Дубай- град на бъдещето!

11.08.2020 г.
Температурите отвън падат рязко, а на нас ни се прииска да отлетим към някоя топла страна. Мечтаем си отново да лежим на плажа под някоя палма със студен коктейл в ръка и от време на време да се разхлаждаме в морето…



Какво му мислим толкова много – да стягаме багажа и да се отправяме заедно към едно приключение в Персийския залив, където водата е тюркоазена, а температурите дори и вечер не падат под 25 градуса – ето за такава приказка говорим. Сетихте ли се къде отиваме? Точно така, днес летим за града на бъдещето – Дубай.



Няма да губим време в приказки за самото пътуване, защото там, където отиваме, думите са излишни, трябва да се види, усети и почувства. Обикновено рибарско селище до преди само 60 години, днес Дубай се е превърнал в процъфтяващ търговски център на средния изток.
Тук е раят на забавленията и неограничените възможности, където могат да се задоволят и най-капризните вкусове, а дори и най-налудничавите идеи стават реалност. Популярен със своите небостъргачи, впечатляваща архитектура, страхотни плажове и нощен живот, Дубай представлява един интригуващ микс от традиционна арабска култура и модерни търговски центрове, което го превръща в една от най-желаните световни туристически дестинации. Като търсачи на истинските забавления, не пропускайте нашите ТОП предложения за вълнуващо приключение в един от най-космополитните градове в света.



ДУБАЙ МАРИНА
Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на модерен Дубай! Вечеряйте по време на двучасов круиз сред спиращата дъха нощна гледка на пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра.



БУРЖ ХАЛИФА
Не пропускайте да се качите на най-високата сграда в света. Гледката, която се открива, ще спре дъха ви. От тук можете да се любувате на цял Дубай, а точно под вас са танцуващите фонтани – един магичен, пищен спектакъл от звук и светлина. Еднакво впечатляващо е да се качите през деня и през нощта, но ние гарантираме, че по залез слънце ще останете безмълвни!


ПАРТИ ВЕЧЕР В БАРАСТИ
На езика на бедуините “барасти” означава сламени къщички. Е, барът не е от слама, но пък ние гарантираме, че тук стават едни от най-добрите дневни и нощни плажни партита в Дубай. Тук бирата не е мираж и определено е скъпоценно струваща малцова напитка. Наздраве!



ДЖАМИЯТА ШЕЙХ ЗАЙЕД
Най-големият мюсюлмански храм в Обединените Арабските Емирства (ОАЕ). Намира се в Абу Даби и не може да бъде пропусната с лека ръка. Като всичко в ОАЕ и молитвеният храм е емблема на могъщество, а основният му символ е толерантността между всички религии. Джамията е отворена за посещение и никоя религия не е забранена тук. Вътрешността й е направена от кристал, злато и бял мрамор. Това определено е едно магическо място, в което човек онемява от великолепие и разкош. При посещението си трябва да бъдете внимателни, защото снимките в нея не са разрешени, както и оскъдното облекло.



САФАРИ В ПУСТИНЯТА
Ако искате да усетите духа на Арабските емирства, задължително се впуснете в приключението наречено сафари в пустинята. Опитни шофьори с мощни джипове ще ви понесат над дюните, увеличавайки адреналина в кръвта ви. Сафарито приключва в бедуински лагери, където имате възможност да яздите камили. Вечерта продължава с традиционна арабска вечеря под звездите. Всичко това е съпроводено и с уникално бели-денс шоу, с ориенталска музика и екзотични аромати на специално приготвено наргиле. А за всички дами има подарък – красиво изписана рисунка с къна на ръката. Прииска ли ви се да се гмурнете в това пътуване още сега? Знаем отговора на този въпрос … единственото, което ви трябва, е пулсиращо желание за приключение. Не пропускайте и следващите ни пътеписи, в които ще ви разкажем подробно как мислим да отбележим новата 2017 година – ще издадем само, че ще бъде шумно, лудо и с приятели!


Последни публикации в блога

Защо е полезно да се отдадеш на плажни летни изживявания?

11.06.2022 г.
Ако си мислите, че плажът е загуба на време или просто подиум за бански – лъжете се. В този блог ще Ви запознаем с 8 доказателства, че той е здравословен.
прочети още

До Черна гора през август с чартър!

30.05.2022 г.
През лято 2022 Черна Гора отново се очертава да бъде ТОП дестинация за почивка, релакс или пък щуро парти с много млади хора В пика на сезона-месец август предстоят цели 3 директни чартъра до Черна гора!
прочети още
Виж още
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА