ВЪЗРОЖДЕНСКА ЕКСКУРЗИЯ

ВЪЗРОЖДЕНСКА ЕКСКУРЗИЯ

APSOLVENTI-2014-800x600-12-danaВЪЗРОЖДЕНСКА ЕКСКУРЗИЯ

СОПОТ-КАЛОФЕР-КАРЛОВО-КОПРИВЩИЦА-ШИПКА-ВЕЛИКО ТЪРНОВО

„Българийо, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх!“

Време е поне за малко да оставим телефоните, да дадем почивка на социалните мрежи, и да се отправим на една възрожденска екскурзия, за да почетем паметта на всички онези бойци, дали живота си в името на свободата на България! Рапсоди Травел ви предлага заедно да се пренесем във времето на едни от най-видните български революционери. Да си припомним забравеното от великата история на България, като минем през символични български градове – Сопот, Карлово, Калофер. Ще нощуваме на мястото, където на 20 април 1876 пуква първата пушка на въстанието – Копривщица.
Възрожденската ни екскурзия не може да мине без изкачване на връх Шипка, където всеки може да усети духа на славното ни миналото и да се почувства горд, че е българин. За завършек на нашата обиколка сме оставили старата столица на България – Велико Търново. Разбира се, по стара Рапсоди традиция няма как едно наше пътуване да мине без парти, така че се пригответе за едно болярско парти като за финал.

 

ДЕН 1 – 03.03
Тръгване от София/Пловдив в сутрешните часове. Първата ни спирка ще бъде в Сопот  – посещение на къщата- музей на Иван Вазов, където ще си припомним защо Вазов е наричан “патриарх на българската литература”. След това се отправяме към Карлово, където ще имаме беседи в къщата музей на българския поет, писател, журналист и национален герой Васил Левски. В Калофер ще си припомним защо всяка година на 2 Юни отдаваме почит на Христо Ботев. Следобед пристигане в Копривщица – туристическа обиколка. Настаняване. Нощувка. (опция за посещение на традиционна механа)

ДЕН 2 – 04.03
Закуска. Отпътуване към с. Шипка – посещение на Руската църква, изкачване на връх Шипка и Паметника на свободата. Следобед – отпътуване към Велико Търново. Настаняване. Свободно време. При желание от групата – организирано наблюдение на спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина”- една неповторима атракция, превърнала се в своеобразна емблема на града. Нощувка. (парти)

ДЕН 3 – 05.03
Освобождаване на хотела. Посещени на крепостта Царевец. Беседа. Свободно време. Следобед – отпътуване към София.

ЦЕНА: 119 лв.

ПРОМО ЦЕНА: 99лв.*
*за първите 20 записани

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт
– 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Копривщица (стаи с 3 или 4 легла)
– 1 нощувка със закуска в хотел 3*** във Велико Търново (стаи с 3 или 4 легла)
– екскурзовод
– цялостна организация

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– входни такси на посещаваните обекти
– разходи от личен характер


Comments

1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start