НЕПАЛ

НЕПАЛ

800x600-NG-2015
НЕПАЛ

24.09 – 10.10.2017

Nepal Travel Photography | Workshop
Улови тайнствата на Хималаите с нас! Не спираме да те предизвикваме да преоткриваш света около теб и дойде ред на Южна Азия да влезе в списъка с открития. Непал е една от най-загадъчните страни в света, която има невероятно богата култура, етническо разнообразие, впечатляваща природа и спиращи дъха планински гледки. В Непал живее единствената жива богиня на планетата, хиндуистките храмове и села се разпростират по гръбнака на Хималаите, и тук снежно се извисяват 8 от 10-те най-високи върха в света.
Готов ли си за много снимки? Каним те на фотографско пътешествие сред невероятната пъстрота на Непал – 15 дни, 10 човека, 1400м – 4130м надморска височина и изкачване в сърцето на Хималаите, въоръжени с желание за предизвикателство и страст към фотографията.

Създаваме уникални фото истории заедно с екипа на Motif Media – гурута в документалната журналистика и фотография, те ще ни заведат по пътя на хинду обичаите, високите върхове и живота на източните народи.

0 ДЕН: /24.09.2017/
Среща на Летище София терминал 2 в 8.00ч.
Полет 10.00ч. София- транзит през Истанбул- Катманду с полет на Turkish Airlines редовна линия /при опция тръгване от България!/

 1 ДЕН: /25.09.2017/ ПРИСТИГАНЕ В КАТМАНДУ
Пристигане в Катманду. Трансфер до хотела ( за групата, която тръгва от България с полет на Turkish Airlines  или среща на групата в Катманду (1400м).

Настаняване в хотела. Кратка сесия за запознаване на групата, представяне на програмата и целите на уъркшопа.

 2 ДЕН: /26.09.2017/
РАЗХОДКА В КАТМАНДУ // ЖИВИЯТ КУЛТУРЕН МУЗЕЙ НА СВЕТА
Закуска. На първия ни непалски чай заедно ще поговорим за типовете документална фотография, кои са 10-те основни принципа на фотографията, и какво е “изкуството да наблюдаваш” като техника за създаване на интересни истории. Ще разкажем и какво ни очаква през следващите 14 дни в Непал.

След сутрешната сесия се впускаме в тайнствата на Катманду. Разходката преминава през едно от най-свещените индуски места в света – храмът Пашупати натх (Pashupati Nath), смятан за храм на бог Шива, след това се отправяме към величествената ступа Сваямбунат – Храмът на маймуните. Това е една от най-популярните будистки ступи в света и датира от преди 2000 години. От четирите страни на древната кула са боядисани всичко-виждащите очи на Буда, а формата на ступата прилича на нос, но в действителност това е непалският символ означаващ „единство”. От високия хълм ще направим красиви пейзажни снимки на долината, а в близост до храмовете ще застанем за портретни снимки на поклонници и свети хора, с типичните непалски облекла и аксесоари.

Разходката в културата на древните народи продължава към площадът Дурбар, храмът на живата богиня Кумари, и следобед се отправяме към Бхактапур. Ще посетим будистките храмове, стария грънчарски квартал, където и до днес местните използват открити къпални изградени в средновековието, и ще видим школите за будистка многоцветна иконопис, т.н. танки или танги.

Посрещаме залеза от хълм в близост до Катманду. Вечерта организираме кратка сесия за обсъждане на изминалия ден и направените снимки.

3 ДЕН: /27.09.2017/
ОТПЪТУВАНЕ КЪМ ПОКХАРА //  ЖИВОПИСНО ПЪТУВАНЕ СРЕД ДОЛИНИТЕ 200км, 5-6 часа
Закуска и отпътуване към Покхара. Въпреки че е разположен в по-малка долина от Катманду, пейзажът се променя драстично в продължение на няколко километра до Покхара. Градът има забележителна красота. Спокойствието на езерото Фева и великолепието на върха Маххапурхре, който се издига над водата, създават атмосфера на мир и магия. Долината около Покхара е дом на гъсти гори, бълбукащи реки, чисти езера и световноизвестните гледки към Хималаите. Следобед ще посетим езерото Фева и ще посрещнем залеза над планините и водата. Настаняване в хотела. Вечерта ще имаме кратка дискусия за пейзажна фотография и как да уловим красотата на природата.

4 ДЕН: /28.09.2017/
РАЗХОДКА В ПОКХАРА // В ПОЛИТЕ НА ВЪРХОВЕТЕ
Ранно ставане и посрещане на изгрева от Shanti Stupa. Преминаваме езерото Фева с лодка, за да стигнем до белия храм на хълма.  Покхара е отправна точка на множество трекинги, тъй като три от десетте най-високи върхове в света – Анапурна, Дхаулагири и

Манаслу, са разположени на около 25 – 50км от долината.

През деня ще разгледаме Покхара, старият пазар, храма Bindyabasini и ще направим следобедна фото сесия. Вечерта – кратка дискусия и нощувка в хотела.

5 ДЕН: /29.09.2017/
СТАРТ НА ЕКСПЕДИЦИЯТА КЪМ АНАПУРНА

6 часа преход

Закуска и отпътуване към Наяпул, от където ще започне нашето трекинг приключение. Очакват ни около 5-6 часа преход до селището, в което ще нощуваме – Улери (2070м).

Пътешествието ни води през буйната зелена долина на река Моди, минавайки през водопади с водоеми и кристална вода. Изкачването на стръмното стълбище до магарското село Улери (2070 метра) е трудно за първия ден, но ще бъдем възнаградени с красиви гледки към долината надолу и върховете на южен Анапурна и Хинчикули. Включени закуска, обяд и вечеря.

6 ДЕН:/30.09.2017/
КРАСОТАТА НА ОТКЪСНАТИТЕ СЕЛА В ХИМАЛАИТЕ // ТРЕК ДО ГОРЕПАНИ
5 часа преход

Закуска. Трекът днес е леко изкачване през пасища и култивирани полета. След Бантхати пътеката продължава да се изкачва през фини гори от дъбова и рододендронова гора до Горепани (2840м). Самият път преминава през откъснати селца и планински махали, където ще заснемем живота на местните. Нощувка в хижа, с включени обяд и вечеря. Вечерта ще имаме кратка дискусия за портретната фотография, как да уловим емоцията на хората и как да ги предразположим за снимка от непознат.

 7 ДЕН: /01.10.2017/
ИЗГРЕВ НАД ХИМАЛАИТЕ // ТРЕК КЪМ ПОУН ХИЛ И ТАДАПАНИ

6 часа преход

Ранно ставане да уловим първите лъчи и събуждащите върхове на Хималаите. Започваме с едночасов преход, за да стигнем до Поун Хил (3200м). От Поун Хил има невероятна гледка осигуряваща изглед към изгрева над високите Хималаи. След като прекараме един час за снимки, се връщаме в Горепани, където ще имаме топла закуска, а след това тръгваме към Тадапани (2610м). Пътеката се спуска стръмно през гъста гора, покрита с мъх, и богата на множество видове птици. Нощувка в хижа, осигурени обяд и вечеря.

8 ДЕН: : /02.10.2017/
ЖИВОПИСНИТЕ СЕЛА НА ХИМАЛАИТЕ // ТРЕК КЪМ ЧОМРОНГ

6-7 часа преход
Ранна закуска и тръгване към Чомронг (2140м). Денят започва със стръмни спускания през рододендронови гори, преминаваме през пасища, малки откъснати села с приветливи жители и много малчугани. Преминаваме през Гандрук, селището на народа на гурунгите. Ще отделим време да се запознаем с местните, да направим портретни снимки на хората и да разкажем за техния живот през обектива.

Достигайки до брега на Моди, маршрутът следва потоците на реката. Преминаваме още няколко села и пристигаме в Чомронг за почивка и нощувка. Над селото се извисява могъщият връх Анапурна, с “рибената опашка”, която гледа към него през долината и могат да бъдат направени красиви снимки при добро време. Включени закуска, обяд и вечеря.

 9 ДЕН: /03.10.2017/
В БАМБУКОВАТА ГОРА НА НЕПАЛ // ТРЕК КЪМ ДЕУРАЛИ

6 часа преход

Денят започва с изкачване през бамбук и рододендронови гори. От Чомронг пътят води към терасовидните ферми, докато слизаме близо до реката. Преминаваме през Khuldi-ghar и живописно дефиле – тъй като в тази долина няма селища, горите са непокътнати и диви. Разходката през дъбовата, рододендроновата и бамбуковата гора ни води до Бамбук (2335м) – място в сърцето на непроходима флора. Ще направим кратка почивка да се насладим на гледката, криволичещата река и извисяващите се върхове, ако времето позволява. Оттам се оправяме към Деурали (3230м) и оставаме за нощувка. Включени закуска, обяд и вечеря.

10 ДЕН: /04.10.2017/
НАЙ-ВИСОКО В ПЛАНИНАТА // ТРЕК КЪМ АНАПУРНА

8 часа преход

Базовият лагер на връх Анапурна (4130м) е напълно заобиколен от планини, а област е известна като светилището Анапурна. Височината е 4130 метра и гледките към сърцето на Хималаите са спиращи дъха. Ще се отправим до по-високо място с великолепен изглед към множество снежни върхове и голям планински масив около нас. Тук  ще прекараме повече време за снимки на снежните върхове, ще посетим ледниците и поемаме към подножието на планините за още снимки. Вечерна сесия за дискусия на направените снимки и използвани подходи. Нощувка в хижата, включени закуска, обяд и вечеря.

11 ДЕН: /05.10.2017/
ТРЕК ОБРАТНО КЪМ ДОВАН // РИБЕНАТА ОПАШКА

7 часа преход

Ранно ставане и закуска. От базата на Анапурна минаваме по същия маршрут. Очаква ни около 7 часа лесен преход обратно към Бамбук (2335м) и изолирания в гората Дован (2,130м). Следобедна сесия и дискусия за направените снимки и използваните похвати. Вечерта оставаме за нощувка в сърцето на бамбуковата гора до бушуващата река Моди. Включени закуска, обяд и вечеря.

12 ДЕН: /06.10.2017/
ТРЕК ОБРАТНО КЪМ ЧОМРОНГ

6 часа преход
Закуска. Следваме същата пътека до Чомронг (2170м) . Оттам пътеката се спуска много стръмно до горещите извори Jhinuwa, където можете да се къпете в естествени горещи води. Нощувка в Чомронг, включени закуска, обяд и вечеря.

13 ДЕН: /07.10.2017/
ТРЕК КЪМ ГАНДРУК

6 часа преход

От Чомронг трека води до кратко изкачване, след това спускане към долината Кимче Кхола, където пътеката се разделя по пътят от Ландрунг и Кимче. Маршрутът води до долината Кимче Кхола. Преходът е по приятен широк път докато се достигне Кимче.  От долината по-тесен път и се изкачва по хълма Kimrong danda. Оттук по леко спускане стигаме отново село Гандрук (1939м) за нощувка. Вечерна сесия за обсъждане на направените снимки и използваните подходи до сега. Включени закуска, обяд и вечеря.

14 ДЕН: /08.10.2017/
ТРЕК КЪМ НАЯПУЛ И ОТПЪТУВАНЕ КЪМ ПОКХАРА

6 часа преход

Последният преход от Гандрук води до спускане по широката каменна павирана пътека, преминаваща през фермерските селища Кимче до достигане на Syali Bazaar. Оттук пътят се движи по лека пътека по река Моди до пътя до Наяпул. Няколко часа на красива разходка достига в очарователното село Bhirethati. Пресичаме моста над Моди Кхола и следваме реката, за да достигнем Наяпул. Отпътуваме към Похара с автобус за нощувка.

15 ДЕН: /09.10.2017/
ОТПЪТУВАНЕ КЪМ КАТМАНДУ

Ранно ставане и отпътуване към Катманду. Пътят отнема около 4-5 часа. Залез над Катманду и разбор на уъркшопа и преживяването в сърцето на Непал.

16 ДЕН: /10.10.2017/
ОТПЪТУВАНЕ КЪМ СОФИЯ

Ранна закуска, трансфер до летището и отпътуване за София. Пристигане в София в 20.45ч

Програмата е организирана спрямо необходимото време за фотографиране, подходяща светлина, провеждане на обучителни сесии и дискусии. Възможни са промени преди и по време на пътуването, тъй като обстоятелствата зависят от метеорологичните условия и подготовката на групата. Също, ще отделим време за възможно най-много изгреви, залези, портретни фотосесии с местните хора и пейзажи.

ЦЕНА: 1 399 euro

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Цената е валидна за група от минимум 10 души.
При по-малка група се налага доплащане.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-Трансфери летище-хотел-летище /за пристигащите от София с полет на TurkishAirlines/
-6 нощувки двойна стая в 4**** със закуска в Катманду и Покхара
-Хотел Gaji Suite или The Address Kathmandu Hotel 4****
-Хотел Mount View Pokhara 4,5****
Категоризацията на хотелите в Непал и Тибет не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
-Екскурзоводско обслужване на български език в Катманду и Покхара
-Трекинг екскурзовод
-Настаняване в трекинг хижите
-Разрешение за трекинг и всички необходими трекинг документи- издава се на място
-Пълно хранене (закуска, обяд, вечеря), Напитки (чай или кафе) по време на трекa
-Вътрешни трансфери
-Фотографски Workshop на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Самолетен билет до Непал
Цена на самолетния билет към 21 май.2017 – 511 евро с включени летищни такси/ багаж 40кг. / храна / икономична класа
– Виза за Непал- издава се на място при пристигане/ 25 щ.долара (плаща се на границата в Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
– Основно хранене (обяд и вечеря) в Катманду и Покхара
– Застраховка туристическо пътуване – 30лв. покритие за медицински разноски 10 000 евро към “Армеец“  с включени спасителни разноски+ хеликоптер
– Входове за музеи и забележителности
– Разходи от личен характер (вкл. за душ, зареждане на устройства, Интернет и пералня по време на трека)
– Планинска екипировка – спален чувал (подходящ за -10 градуса), термо бельо, планински обувки, планинско яке, ръкавици, шапка и други (възможно е наемането на част от екипировката на място)
– Бакшиши за гидовете и модели за снимане
– Други разходи свързани с полета до Катманду, операции при природни бедствия, и други обстоятелства извън наш контрол

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване, като в него трябва да има поне 3 празни страници;
  • 2 бр. снимки за виза за Непал (да се носят на летището на влизане в Непал);

ВАЖНО!!!

Пътуването не е подходящо за хора със слаба физическа подготовка, белодробни проблеми, скорошни травми и други медицински проблеми, които биха възпрепятствали безпроблемния преход в планината и височината.

 


Comments

1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start