е времето да извадите камерата!

4. Казват, че да отидеш до Будва и да не видиш острова Св. Стефан е като да отидеш до Ватикана и да не видиш Папата. До тук добре с виждането – можем да го видим, но не и да се разходим из него, освен ако не сме отседнали там. Той е най-престижният курорт в Черна гора и има солидна охрана на входа си. Затова можете само да се разходите до него и да си направите няколко хубави магически снимки. Малко ли е?

5. Последното място в малката ни класация е за Ploče Beach, отдавна превърнал се в символ на Будва. За да стигнете до него, трябва да се качите на лодка от местното пристанище, като цената е около 5 евро. Това е и добър начин да разгледате Будванската ревиера от другата страна – не е за изпускане!

Знаете ли какво още не е за изпускане? Следващата ни дестинация – Котор. Останете на линия – няма да пропуснем да разкажем!

Последни публикации в блога

Защо да караме ски във френските Алпи?

12.07.2024
Защо да караме ски във френските Алпи?
прочети още

Всичко което трябва да знаете за Карнавала в Рио

14.06.2024
Карнавалът в Рио де Жанейро е едно от най-значимите културни събития в света. Всяка година през февруари или март, градът се превръща в сцена на невероятни паради, костюми и музика, привличайки милиони посетители от цял свят!
прочети още
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА