НОРВЕГИЯ

НОРВЕГИЯ

Норвегия е кутията Пандора и ние ще я отворим пред теб! Норвегия не е просто пейзаж, Норвегия ще те подкани да се слееш фиордите, а ние ще помогнем това да се случи! Хвърли се в приключението. Не знаеш как? Споко, ще ти дадем парашут! Искаш „да ти върви по вода“ и то норвежка? Предлагаме каякинг, ще те заведем на риболов, носим и палатки, правим хайкинг. Помни, че ловът на дива сьомга не е просто мит по National Geographic! Гори и планини, видео и кадри, които само чакат да запълнят ума ти. Погрижили сме се. Норвегия е живият декор на Аватар, а ние те каним да станеш част от него!

Не си бил толкова на „ти“ с природата, повярвай ни.

И ако това не е било достатъчно, то какво ще кажеш за заснемане на всички тези твои приключения с най-високо качество? Да се снима само по земя е скучно. Ние го правим и по въздух.
С момчетата от Panic Frame & Travel ви подготвихме едно необикновено 8 дневно приключение, което обещаваме ще помните дълго време!

 

  1. Ден (06.08.2019) София- Осло

Среща на Терминал 2 и отпътуване по маршрут София- Осло.

Кацаме в столицата на Норвегия, а  там ще ви очакваме с кемпер, откъдето отпътуваме към Тrollstigen. Приключението започва точно в този момент.  Преходът с крмпера е около 6ч. Вечерта сме подготвили вкусна домашно приготвена топла вечеря. Нощувка в кемпера или за най- големите приключенци в палатковия ни лагер.

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

2. Ден (07.08.2019) – Trollstigen

Хапваме вкусно и заредени с много енергия тръгваме по  “Пътят на троловете” – Trollstigen viewpoint. Пред нас ще се открият отвесни скали, тюркоазени фиорди, гръмотевични водопади и кристално чисти езера. На това място, освен природните красоти, ще можем да видим и сътворени от човека такива. Съоръжението е един от петте архитектурни проекта по туристическия маршрут Geiranger-Trollstigen в западна Норвегия и е проектирано така, че да се слее максимално с нея – сякаш всичко това е едно цяло. Trollstigen или “Пътят на троловете ” се счита за един от живописните райони на Норвегия, а туристическият маршрут през него е сред най-популярните атракции в страната. След всички тези красоти, отпътуваме към Geiranger(150км/3ч качваме се и на ферибот), където ви очаква приключение с моторна лодка или каяци (по избор). Вечеря. Къмпингуване.(кампер или палатка по избор)

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

3. Ден 08.08.2019

Закуска. Отпътуване от Geiranger в посока Stryn – Loen. Неповторимо плаване с дървена лодка край Olden(90км/2-4ч ) Природата очарова, нищо не може да ни спре, за да отбием и да се полюбуваме на тази красота! Вечерта, се събираме около нашия лагер, за да съпрежиеввем отново деня, хапваме и нощувка! (кампер или палатка по избор)

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

4. Ден (09.08.2019)

Закуска. Днес ще се отправим към  известния глетчер Briksdalsbreen, където ще може да прекараме около 2 часа. Гости от всички краища на света идват да посетят този известен ледников ръкав, разположен привлекателно между бурните водопади и високите върхове. Briksdalsbreen е рамо на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. От 1200 метра ледникът се спуска в красивата Briksdalen долина. Обиколка на Lærdal и неговите уникални дървени къщички (Borgund Stave Church) . Вечеря и нощувка в Aurland. (кампер или палатка по избор)

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

5. Ден (10.08.2019)

Закуска и отпътуване към Odda(170км/3ч). Вечеря. Нощувка. (кампер или палатка по избор)

 

6. Ден (11.08.2019)

Закуска. Преход през Trolltunga. Тролтунга (Trolltunga), или в буквален превод Езикът на трола, е хоризонтална скала, която се извисява от отвесна планина на 400 м над езерото Ringedalsvatnet. Усещането, когато седнете на ръба, е все едно светът е в краката ви – нещо, което не можете да изпитате никъде другаде. Вечеря и нощувка в хотел. Преходът е 23км-27км около 12ч,не много тежък,денивелацията е около 900м но е продължителен.

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

 

7. Ден (12.08.2019)

Закуска. Отпътуване към Preikestolen(230км/4ч), една от най-емблематичните атракции в Норвегия и изключително място за снимки, където се намира и едноименната скала, известна още с прозвищата си „Пулпит Рок“ или „Молитвената скала“. Погледната отгоре има форма на квадрат с размери 30х30 и като че ли е перфектно отсечена. От най-горната ѝ част се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и езера. Там ще направим преход. Следва вечеря и нощувка в хотел.

Преходът е 6км ,около 4-5ч.

снимка “Panic Frame”©  All rights reserved

8. Ден  Осло- София (13.08.2019)

Последна закуска.  Събираме последни сили и отпътуваме от Preikestolen в посока Oslo (350км/6ч)

Казваме си чао и до скоро виждане с красивата Норвегия. Полет Осло- София.

 

 

ЦЕНА: 2100 евро
‼ МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ САМО 10 ‼

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– самолетен билет до 250 евро* София – Осло – София с полет на LOT AIRLINES с включени летищни такси ( при покачване на самолетните билети или летищените такси се прекалкулира цената на екксурзията)
– чекиран багаж до 23 кг. + ръчен багаж до 7кг. Агенцията съветва да пътувате с раници тип “туристическа”
– 5 нощувки в кемпери със закуска/ вечеря с включени безалкохолни напитки; обедите се приготвят по време на преходите от участниците в пътуването

– 2 нощувки в хотел 3*** със закуски
– водачи на български език

– медицинска застраховка за целия престои с покритие за мед. разноски 10 000 евро и 500 евро лични разходи

– къмпинг оборудване

– цялостно заснемане на приключението с професионална техника

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– разходи от личен характер
– алкохолни напитки по време на пътуването

 

 

Пътуването се осъщенствява с модерни и нови кемпери (5+1)

Разполагаме с всичко неодходимо – удобни легла, кухня, баня, тоалетна, гледка към където пожелаем!

снимки “Panic Frame”©  All rights reserved

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
– Записванията за екскурзията става с капаро от 800лв./човек и попълнена бланка за записване.
Останалата сума е разделена на три вноски:
1-ва вноска- 1000лв. – до 06.05.2019
2-ра вноска- 1000лв. – до 06.06.2019

3та вноска остатъка на пакета до 06.07.2019

– Резервации на места се пазят до 48 часа, след което трябва да се заплати капаро от 800лв. на човек.
– Пътуването се осъществява само с валидна лк или международен транспорт.
– Пътуването НЕ Е подходящо  за хора с ограничена подвижност.
– Цената е валидна при минимум 10 туристи, а срока за уведомяване при несъбран минимум е 14 дни преди датата на тръгване.

НЕОБХОДИМА ЕКИПИРОВКА:

(стандартна планинска екипировка)
– удобни дрехи
– яке тип ветровка
– непромукаем панталон с мембрана
– планински обувки ( по-високи)
– дъждобран- препоръчително е да бъде в ярки цветове – жълто/ червено/ синьо
– спален чувал ( ако решите да спите на палатка)
– тапи за уши
– кърпи- лице/ баня
– бански ( за всеки случай)
– планинска шапка
– шапка за слънце/ очила
КОИ СА “PANIC FRAME” И ЗАЩО ЩЕ РАБОТИМ С ТЯХ?

Tе са Алекс и Стефан, супер свежи момчетата, вписват се  идеално в нашата концепция…  и не, няма да ти предложим  закуска, обяд и вечеря в средно добър хотел. Ние сме малко на брой приключенци, но ти даваме голям all-inclusive пакет от спомени. Хвърли се в приключение. Не знаеш как? Споко, ще ти дадем парашут или като минимум най-добрия маршрут! Предлагаме каякинг, водим те на риболов, мъкнем палатки, правим хайкинг, возим се в кемпер, готвим на открито. Не обичаме да ни слагат в рамки и all inclusive програми – обичаме ние да си избираме пътя, по който да минем и сами да създаваме спомените си от едни от най-красивите места по света!

 Затова решихме, че не е достатъчно само да ги трупаме и, нужно ни е и да ги споделяме с тези като нас – които обичат адреналина, природата и не се страхуват от непознатото.

Затова създадохме и нашата нестандартна концепция – за да ви заведем там, където сме били лично и сме останали без думи.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
-ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в офиса на агенцията.

Застраховката, може да се сключи до 5 калнедарни дни след слкючването на договора за пъуване. Повече информация може да получите в офиса на агенцията.

Изтегли информация за застраховката от ТУК: 

Анулация:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартни такси за прекратяване, спрямо  изискваните от туроператора стандартни разходи за прекратяване на договора, съгласно чл. 89, ал. 1 – 4, заложени в Общите условия на туроператора (https://gdpr.rapsodytravel.bg/ОU_Rapsody_FINAL.pdf ), които се предават на туриста преди сключване на договора,

Бланка за записване: https://blank.rapsodytravel.bg


Comments

1
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start